Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Nekem a téli felsõruházat:
Télikabát, alatta valami decás rövidujjú, nem bicós, hanem sima, vagy a télikabátból kiszedem a bélést, és egy akármilyen hosszúujjú+rövidujjú. így eddig sose fáztam, és max picit izzadtam le.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
na pont az Aldis téli hosszú gatya az amire aszondom hogy f@$za!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Elkezdödtött a tekerés....

Az asszony jött sok olyan ötlettel, hogy "az Aldiban pont most van".. olcsó nadrág, felsö, hosszú, szeles, vizes, stb.
Lett is sok discounter cucc ithon a bringás szekrélybe.
Kellet 1-2 kirándulás, mire kiderült, hogy a "termék" annyit ér, mit az ára.

Idövel sikerült a decathlon terméketek is intenziven használni.
1-2 kivétel ellenére, rájön az ember, hogy érdemes azonnal márkás terméket vásárolni.

Remélem nem sértek meg senkit, de nálam igy alakult az "olcsótol a minöségig" létra.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Huhúúú!! Köszi a rengeteg hasznos infót, nagy részben szerencsére egybevágnak, amiket mondtok, úgyhogy kezd bennem körvonalazódni a kép.

Az Endura Gridlock dzseki a Berguson honlapja szerint kap -20%ot (írtam nekik mailt a biztonság kedvéért), így 12800Ft-ba kerül, ami nagyon szimpatikus ár, és best buy-nak tûnik elég erõsen :). Tehát ha tényleg vonatkozik rá, akkor ezt rögtön megveszem.
Polonak vannak futópólóim (Decathlon :D 1700Ft os drágaságok nagy részben, 100% szintetikus anyag), szerintem veszek egy hosszú ujjú mezet, és ezzel nagy részben megoldottam. Sisakom van, és alá Chiba sapim + szemüveg.

Alsó részben a saját sízokni + jégeralsót is le kellene váltani valami profibbra, lehet, hogy ez sem lesz a jövõ zenéje.

Ami még nagyon érdekelne, az a táska téma. Most egy tök szimpla CCL (ergó kínai olcsó termék) táskám van, de ez elég rossz dolog, mert mindenképpen izzadok. Néztem futártáskát (Merida -9ezer környékén, Bagaboo 20felett :D), illetve vannak ugye a bringás zsákok, a "normál" alakban, tehát a két vállon fekvõ pánttal. Én mindkettõvel kiegyeznék, a futártáska azért tûnik jobbnak, mert talán kisebb felületen érintkezik a háttal, míg a "normál" táska sokkal jobban tud szellõzni (hisz nem feltétlenül ér a testhez, egy hálós rész elválaszthatja a ruhától (esetleg nyári melegben a bõrtöl :P) ), illetve utóbbi sokkal jobban tölthetõ. Fõleg füzeteknek / könyveknek lenne fenntartva, illetve kulacsnak.

Egyébként az átlag városi sebességem 35körül mozog, ez a két lámpa közötti úton mért maximális átlagsebesség (az ellentét csak látszólagos). Hátha fontos az öltözködés szempontjából :).

