Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
na akkor már a Dakine-t se hagyjuk ki :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

és a camelbacket nézted már ? :)

esetleg rp?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

bloke: bocs, igazad van. Magamtól próbáltam rákeresni, és az eredmény kudarc volt, mivel deuter-re google egy találatot sem dob ki, ami a tengerszem linkje... De köszönöm, megnéztem a lapjukat, és az ACT Lite 25ös tetszik (20liter felett szeretnék mindenképpen). Ez is 20körül van, mint a Vaude Bike Alpin Air 30 + 5öse.
Mountex honlapján minden zsákból keveset találtam, de a boltjuk annál inkább tele van velük :). Megjárom majd a Hervist és a Dekát is még párszor, az a biztos, de ha 20ért hozzák nekem a Vaude-t, akkor megvan a best buy.

Köszi a segítséget! Azt hiszem, kikupálódtam a témában, úgyhogy már csak a boltok átnézése van hátra. :)

és a camelbacket nézted már ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
bloke: bocs, igazad van. Magamtól próbáltam rákeresni, és az eredmény kudarc volt, mivel deuter-re google egy találatot sem dob ki, ami a tengerszem linkje... De köszönöm, megnéztem a lapjukat, és az ACT Lite 25ös tetszik (20liter felett szeretnék mindenképpen). Ez is 20körül van, mint a Vaude Bike Alpin Air 30 + 5öse.
Mountex honlapján minden zsákból keveset találtam, de a boltjuk annál inkább tele van velük :). Megjárom majd a Hervist és a Dekát is még párszor, az a biztos, de ha 20ért hozzák nekem a Vaude-t, akkor megvan a best buy.

Köszi a segítséget! Azt hiszem, kikupálódtam a témában, úgyhogy már csak a boltok átnézése van hátra. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
érdemes néha elnézni a dekába is

tavaly késõ összel a nagy deutr bringázs zsákot aminek 16K volt a nagyker ára, 9K-ért lehetett akcióban

mellesleg van hátizsákos topik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
A Tengerszem a forgalmazója a Deuter-nak, talán ezért van kevés a Mountex-ban. De a boltokba el kell menni, a net-en nem látod 100%-ban, mi van a boltban. Ha meg olcsón kell zsák, nézd meg a Hervis-ben a Kilimanjaro zsákokat is. Elég jó minõségûeknek tûnnek az árukhoz képest. Egy megnézést azért megér.
Marci

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Lehet, hogy benézek akkor majd oda is, nagyon szeretem a leértékelt termékeket.

Deuter után néztem, és nem találtam olyan sok helyet, ahol árulják (Mountex-nek a honlapja kifejezetten szegényes ezen a téren...), de Vaude-kat találtam, legjobban a Vaude Alpin Air 30+5 tetszik, meg ennek a kistesója, a 25 + 5 -ös kivitel. Találtam egy helyen Vaude Alpin Vent 30+5 -öt, de annak nem hálós a háta sajnos, pedig 20ezerért kínálják...

Minek töri magát az ember, hogy segítsen neked. Kettõvel feljebb írtam, hol vettem, leértékelve, a te célodnak tökéletesen megfelelõ zsákot.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Lehet, hogy benézek akkor majd oda is, nagyon szeretem a leértékelt termékeket.

Deuter után néztem, és nem találtam olyan sok helyet, ahol árulják (Mountex-nek a honlapja kifejezetten szegényes ezen a téren...), de Vaude-kat találtam, legjobban a Vaude Alpin Air 30+5 tetszik, meg ennek a kistesója, a 25 + 5 -ös kivitel. Találtam egy helyen Vaude Alpin Vent 30+5 -öt, de annak nem hálós a háta sajnos, pedig 20ezerért kínálják...

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Én vettem 2 hete egy téli dekás kesztyût, valami brutál le volt értékelve, rohadt jó, abszolút nem fáztam benne, igaz merev mint állat, és nem bírtam úgy ráfogni a kormányra hogy ne csengessek (az a szarvon figyel a kisújnak) de jó volt benne. Kár hogy nem lehet kifordítani a szárításhoz!
Táskában én évek óta használok egy hálós RP hátizsákot, ami tök bevált, mondjuk már a cipzár haldoklik de 10 éve minden viszontagságban használom, ez 40l ja és van belerakva esõvédõ!
És az RP szerintem olcsóbb mint a Deuter!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Deuter AC Lite 16, Tengerszemben vettem, akciósan 9 ezerért. Igazából hegymászó zsák, de kerékpárra is tökéletes, hálós háttal, 50×30×18 cm:

