Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Nem feltétlenül hülye: fényvisszaverõ van egyéb cuccain (pl. hátizsákon, mint nekem is), de nem akarja, hogy a rendõr belekössön emiatt.

Igen, ez így igaz, de a jelen esetre nem állt fenn. Sima egyszerû õskori katonai hátizsák volt. És ebben az eseteben - szerintem - a rendõr tök jogosan beleköthet, mert pont a lényegét veszített el ezáltal a mellény.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

azt lehet tudni, hogy ezeket a nadragokat mikor lattad? voltam ma az aldiban es mondtak, hogy ezek szezonalis termekek, evente egyszer hoznak belole kisebb mennyiseget, a legkozelebbit ki kene fognom.

Én tavasszal vettem. Az árát biztosan megéri. Mondjuk a varrások recsegnek-ropognak (pedig nem kicsi rám), de egyelõre bírják :)
- egy bolygó, két kerék -

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Igazából egy egyszerû, párnázott nadrág. Szerintem a betét része is nagyon kényelmes. Lehet kapni boxer szerûségûben és hagyományos kialakításúban is. CoolMax-os betét van bennük, szerintem teljesen rendben van :) Van olyan freeride szerû nadrág is, amihez adnak ilyen betétes belsõt. Emlékeim szerint az sem volt drága (valami 3e körül lehetett), de annak már komolyabb kialakítású a betét része. Simán megérik az árukat. Crane márkájú cuccok. Van ilyen esõkabátom is, az még nagyon szuper :) Sokszor ár/érték arányban magasan veri a nagy gyártók termékeit.

azt lehet tudni, hogy ezeket a nadragokat mikor lattad? voltam ma az aldiban es mondtak, hogy ezek szezonalis termekek, evente egyszer hoznak belole kisebb mennyiseget, a legkozelebbit ki kene fognom.

----

FÁJVÓ

----

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Na ja, ez meg a másik. A mellényt csak akkor veszed észre ha már közel vagy, a pedál többet ér, mellesleg manapság már hátsó villára is vannak esztétikus fényvisszaverõ matricák, ami szintén jó, mert eléggé lent van ahhoz, hogy hamar megcsillanjon.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én a legjobban amit látok egy bringásból, az a pedál és a kerék prizma, de azokat nagyon messzirõl észre lehet venni, sokszor jobban visszaveri a fényt, mint amilyen erõs a hátsó lámpa, meg a kerék prizma ugye oldalról is látszik. Én még a bal hátsó papucshoz tettem egy fényvisszaverõs szalagot, így sosem felejtem el felvenni :)

A mellényre, sisakra sajnos kevés fény jut, mert elég magasan van a fényszóró terítéséhez képest.

(amúgy a fényszórót alapesetbem legmagasabbra kell állítani, és csak akkor kell lejebb venni, ha meg van pakolva, vagy van utas a kocsiban, mert akkor lejjebb ül a segge a normálhoz lépest) :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

bár nem tõlem, de baromi tartós darab. meg aránylag kényelmes is.

mellény meg. vezessetek már le pár tízezer km-t szerte szét az országban, szerintem utána rá fogtok jönni. és hiába veri vissza a fényt egy 2 centis szalag nem ugyanaz.

és én aránylag jól is látok :), nem csak magam elé 10 méterrel nézek, meg számítok is bringásra, az átlag sofõrrel ellentétban.

Ugyan eddig 1tízezer kilométert vezettem le de találkoztam éjjel és nappal is bringással. Mind1, hogy milyen a fényvisszaverõ, ha van. Az a baj, hogy alapvetõen inkább az a jellemzõ, hogy semmilyen nincs. Nem kell mellény ahhoz, hogy látszódjon, legyen neki hátul villogó, elõl 2 lámpa, meg bokákon szalag, meg a háton/hátizsákon akár egy minimális matrica. Nem is néz ki olyan hülyén és látszik is.

Másik, hogy sisakon is pl. van matrica, de legtöbbször alapból olyan cucc van a hátulján, ami fényvisszaverõ. Nekem ez elég ha vezetek, ha kiérek városból, akkor mûszerfalon kicsit elõrébb állítom a fényszórót, ha éppen nem reflektorral megyek, akkor is eléggé elõre lássak. Sokszor már a pedálon ha van fényvisszaverõ (+villogó) elég, hogy meglássam a bringást, még ha akár teljesen feketében van, akkor is.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

mellény meg. vezessetek már le pár tízezer km-t szerte szét az országban, szerintem utána rá fogtok jönni. és hiába veri vissza a fényt egy 2 centis szalag nem ugyanaz.

és én aránylag jól is látok :), nem csak magam elé 10 méterrel nézek, meg számítok is bringásra, az átlag sofõrrel ellentétban.

kösz a választ, és igen aki bringázik sokkal jobban figyel a bringásokra vezetés közben
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Specialized Sport MTB

kíváncsi lennék a tapasztalatodra, véleményedre
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Nézd meg a Zeezoltano által belinkelt oldalt az elõzõ oldalon (hogy tudnám elkerülni a szóismétlést?) nagyon jó dolgok vannak.

