Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
hali!
szerintetek megér 60 eurót egy FSA Gamma drive Mega Exo középrésszel?
egy Polarx ss-be lenne mindenesnek...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a rokringeket elméletben a maximum odavaló fogszámhoz méretezik.
elméletben.
blackspire rokringemen úgymeléxem fel van tüntetve hogy 38, és valóban, egy 38as tányérral pont jó, kicsit beljebb van a lánc mint a tányér.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Értelemszerüen kicsit nagyobbnak h ha fennakadsz valahol akk ne a lánctányérhoz érjen az a valami hanem a bashring hez.SZERINTEM

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Úgy gondoltam, nem véletlenül méretezik õket a hasonló fogszámú lánctányérokhoz, de biztos ami biztos alapon inkább megkérdezem, mert így nem fogom elbaltázni. Egyébként FSA tényérok mellé (22-36) megy majd egy 36-os RaceFace alu bashring.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem a e.13 az 36-os meretu, es egy kicsit nagyobb, mint maga a 36os tanyer.

a kona 32es rockring az majdnem olyan nagy, mint egy 36os tanyer lanccal egyutt.

tehat igen, nagyobbnak kell lennie (egy kicsit) es ha jot veszel, akkor altalaban nagyobb is
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Láma kérdés, nem kiröhögni.:chin:

Ha a 36-os középsõ lánctányér mellé nagytányér helyett bashring-et akarok rakni, akkor annak 36T méretûnek, vagy nagyobbnak kell lennie?

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
köszi a segítséget!
jól mondtad elsõre is nekünk menetfúró kell ezzel lehet furatba menetet vágni
a másik a menetmetszõ azzal meg tengelyre v csõre lehet menetet gyártani!
szvsz

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
bármelyik bringabolt, én személy szerint szerelés témában õket ajánlom; http://www.obudabringa.hu/
bár ez egy olyan kaliberû dolog, amit azért máshol is el tudnak végezni, meg aztán hétfõig Óbudában szabi van :)
ja bocs, legyen inkább menetvágó, a pontosság kedvéért :)

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
a job oldali simán belemászott csak a másik nem akarja magát megadni!
a menetirányokkal nme volt gond, ázé'annyit mán'csak tudok ; )
menetfúróra vmi tipp, hogy hol, merre, mennyiért?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
bal oldali nem jobb menetes, nem?
szal próbáld meg a másik irányba is :D

na megnéztem a sajátot
a csészéken rajta van, h melyik melyik
ha az egyik már benne van, akkor az pöpec, ha egyik sem ment bele, akkor cseréld fel õket :D
ha ezen túl vagy
és bal oldara megvan, h melyik kell
akkor jusson eszedbe, h a tighten nyíl rajtuk uarra mutat mindkettõn, viszont egymással szemben vannak
na
valaki ha le tudja írni jobban, tegye meg :D

ha meg csak én nézlek madárnak, és tényleg a vázzal van a baj, akkor bocsi' :-D

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
hát ja, sajnos.
bele akartam tenni a vadi új bal oldali "nme tudom minek nevezzem" ami az XT hez van két szürke csapágy+ház -at a vázba és nem akart mozdulni kis tekerés után!
ien mentfúrót lehet vhol venni?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
menetfúrás
biztos, h a vázzal van gixXxer?

RF Prodigy; ha nem rontottak közben a minõségén, akkor nagyon jó darab, merev, és az RF tányérok is elsõrangúak
szolgál nálunk 2 db 4 éves kar, egy XC és egy DH, és még soha semmi baj nem volt velük

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
akkor mi a teendõ ha megszakadt a csapágyházban a menet és nem feltétlenül akarunk vázat cserélni?

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts

RF szerintem.

Viszont a holzfeller megvan fél éve, a másikra csak esetleg le tudnám cserélni - de ha sokkal nem jobb, akkor elvagyok ezzel is még jódarabig. Viszont a másik 'versenyzõt' nem ismerem. Csak a hírét hallottam, de konkrét tapasztalatot még nem.
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
persze, az én suntourom is akkor reccsent el, mikor a boltból kigurulva lementem a járdaszegélyrõl...:)

(csak hogy elötte mit kapot....;))

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

és utána hidd el nem is cserélnék neked normál esetben, mert mintha nem lenne ráírva h freeride/dh/dirtjump parts.
;)

Én csak felfele tekeretem vele az Árpád-híd felhajtóján, akkor kezdtem érezni, hogy kenguru hajtású. Éééén freeride/dh/dirtjump??? Megtvisztelõ, de neeem. :D

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

Spalya nem biztos, hogy arra tervezték, amire használtad akkor...

egyébként lecsoffadt aladt azt érted, hogy leesett a tengelyrõl, vagy eltört a tengely, vagy eltört a hkar?

Az integrált tengelyes karjai egy idõ után nem zártak be egymással 180 fokos szöget. :hmmm:

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Igen igen, az LX, nagyon jó példa az integrált tenelyû hajtókarokkal kapcsolatban, mert az az, amit soha többé nem akarok látni a bringámon. :D Össztelós bringával használva is könnyedén lecsoffadt :(

és utána hidd el nem is cserélnék neked normál esetben, mert mintha nem lenne ráírva h freeride/dh/dirtjump parts.
;)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Spalya nem biztos, hogy arra tervezték, amire használtad akkor...

egyébként lecsoffadt aladt azt érted, hogy leesett a tengelyrõl, vagy eltört a tengely, vagy eltört a hkar?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Igen igen, az LX, nagyon jó példa az integrált tenelyû hajtókarokkal kapcsolatban, mert az az, amit soha többé nem akarok látni a bringámon. :D Össztelós bringával használva is könnyedén lecsoffadt :(

Az integrált LX vagy a régi octalinkes?