Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
erre már kaptál választ ám...

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Sziasztok!

Vettem az intersportban egy Etirel márkájú softshell kabátot,
bringázás közben persze mocskos lessz, a hátsó kerék feldobja rá a sáros vizet.

Hogyan kell tisztítani? Lehet egyszerûen mosni? Szabad mosószert használni vagy csak tiszta vizet? Árt neki ha vizes lessz, essõ után sokáig nem szárítom meg?

üdv
J4ni

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts

Köszi a válaszod! Nem Gore-Tex-es csak Waterproof. Árban ha jól tudom, kb. egy szintem van a Nikwax és az általad említett Holmenkol. Lehet, hogy beszaladok valamelyik boltotokba a héten.

A waterproofosra is ezt szoktuk ajánlani, jó azokra is! :) westendben, mammutban, teréz krt-on vannak boltjaink, bármelyikben lesz, jöhetsz bátran :) üdv
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Ez Gore-Texes? ha igen akkor, akár a nikwax is jó, de mi a gore-s cipõkre holmenkol szilikon alapú impregnálót szoktunk ajánlani. Sport proof a neve, 3600 ft. Ez kifejezetten a gore-s cipõkre van, de ha van sima nem gore-s cipõd arra is nyugodtan használhatod! Igazából annyi a különbség a nikwax és a holmenkol között, hogy a nikwax meg a toko vízbázisú impregnálókat gyárt, és nem pergetik le olyan jól a vizet, mint a szilikonbázisú. (a waxokkal természetesen nem így van :) ) szal ez a holmenkolos spray ápolja a gore-texes membránt így több ideig tart, ugyanakkor ápolja a bõr részeket is, és nem teszi tönkre a gyöngyvászon részeket sem. Sokan egyébként kérdezik, hogy lehet letakarítani egy gore-s cipõt ha baromi saras lesz. Nyugodtan le lehet mosni egy lavór vízben áztatva, sõt célszerû is minél hamarabb, mert ha a sárszemcsék bekerülnek az anyagok közé, ahol a membrán is van akkor egy idõ után elkezdik súrolni a membránt, az kilukad, majd beázik :( hogyha letakarítja az ember jobb ha impregnálja utána egybõl. Remélem sikerült segítenem :)

Köszi a válaszod! Nem Gore-Tex-es csak Waterproof. Árban ha jól tudom, kb. egy szintem van a Nikwax és az általad említett Holmenkol. Lehet, hogy beszaladok valamelyik boltotokba a héten.

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts

Szia,

Más témában kérdeznélek: nemrég vettem egy Merrell Chamelon II vízálló bakancsot. Mivel ez velúr felsõrésszel rendelkezik szeretném, ha nem menne tönkre pillanatok alatt. Volt már jó pár velúr cipõm, többek közt Merrell is, de sajnos rövid idõn belül foltos lett a víztõl, zsírtól, és egyéb szennyezõdéstõl. Van erre valami jó tipped? Esetleg az általam is már említett NikWax jó erre?

Ez Gore-Texes? ha igen akkor, akár a nikwax is jó, de mi a gore-s cipõkre holmenkol szilikon alapú impregnálót szoktunk ajánlani. Sport proof a neve, 3600 ft. Ez kifejezetten a gore-s cipõkre van, de ha van sima nem gore-s cipõd arra is nyugodtan használhatod! Igazából annyi a különbség a nikwax és a holmenkol között, hogy a nikwax meg a toko vízbázisú impregnálókat gyárt, és nem pergetik le olyan jól a vizet, mint a szilikonbázisú. (a waxokkal természetesen nem így van :) ) szal ez a holmenkolos spray ápolja a gore-texes membránt így több ideig tart, ugyanakkor ápolja a bõr részeket is, és nem teszi tönkre a gyöngyvászon részeket sem. Sokan egyébként kérdezik, hogy lehet letakarítani egy gore-s cipõt ha baromi saras lesz. Nyugodtan le lehet mosni egy lavór vízben áztatva, sõt célszerû is minél hamarabb, mert ha a sárszemcsék bekerülnek az anyagok közé, ahol a membrán is van akkor egy idõ után elkezdik súrolni a membránt, az kilukad, majd beázik :( hogyha letakarítja az ember jobb ha impregnálja utána egybõl. Remélem sikerült segítenem :)

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
lehet kapni párszáz ft-ért ilyen kis nem tul durva drótkefét cipökhöz (nikwax is csinál),ha pl kifényesedik a bõr stb,azzal át tudsz rajta menni.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

ez komoly???, sztem erre még várhatsz egy darabig :D
egyébként nem rosszak az árpik, még árban is van ami tökjó, nálunk a kompakt esõnacit lehetett kapni 8995ért, de jelenleg nincs. És végig cippes volt

Szia,

Más témában kérdeznélek: nemrég vettem egy Merrell Chamelon II vízálló bakancsot. Mivel ez velúr felsõrésszel rendelkezik szeretném, ha nem menne tönkre pillanatok alatt. Volt már jó pár velúr cipõm, többek közt Merrell is, de sajnos rövid idõn belül foltos lett a víztõl, zsírtól, és egyéb szennyezõdéstõl. Van erre valami jó tipped? Esetleg az általam is már említett NikWax jó erre?