Köszi az eddigi válaszokat is! ;)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Én csak a tapasztalataimat irtam, mivel Szegeden nincs sok bringás bolt és számomra a decathlonos árak egyenlõre verhetetlenek. Ennek ellenére nekem is a téli kabátom egy "Author team" és nagyon szeretem és annak még a nagyker ára sem jön ki 20e.-bõl
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Ha Decathlonban is vásárolná az ember, én kétlem, hogy max. 20e Ft-ból kihoztató egy olcsó, de mégis többé-kevésbé jó bicajos szerelés - pláne, ha valaki hegyen is bringázna hidegben. Az elmúlt 2-3 évben gyûjtöttem össze a saját ruházati kellékeimet, és ezekkel kb. -10 fokig bezárólag tudok bicajozni elég változatos, hegyi terepen is. Az árát meg inkább meg sem próbálom összeszámolni... :( 20e-bõl nem jön ki, maradjunk annyiban. :D Felsõ ruházatként egyébként csak egyetlen izzadtságot elvezetõs, jól szellõzõ, hosszú ujjú aláöltözetet veszek, majd fölé általában elég egy nyári bicajos póló és a könyökeimre a könyökvédõ. Erre csak egy lélegzõs, de egyébként szélálló dzsekit veszek. Mivel általában 150-170-ös pulzusszám közt tekerek, nekem bõven elég ennyi cucc, akár -5 fokban is. :) -5, -10 Celsius-fok közt a sima bicajos póló helyett tavaszi/õszi, hosszú ujjú bicajos felsõt veszek.
Szóval, íme egy lista, a teljesség igénye nélkül:
  • Aláöltözet: ODLO Shirt l/s crew neck EVOLUTION WARM + nagy hideg esetén téli bicajos nadrág alá ODLO Pants long LIGHT (nálunk nem kapható és sajnos méregdrága:(, cserébe szuper!)
  • Póló/pulcsi az aláöltözet fölé: régi, nyári (!) Adidas bicajos póló, extrém hidegben Benger tavaszi/õszi bicajos hosszú ujjú (sajnos a minõsége elég vacak, a Benger nálam nem vált be; de egyelõre ez van)
  • Bicajos nadrág: Hosszú, elõl szélvédõ réteggel, térdnél vastagított, de full Noname (Ausztriában vettem pár Euróért, talán még egy TCM Shopban). A nadrág fölé plusz shortot szoktam felvenni, ami egy Vaude Virus (praktikus a sok zseb miatt, Mo.-on több boltban is kapható, bár viszonylag drága)
  • Kesztyû: Roeckl Sport (sajnos Mo.-on nem kapható és elég drága)
  • Kabát: Endura Gridlock Jacket (~16e Ft, megvásárolható pl. a Berguson-nál)
  • Bicajos sisak alá: kb. -2, -3 Celsius-fokig Vaude Bike Windproof Cap II. Ennél hûvösebb idõben Mountexben vásárolt full-face túrázós "símaszk" (márkája nem jut eszembe) vagy egy a Vaude-hoz hasonló, de vastagabb
  • Protektorok, melyek nélkül télen én egy tapottat sem: 661 térdvédõ, 661 könyökvédõ, Casco Ventec sisak
  • Kamásli/"Lábtyû" és cipõ: Vaude Chronos. Cipõm egy Shimano SH-M075 az SPD-s bicajhoz, egy Merell Moab GTX-es félcipõ a platform-pedáloshoz.
Tudom, egy kis utánajárással, például a Decathlonból és leértékelt, tavalyi modellek keresésével biztosan kihozható mindez olcsóbban is, mert ez így "kissé" horror így összesen - pedig ezek még nem is a legpuccosabb, legdrágább cuccok (sõt)! :( De valamelyest vígasztal, hogy 1. általában 3-5 évig jók ezek a cuccok, 2. örömmel használom ezeket és mindeddig jó szolgálatot tettek a téli bicajozások alkalmával.

Remélem segít ez a lista egy kicsit az eligazodásban és adott pár plusz infót úgy, hogy nem kellett közben senkinek a szívgyógyszeréért kapnia! ;)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

majdnem mindegyik sí-/snowbordkabát megfelel a célnak, vagy érdemes szakboltban körülnézni? pl. Mountex, és társai)

Ha kimondottan csak bicajozásra akarod használni, ne síkabátot vegyél!
Azok nagyon melegek, felfelé tuti beleizzadsz bármennyire is lélegzõ. A szabása is más a bicajos felsõknek. Bringaboltban vagy decaban vegyél!
Aláöltözetet vehetsz túraboltban is pl. mountex, overland.
Én pl. egy Brikó téli felsõt használok, szélálló és vízlepergetõ. A vízálló cuccokat nem nagyon csípem, mert eléggé izzadok és ami nem vízálló sokkal jobban szellõzik. Inkább viszek magammal egy esõkabátot, 90%-ban úgyse esik, ha véletlenül igen akkor felveszem azt.
Alá egy õszi mez, legalulra aláöltözet. Így kb. -5 fokig jó vagyok. :)

edit:
"Legolcsóbban a nagyobb sportáruházakban jutsz hozzá a megfelelõ ruhához, pl. Decathlon"
Azért érdemes 1-2 bringás boltba benézni, én is akciósan vettem kabátot, igen jó áron.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Legolcsóbban a nagyobb sportáruházakban jutsz hozzá a megfelelõ ruhához, pl. Decathlon

