Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen ilyet használok kamáslival (vastag) -5-8 fokig, ha ennél is hidegebb van még egy vékony zokni . Ha kifejezetten hidegben akarsz tekerni akkor kamáslit vegyél vagy ha tudsz rá költeni téli kerékpáros cipõt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

Sziasztok!

A napokban úgy néz ki beszabadulok egy decathlon üzletbe és abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy érdemes-e a rettentõen fázós lábfejemre egy ilyen membrános biemme zoknit venni: http://www.decathlon...75010-49644320/
avagy érdemesebb lenne beruháznom egy kamáslira hozzávetõlegesen ugyanennyi pénzért?

én ilyet használok.
+5fokig egész jól véd, de az alatt nekem nem az igazi. Konkrétan -2,3fokban mentem vele 2 órát, rommá fagytak a lábujjaim.

Zeezoltano is ilyet használ, de úgy tudom õ még ráhúz egy kamáslit és így már tuti.

orbea_d

orbea_d

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
sziasztok,

használ valaki közületek, Campagnolo kamáslit?

Feri-im

Feri-im

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Köszönöm az észrevételeket, közben én is megtaláltam a cipõ részleget (spd topic) és feltettem ott is a kérdést. Folytassuk ott.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Szerintem az SPD topikban folytassuk, mert elõbbre juthatunk a megoldásban.
Az elsõ pont talán az legyen, hogy a stopli a cipõn megfelelõ helyen van e. Minden mást csak utána.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Igen, ezt meg is tettem, de nem értem a problémát. Ilyen cipõkben mások gond nélkül 4-5 órákat tekernek. Én a bicikli mellet napi rendszerességgel évek óta futok és a lábamnak soha semmi baja nem volt.

Hol is fáj?
Talpbetét még ami lehet.

Feri-im

Feri-im

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Igen, ezt meg is tettem, de nem értem a problémát. Ilyen cipõkben mások gond nélkül 4-5 órákat tekernek. Én a bicikli mellet napi rendszerességgel évek óta futok és a lábamnak soha semmi baja nem volt.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Pedig csak a stopli helyzetével tudsz játszani..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Feri-im

Feri-im

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Szevasztok,
Csak nemrég kezdtem pedálra kapcsolódó cipõvel biciklizni (országúton tekerek, kizárólag sportcélból). Egy országúti cipõt vettem és akárhová teszem a talpán a stiftet, kb 50-70 km után elviselhetetlenül elzsibbadnak a lábujjaim. A cipõ abszolúl kényelmes, amikor felhúzom, a probléma kb egy óra tekerés után kezd jelentkezni. Nem ismerek egy bringást sem személyesen, ezért fordulok hozzátok hátha tud valaki segíteni. Elõre köszönöm.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Arról lehet tudni valamit, hogy meddig szûr a filter? Mert ha hetenként rá kell költenem 6e-t, az nem lesz olcsó. Errõl egyelõre nem találtam semmi infót...

Én eddig két havonta cseréltem, de szerintem bírta volna még tovább is. Viszont elfeledtem fotót készíteni a használt betétrõl. Tanulságos, de majd a következõ cserénél :)
A két hónap használat csak hétközbeni (H-P), budapesti tekerésre érvényes, de akkor sem a belváros és a legforgalmasabb helyek, hanem Dunakeszi - 2-es út - külsõ váci út - Duna Pláza irányon melóba és hazafelé, illetve heti kétszer Duna Pláza - Árpád híd - Margit sziget - Margit körút - Déli pályaudvar. Tehát hetente összegezve kb. 7 órát használom a maszkot és nem autók között, forgalomban tekerek, inkább járda és ahol van, ott bringaút :)

Mikor vettem a maszkot az eladó havi cserét ajánlott, napi 8 óra tekeréssel számolva.

Most már minden nagyobb bringaboltban kaphatsz ilyen maszkot vagy maszkokat. Én láttam a héten a Bringavilágban és a Hugo-sportban is.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts

Respro maszk teszt+hol kapható

http://www.mozgasvil...ikid=1&id=77395

Én Techno maszkot vettem, és hasonló jó tapasztalataim vannak, mint a fenti cikkben. Itt jutottam hozzá.