Feltöltött kép

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Nekem Vaude Alpin Air 30+5 van, még Mountexben vettem (kb. 20-25e Ft közt lehetett). Piszokjól átgondolt, szinte minden állítható rajta, táskára húzható vízálló "réteg" is jár hozzá, található rajta bicajos sisaktartó mini-táska stb. Rengeteg cucc fél el benne és a háta hálós, illetve egy háló tartja el a táskát a háttól, így elég jó a szellõzése. (Deuter modelleket is néztem anno, azok is nagyon jók.)
Korábban egy 25 literes RP túrás hátizsákot használtam, de az bicajon nem feküdt fel rendesen a hátamon.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Itt jönnek már be a kellemes összegek :). Nekem nincsen SPDm, viszont van egy finom kis hótaposóm, megpróbálom majd azzal, hogy milyen. Illetve kesztyût láttam decában, 5ezer körül/alatt fõleg. Ha leértékelik, veszek egyet :).

A táska témához: ha nyáron tekerek, melyik az, amelyikbe kevésbé izzadok bele (ugyanolyan megpakoltság mellett)?

Vaude-k is jók, és nem kerülnek olyan sokba, mint a deuter. A beleizzadás meg a hátszerkezeten múlik. Olyat kell keresni, ami hálós hátul és nem ér hozzá a hátad magához a zsákhoz. Ha ez megvan, a szépérzéked és a pénztárcád dönt majd.
Mi anno ilyet vettünk barátnõmnek és 15E körül volt:
http://outdoor24.at/...aude_jura24.jpg
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

A táska témához: ha nyáron tekerek, melyik az, amelyikbe kevésbé izzadok bele (ugyanolyan megpakoltság mellett)?

Hátizsák. Legjobb bringás hátizsákok talán a Vaude és a Deuter ami nálunk elérhetõ.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Táska ügyben, ha nem futártáskát akarsz, én a Deuter-t ajánlom.
A cipõ, kesztyû témaban pedig van egy mondás, hogy ha fázik a lábad, vegyél fel sapkát. Ez annyit takar, hogy ha az ember rosszul van felöltözve, akkor legelõször úgyis a végtagok fognak fázni, hiába vesz fel akármilyen cipõt, zoknit.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Itt jönnek már be a kellemes összegek :). Nekem nincsen SPDm, viszont van egy finom kis hótaposóm, megpróbálom majd azzal, hogy milyen. Illetve kesztyût láttam decában, 5ezer körül/alatt fõleg. Ha leértékelik, veszek egyet :).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tény és való ha nincs jó kesztyûd és cipõd akkor 6 jegesmedvét is magadra húzhatsz akkor is megfagysz a bringán!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
MCI !
Ha télen akarsz tekerni, akkor viszont téli cipõ is kell. Erre gondoltál ? Bármilyen profi ruhát megvehetsz de ha a lábad fázik, megb@sz6od az egészet. A téli bringás cipõ viszont drága, én régen ilyen hidegben egy olcsó bakancsban nyomtam és lecseréltem a patentpedált. Ebben már nem fáztam.
És a kesztyû is nagyon fontos ! Egy jó téli bringás kesztyû nagyon sokat segít.
Marci

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Városban én is futártáskát használok, abszolút jó. De ha tekerni megyek akkor meg van egy 6l-es bringás hátizsákom azt viszem. Nem is fér bele sok minden, csak az ivótasak, pótbelsõ, gumileszedõ, marokszerszám, meg egy esõkabát.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Ha jól értelek: sok cucc- futártáska; kényelem, és praktikum- hátizsák (ezt a szót kerestem :P).

Nekem szerintem a kettõ között kellene, abból a szempontból, hogy beleférjen kb 6db A4es füzet (spirál- a méretszámítás miatt), egy kulacs (illetve a kötelezõk: belsõ, pumpa, szerszámkészlet (ilyen telefon méretû dolog), gumileszedõ), meg egy szendvics kb. Erre szerintem a picit nagyobb méretû bringás hátizsákok is megfelelnek. (és talán azok jobban is szellõznek)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Mci, ha cucchordásra kell táska akkor a futártáska, ha sportra akkor bringás hátizsák de a legjobb ha van mindkettõ