Jelentkezz be Regisztrálj
Bringás ruházat
Posted 2010. February 03. - 23:40
Télikabát, alatta valami decás rövidujjú, nem bicós, hanem sima, vagy a télikabátból kiszedem a bélést, és egy akármilyen hosszúujjú+rövidujjú. így eddig sose fáztam, és max picit izzadtam le.
Posted 2010. February 03. - 23:34
Az asszony jött sok olyan ötlettel, hogy "az Aldiban pont most van".. olcsó nadrág, felsö, hosszú, szeles, vizes, stb.
Lett is sok discounter cucc ithon a bringás szekrélybe.
Kellet 1-2 kirándulás, mire kiderült, hogy a "termék" annyit ér, mit az ára.
Idövel sikerült a decathlon terméketek is intenziven használni.
1-2 kivétel ellenére, rájön az ember, hogy érdemes azonnal márkás terméket vásárolni.
Remélem nem sértek meg senkit, de nálam igy alakult az "olcsótol a minöségig" létra.
Posted 2010. February 03. - 23:34
Az Endura Gridlock dzseki a Berguson honlapja szerint kap -20%ot (írtam nekik mailt a biztonság kedvéért), így 12800Ft-ba kerül, ami nagyon szimpatikus ár, és best buy-nak tûnik elég erõsen . Tehát ha tényleg vonatkozik rá, akkor ezt rögtön megveszem.
Polonak vannak futópólóim (Decathlon 1700Ft os drágaságok nagy részben, 100% szintetikus anyag), szerintem veszek egy hosszú ujjú mezet, és ezzel nagy részben megoldottam. Sisakom van, és alá Chiba sapim + szemüveg.
Alsó részben a saját sízokni + jégeralsót is le kellene váltani valami profibbra, lehet, hogy ez sem lesz a jövõ zenéje.
Ami még nagyon érdekelne, az a táska téma. Most egy tök szimpla CCL (ergó kínai olcsó termék) táskám van, de ez elég rossz dolog, mert mindenképpen izzadok. Néztem futártáskát (Merida -9ezer környékén, Bagaboo 20felett ), illetve vannak ugye a bringás zsákok, a "normál" alakban, tehát a két vállon fekvõ pánttal. Én mindkettõvel kiegyeznék, a futártáska azért tûnik jobbnak, mert talán kisebb felületen érintkezik a háttal, míg a "normál" táska sokkal jobban tud szellõzni (hisz nem feltétlenül ér a testhez, egy hálós rész elválaszthatja a ruhától (esetleg nyári melegben a bõrtöl ) ), illetve utóbbi sokkal jobban tölthetõ. Fõleg füzeteknek / könyveknek lenne fenntartva, illetve kulacsnak.
Egyébként az átlag városi sebességem 35körül mozog, ez a két lámpa közötti úton mért maximális átlagsebesség (az ellentét csak látszólagos). Hátha fontos az öltözködés szempontjából .
Köszi az eddigi válaszokat is!
Posted 2010. February 03. - 23:01
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2010. February 03. - 14:41
Szóval, íme egy lista, a teljesség igénye nélkül:
- Aláöltözet: ODLO Shirt l/s crew neck EVOLUTION WARM + nagy hideg esetén téli bicajos nadrág alá ODLO Pants long LIGHT (nálunk nem kapható és sajnos méregdrága:(, cserébe szuper!)
- Póló/pulcsi az aláöltözet fölé: régi, nyári (!) Adidas bicajos póló, extrém hidegben Benger tavaszi/õszi bicajos hosszú ujjú (sajnos a minõsége elég vacak, a Benger nálam nem vált be; de egyelõre ez van)
- Bicajos nadrág: Hosszú, elõl szélvédõ réteggel, térdnél vastagított, de full Noname (Ausztriában vettem pár Euróért, talán még egy TCM Shopban). A nadrág fölé plusz shortot szoktam felvenni, ami egy Vaude Virus (praktikus a sok zseb miatt, Mo.-on több boltban is kapható, bár viszonylag drága)
- Kesztyû: Roeckl Sport (sajnos Mo.-on nem kapható és elég drága)
- Kabát: Endura Gridlock Jacket (~16e Ft, megvásárolható pl. a Berguson-nál)
- Bicajos sisak alá: kb. -2, -3 Celsius-fokig Vaude Bike Windproof Cap II. Ennél hûvösebb idõben Mountexben vásárolt full-face túrázós "símaszk" (márkája nem jut eszembe) vagy egy a Vaude-hoz hasonló, de vastagabb
- Protektorok, melyek nélkül télen én egy tapottat sem: 661 térdvédõ, 661 könyökvédõ, Casco Ventec sisak
- Kamásli/"Lábtyû" és cipõ: Vaude Chronos. Cipõm egy Shimano SH-M075 az SPD-s bicajhoz, egy Merell Moab GTX-es félcipõ a platform-pedáloshoz.
Remélem segít ez a lista egy kicsit az eligazodásban és adott pár plusz infót úgy, hogy nem kellett közben senkinek a szívgyógyszeréért kapnia!