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hiába veszed meg a drága kabátot, ha alulra pamut pólót, meg inget veszel, ezzel már el is szúrtad az öltözködést. Bármit is írnak a cédulára, be fogsz izzadni, és ekkor nem mindegy, hogy mi van alul. Inkább vegyél megfelõ alsóruházatot, öltözz rétegesen, legfelül legyen egy szélálló réteg.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Én is valami ilyesmire gondoltam, de nem tudom, mit nézzek rajta. Elmentem a Hervisbe, ott nézegettem a levegõáteresztést, illetve az esõ elleni védelmet, az átlag 3000 körül van, a jobbak 5000 körül (nem ár, hanem valami g/m2 meg m/kg/sûrûség, vagy mi a fene). És van egy halom, amire nincs is ráírva semmi, de jónak tûnnek.
Merjem-e megvenni a (ráírt adatok alapján) legjobb kabátot, vagy vannak örök szabályok? (pl Heavy Tools-t sose, Cygnus az jó, majdnem mindegyik sí-/snowbordkabát megfelel a célnak, vagy érdemes szakboltban körülnézni? pl. Mountex, és társai)

Azért érdekel ennyire, mert még sose vettem ilyesféle kabátot, tehát tapasztalatom nincs, és jó eséllyel az elkövetkezõ 5-10 évben ez lesz az egyetlen kabátom a 20ezres árszegmensben :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
mindenképp egy szélálló és lélegzõ kabátban gondolkozz, illetve aláöltözetben és nem árt egy hosszúujjú mez sem.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Hello!

Fõleg jövõre tervezem, hogy minél hidegebb idõben is elindulok.
A gond az, hogy nincs hozzá felszerelésem. Alulra ez a legjobb megoldás: cipõ+ sízokni + jégeralsó és a nadrág feltûrve. Ebben -5ig nem fáztam.
Felül viszont gondban vagyok. Polo, pulcsi, kabát kombóval az a probléma, hogy a kabát egy tök normál utcai kabát, közepes béléssel, tehát nagyon durván belefülledek, kb a 3. kilométer után olyan, mint egy kályha és ez bizony elég rossz érzés... Próbáltam polo, ing, pulcsi kombót, ez 0fok körül megfelet, de teljesen lehûlt menet közben, így aztán amikor megálltam, éreztem ennek minden hátrányát. Ráadásul ha nem biciklizem, akkor elég hamar megfázom, hiszen a 3réteg együtt sem túl vastag (a pulcsi egy jó kis Nike darab, a szél nem megy át rajta, de hamar lehûl).

Tehát egy jó kabátban gondolkodom, ami lehetõleg szellõzik, és véd valamennyire a hideg ellen. (illetve normálisan néz ki, mert mindennapos használatra kellene, de ez a legutolsó érv :) ) Fontos szempont lenne még az ár is, nem tudok rá sajnos túl sokat költeni, a felsõ határ 20ezer körül mozog.

Köszi!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nálunk a nagykerben még van pár MW80 de abból sincs sok, tessék sietni!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a probike-ban nincs nw celsius cipõ, én dec 21én hívtam õket, akkor nem volt.
és akkor a nagykerben sem volt. nem tudom, h azóta hoztak-e már...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Northwave celsius shimano talpal:)
http://piacter.bikem...?product=268004
http://www.bringavil...&Topic=products
javallom a google-t:)

a NW-et próbáltam, nem az én lábformámra való. Shimano nagykerben a drágább verziók vannak,arra kell összekaparnom a pénzt, ez van...

azért köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

sziasztok!

Shimano téli SPD cipõ nem hever valahol beakadva raktáron/pult alatt? 45ös méret, olcsó ár,esetleg ha új akkor gari, más kívánság nem lenne!

:bell:

Northwave celsius shimano talpal:)
http://piacter.bikem...?product=268004
http://www.bringavil...&Topic=products
javallom a google-t:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
én ezt használom platform pedállal télen, Decathlonos cucc nekem jó és az ára is o.k
http://www.quechua.c...w-400-8709923/#

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

szerintem itt viszonylag kevés boltos fordul meg (bringaboltos még kevesebb :))

max Rob tudja neked megmondani hogy a nagykernek van e készleten.

Meg én :)

De amugy ja, az újak drágák, persze jók is. A régi télicipõ is valami 30-35 körül vt.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

shimanoban nincs,máshol meg nem nagyon futottam vele össze.
abból indultam ki,h a fox-os topicban feltett kérdésre 3-4en priviben megkerestek, gondoltam egy próbát megér...

olcsó shimano téli cipõ nincsen :)
49.9-ért tudunk bárkinek viszont MT91-et

szerk: természetesen be kell menni érte egy boltba, mielõtt valaki félreérti.

Posted Image

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
pedig mekkora fasza gerilla marketinget lehetne itt nyomni:
gyóóó a sunrácváltó mekkora fasza, meg mittomén... :-))