Néztem. Sokkal olcsóbban látom itt az ilyen cuccokat mint máshol, szóval pont jó. :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Meg vagyok elégedve a Bergusonnal.
Áprilisban vettem tõlük egy Specialized Comp MTB cipõt, aminek mostanra elkezdett leválni az orra, illetve elromlott a csatja mindkét cipõmnek. Bevittem, megnézték, a többi bolthoz képest nagy választékból választottam egy három tépõzáras Specialized Sport MTB cipõt, és még az árkülönbözetet (10700,-Ft) is levásárolhatom náluk. Mellesleg még a stoplit is átrakták nekem. Nagyon kedvesek voltak!

Rögtön vásároltam náluk három pár Endura Coolmax zoknit 3100,-Ft-ért. Nekem bejön. Tényleg jól szellõzik. Ajánlom!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Mellénnyel kapcsolatban: Vannak tök jól kinézõ mezek, thermo felsõk, szélálló felsõk, ami mondható láthatóságinak. Még jól is néznek ki szerintem, + még akarok Én is venni ilyen bokára 'felcsapható' fényvisszaverõs szalagokat.

Egy nagyobb villogó hátul és 2 lámpa elõl az meg már alap.

Nézd meg a Zeezoltano által belinkelt oldalt az elõzõ oldalon (hogy tudnám elkerülni a szóismétlést?) nagyon jó dolgok vannak.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Mellénnyel kapcsolatban: Vannak tök jól kinézõ mezek, thermo felsõk, szélálló felsõk, ami mondható láthatóságinak. Még jól is néznek ki szerintem, + még akarok Én is venni ilyen bokára 'felcsapható' fényvisszaverõs szalagokat.

Egy nagyobb villogó hátul és 2 lámpa elõl az meg már alap.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Vettem egy Shimano cipõt+pedált az elõzõ lánc hálózatos "akció"-ból. Bementem a szokott üzletbe ahol ismernek, törzsvásárló vagyok. Mondom mi kéne, megnézik, van az a méret, lefoglalták a gépen, happy! Mikor megyek érte, mondják hogy van egy kis gixer. Volt készleten a cipõ is meg a pedál is, de már nem akciós, tudnak adni teljes áron. WTF? Így végül is megrendelték, mert már megígérték. Megkaptam kicsit ugyan drágábban, de beszerzési áron. Végül nekem volt kellemetlen hogy utánajártak, beszerezték, és semmi hasznuk nem volt belõle.
A teszkó-metró-stb. láncoktól már megszoktam hogy világraszóló akcióban hirdetnek 5db terméket/áruház, ami két perc alatt fogy el, de már a bicaj bizniszben is ez megy?
Ez ugyanaz a cég mint a Paul Lange? Rob, ha ott vagy és ez az a cég, légyszi vágd tarkón a megfelelõ embert a nevemben! Köszi!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

after80

after80

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Gondolkodom egy stretch béléses rövidgatyán. A nyereg jól szétdörzsöl. Fura lesz felvenni egy ilyet, mert még nem volt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Városban nem is kell hordani.
Az olcsó mellények nagy része alig veri vissza a fényt.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem a rendõr miatt kell felvenni a mellényt. Városban, éjjel egy autós, amikor körülnéz, arra van beprogramozva, hogy a fényszórókat figyeli. Ebben a környezetben a kis villogók, meg az elszórt kis fényvisszaverõk elvesznek.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

(már ha nem olyan hülye, mint amilyet már láttam, hogy felvette a mellényt, rá megy egy bazi nagy hátizsákot, meg még kismillió más szart, így kb. semmit sem ért)

Nem feltétlenül hülye: fényvisszaverõ van egyéb cuccain (pl. hátizsákon, mint nekem is), de nem akarja, hogy a rendõr belekössön emiatt.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
én pedig úgy vagyok vele, hogy ha 6db erõs leddel kivilágítva nem lát meg akkor nem is akar.
nappal is basztak már el, kivilágítva is basztak már el.
meg aztán alul két pánt, felül két pánt és máris ki van váltva a mellény. kreszbe is be lehetne vezetni, hogy a fényvisszaverõ felületek nagysága legyen meghatározva és ne mellényre kötelezzenek.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekünk az egyesület (Merkapt) szerzett erõsen akciós áron UV sárga le cipzározható ujjú vízlepergetõ 3M anyagból készült láthatósági kabátot + fényvisszaverõ csíkokkal aminek a hátulja és az oldala is szellõzik és még jól is néz ki, ha estébe hajlóan megyünk tekerni a mellény részét mindig magammal viszem mert a mez hátsó részében is elfér
Wowow HOT160 Sportkabát
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!