Posted 2010. February 03. - 11:58
Ha kimondottan csak bicajozásra akarod használni, ne síkabátot vegyél!majdnem mindegyik sí-/snowbordkabát megfelel a célnak, vagy érdemes szakboltban körülnézni? pl. Mountex, és társai)
Azok nagyon melegek, felfelé tuti beleizzadsz bármennyire is lélegzõ. A szabása is más a bicajos felsõknek. Bringaboltban vagy decaban vegyél!
Aláöltözetet vehetsz túraboltban is pl. mountex, overland.
Én pl. egy Brikó téli felsõt használok, szélálló és vízlepergetõ. A vízálló cuccokat nem nagyon csípem, mert eléggé izzadok és ami nem vízálló sokkal jobban szellõzik. Inkább viszek magammal egy esõkabátot, 90%-ban úgyse esik, ha véletlenül igen akkor felveszem azt.
Alá egy õszi mez, legalulra aláöltözet. Így kb. -5 fokig jó vagyok.
edit:
"Legolcsóbban a nagyobb sportáruházakban jutsz hozzá a megfelelõ ruhához, pl. Decathlon"
Azért érdemes 1-2 bringás boltba benézni, én is akciósan vettem kabátot, igen jó áron.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2010. February 03. - 09:18
Posted 2010. February 02. - 23:39
Posted 2010. February 02. - 22:47
Merjem-e megvenni a (ráírt adatok alapján) legjobb kabátot, vagy vannak örök szabályok? (pl Heavy Tools-t sose, Cygnus az jó, majdnem mindegyik sí-/snowbordkabát megfelel a célnak, vagy érdemes szakboltban körülnézni? pl. Mountex, és társai)
Azért érdekel ennyire, mert még sose vettem ilyesféle kabátot, tehát tapasztalatom nincs, és jó eséllyel az elkövetkezõ 5-10 évben ez lesz az egyetlen kabátom a 20ezres árszegmensben
Posted 2010. February 02. - 22:35
Posted 2010. February 02. - 22:21
Fõleg jövõre tervezem, hogy minél hidegebb idõben is elindulok.
A gond az, hogy nincs hozzá felszerelésem. Alulra ez a legjobb megoldás: cipõ+ sízokni + jégeralsó és a nadrág feltûrve. Ebben -5ig nem fáztam.
Felül viszont gondban vagyok. Polo, pulcsi, kabát kombóval az a probléma, hogy a kabát egy tök normál utcai kabát, közepes béléssel, tehát nagyon durván belefülledek, kb a 3. kilométer után olyan, mint egy kályha és ez bizony elég rossz érzés... Próbáltam polo, ing, pulcsi kombót, ez 0fok körül megfelet, de teljesen lehûlt menet közben, így aztán amikor megálltam, éreztem ennek minden hátrányát. Ráadásul ha nem biciklizem, akkor elég hamar megfázom, hiszen a 3réteg együtt sem túl vastag (a pulcsi egy jó kis Nike darab, a szél nem megy át rajta, de hamar lehûl).
Tehát egy jó kabátban gondolkodom, ami lehetõleg szellõzik, és véd valamennyire a hideg ellen. (illetve normálisan néz ki, mert mindennapos használatra kellene, de ez a legutolsó érv ) Fontos szempont lenne még az ár is, nem tudok rá sajnos túl sokat költeni, a felsõ határ 20ezer körül mozog.
Köszi!!
Posted 2010. February 01. - 23:42
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. January 31. - 20:16
és akkor a nagykerben sem volt. nem tudom, h azóta hoztak-e már...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. January 31. - 18:43
Northwave celsius shimano talpal:)
http://piacter.bikem...?product=268004
http://www.bringavil...&Topic=products
javallom a google-t:)
a NW-et próbáltam, nem az én lábformámra való. Shimano nagykerben a drágább verziók vannak,arra kell összekaparnom a pénzt, ez van...
azért köszi!
Posted 2010. January 31. - 16:30
Northwave celsius shimano talpal:)sziasztok!
Shimano téli SPD cipõ nem hever valahol beakadva raktáron/pult alatt? 45ös méret, olcsó ár,esetleg ha új akkor gari, más kívánság nem lenne!
:bell:
http://piacter.bikem...?product=268004
http://www.bringavil...&Topic=products
javallom a google-t:)
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. January 31. - 13:44
http://www.quechua.c...w-400-8709923/#
Posted 2010. January 31. - 13:29
szerintem itt viszonylag kevés boltos fordul meg (bringaboltos még kevesebb )
max Rob tudja neked megmondani hogy a nagykernek van e készleten.
Meg én
De amugy ja, az újak drágák, persze jók is. A régi télicipõ is valami 30-35 körül vt.
Posted 2010. January 31. - 13:11
olcsó shimano téli cipõ nincsenshimanoban nincs,máshol meg nem nagyon futottam vele össze.
abból indultam ki,h a fox-os topicban feltett kérdésre 3-4en priviben megkerestek, gondoltam egy próbát megér...
49.9-ért tudunk bárkinek viszont MT91-et
szerk: természetesen be kell menni érte egy boltba, mielõtt valaki félreérti.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. January 30. - 23:49
gyóóó a sunrácváltó mekkora fasza, meg mittomén... :-))