Arról lehet tudni valamit, hogy meddig szûr a filter? Mert ha hetenként rá kell költenem 6e-t, az nem lesz olcsó. Errõl egyelõre nem találtam semmi infót...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
A softshell nagyon jó! Nekem két éve a Bükki tortúrán mindösszesen egy hosszú ujjú aláöltözet és egy sofshell kabát volt rajtam. Nem fáztam, de vigyázz, mert erre is igaz, hogy az egyén tûrõképességétõl, hõháztartásától függ a komfortérzet.
Mindenesetre jó választás!

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
no, ma vettem egy rifugio polar softshell-t, meg egy sherpa aláöltözõt. Jöhet a hideg, ill. nem, csak várom, hogy hogyan fog a cucc mûködni. ilyen polar soft-os cuccot még veszek, mert bejön.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Jobb fajták: thermo, vagy nem, de a térdednél valami szélálló anyag van, hogy ne hûljön ki a térded.

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 posts

Én spec azért választanám inkább a kamáslit mert az a cipöt is megvédi az átázástol összel-télen hamar bele futhat az ember egy kis csapadékba na meg ha tul melege van a lábadnak megnyithatod a zipzárt(nem csak ezért érdemes zipest venni) vagy le is vehetd akár kabiból nekem az elsö a szimpibb már csak azért is mivel szines jól látható és nem árt az a viz álóság

igazigaz, erre nem gondoltam, hogy levehetõ menetközben, kabátnál úgyis csak a helyszínen fogok dönteni, de nekem is szimpatikusabb a világosabb színei miatt.
köszi a segítséget

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 posts

aki látott már térdemelígõt közelrõl az meg tudná mondani lécci, hogy ezek ilyen thermós vastagabb anyagból vannak mint pl. egy feszülõs téli gatya, vagy vékonyabb, mint a nyárigatya? .) köszi

én a decathlonos (b'twin vagy mi) térdmelegítõmrõl tudok nyilatkozni, az vastagabb anyagból van mint a nyári cuccok de nem olyan vastag mint egy téli nadrág anyaga. (az enyémnél mindenesetre vékonyabb)
egy szóval olyan köztes vastagságú, nyilván pont arra jó, hogy õsszel/tavasszal kiegészítse a nyári cuccokat. nekem speciel nagyon bejött, könnyen variálható, menet közben is le tudom venni, ha melegem lenne benne.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
aki látott már térdemelígõt közelrõl az meg tudná mondani lécci, hogy ezek ilyen thermós vastagabb anyagból vannak mint pl. egy feszülõs téli gatya, vagy vékonyabb, mint a nyárigatya? .) köszi

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Én spec azért választanám inkább a kamáslit mert az a cipöt is megvédi az átázástol összel-télen hamar bele futhat az ember egy kis csapadékba na meg ha tul melege van a lábadnak megnyithatod a zipzárt(nem csak ezért érdemes zipest venni) vagy le is vehetd akár kabiból nekem az elsö a szimpibb már csak azért is mivel szines jól látható és nem árt az a viz álóság
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Sziasztok!

A napokban úgy néz ki beszabadulok egy decathlon üzletbe és abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy érdemes-e a rettentõen fázós lábfejemre egy ilyen membrános biemme zoknit venni: http://www.decathlon...75010-49644320/
avagy érdemesebb lenne beruháznom egy kamáslira hozzávetõlegesen ugyanennyi pénzért?

továbbá valami dzsekit is szeretnék venni. szerintetek melyik lehet a jobb választás?
http://www.decathlon...73837-49644174/
vagy
http://www.decathlon...73838-49644257/

az árral arányos lehet a drágább dzseki "tudása"? kb plusz 5 fokig szeretnék kint tartózkodni, de a végtagjaim elég fázósak, 10 fok körüli idõben kb. másfél óra a vékony speckó cipõben szerintem már nem kellemetlen lenne, persze mondom ezt ilyen ûrtechnológiás zokni nélkül.

elõre is köszi a segítséget.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
ha együtt veszed az rp minipack dzsekit meg nadrágot,akkor a nadrág féláron lesz,igy barátibb az ára:)