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts
ez komoly???, sztem erre még várhatsz egy darabig :D
egyébként nem rosszak az árpik, még árban is van ami tökjó, nálunk a kompakt esõnacit lehetett kapni 8995ért, de jelenleg nincs. És végig cippes volt

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts

http://www.alpin.hu/....aspx?m3=225934
bár nem tudom, h. más gyártó milyen áron kínálja hasonló termékeit, de tapasztalataim szerint az rp ár-érték aránya a legmegfelelõbb.

Köszi szépen de sajnos a kínálatban nem volt babarózsaszín hello kittys szóval várok még, hátha kidobnak ilyet a piacra :)))
Tényleg köszi !!!!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy hol lehetne viszonylag olcsón esõ nadrágot szerezni? Inkább városi használtra, utcai ruha fölé kellene.....

http://www.alpin.hu/....aspx?m3=225934
bár nem tudom, h. más gyártó milyen áron kínálja hasonló termékeit, de tapasztalataim szerint az rp ár-érték aránya a legmegfelelõbb.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy hol lehetne viszonylag olcsón esõ nadrágot szerezni? Inkább városi használtra, utcai ruha fölé kellene.....
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
Nem tudjátok Bp-en hol lehet Buff-ot kapni?
http://www.buff.es/en/index.php?p=HUN

kösz

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
naja,csak nekem van benne fehér is,az meg szereti a dzsuvát :D fõleg ,hogy én meg a sárvédõt nem :D

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts

arra gondoltam,hogy engem nem zavarna ha a vizlepergetõ képessége nem lenne az igazi,ugyse arra szánom..ne izzadjak bele ,ugyanakkor a szelet fogja meg..erre meg bevált:)

erre még nekem is, egyébként meg a legjobb, ha ki sincs mosva :D ;)

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
arra gondoltam,hogy engem nem zavarna ha a vizlepergetõ képessége nem lenne az igazi,ugyse arra szánom..ne izzadjak bele ,ugyanakkor a szelet fogja meg..erre meg bevált:)

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts
nem írtam, hogy vízálló, vízlepergetõt írtam, mert az van neki csak. szakadó esõt nem bír ki, de szemerkélõ esõt igen. impregnálni a softshell nem érdemes mivel a szellõzését akadályozhatja, mert más membrán van benne mint egy esõkabátban, így inkább esõkabikhoz van a felületi impregnálószer. gépben azért nem célszerû mosni mivel a szélálló membrán így is sérülhet, minden egyes dobforgásnál törhet az anyag. :)

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
ööö..szerintem egy softshell kabát vagy pulcsi vizálloságára nem szabad alapozni,tény hogy megfogja a szelet,no meg a vizlepergetõ képessége is elfogadható,vagyis mondjuk ugy jobb mint egy poláré..fõleg ha impregnálva van..de esõben söftshellben nem indulnék el :)
és nyugodtan mosható mosógépben is,csak arra kell ügyelni az ilyen lélegzõ kabiknál,hogy a nem ehhez valo mososzerbõl,öblitöböl ne maradjon benne,mert ezektõl sérül a membrán.vagy mi..:)

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 posts

Sziasztok!

Összekoszolódott az intersportban vásárolt softshell kabátom, azt szeretném kérdezni, hogyan kell tisztítani:
Mossam le kívülrõl vizzel, esetleg szappanos vízzel?
Netán speciális löttyel lehet csak tisztítani?
Néhol sáros, illetve egy helyen picit olajos.

üdv
J.

Kicsit késve, de hátha még idõben. A softshell kabidat mindenképpen speckó mosószerrel mosd ki, mert különben tönkremegy a vízlepergetõ tulajdonsága, meg a szellõzése sem lesz jó. Mivel a softshell jó szélálló is, ezért is fontos a speciális tisztítószer. Mosógépben nem érdemes mosni, mert sérül a membrán, és utána nem lesz az igazi..:(
Holmenkolnak vannak fasza mosószerei,van külön softshellhez való is. Overland forgalmaz holmenkolt, de most jelenleg nincs nálunk ilyen softshell mosószer :(, érdemes a tokot, és nikwaxot is kipróbálni, ha más nincs

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Na a nadrág megvan. Többet is néztem és végül a dekás lett. Tetszik benne a szévédõ a térd és combrészen. Próbáltam Campa termo nadrágot is de azt elég vékony lábú emberekre tervezték.
Már csak a bukó alá kellene vmi sapka. Szintén erre a 5-10 fokra kellene. Tudtok ajánlani vmit. Nem árt gondolom ha legalább elöl szélálló. A dekában nem volt a membrános sapka.

http://www.neuzer.hu...c&layout=normal

Nem túl divatos, de hatékony :)
Igaz, ez inkább hidegebb idõre való, ma napközben - nekem legalábbis - nem kellett.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
a probike néven futó hosszúnadrágokról van vmi info?