Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Asszem hétfõn eltolom a szervízbe, õk is mondanak valami okosat, aztán meglátom. Thx
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Csapágyra, monoblokkra hatékony csere alternatíva:
http://www.endurofor....com/id101.html
http://www.endurofor....com/id136.html

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
PTomi:

ha az LX-ben is olyan a csapágyazás, mint az XT-ben, akkor ipari csapágyas, azt meg tudod cserélni.
csak szét kell kapni, ami nem ördõngõsség. ;)
így olcsóbban jössz ki mindenképpen :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elvileg nem szabad szétszedni, de szét lehet. Nem kell megmondani a boltban, hogy mi történt vele és lehet, hogy kicserélik. Egyébként én racefacet vennék, ha jó hozzá.

A sebesség mindent megold.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Az egy zárt csapágy gondolom, sztem nem lehet szétszedni, csak cserélni.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Persze, én is eddig azt csináltam. Csakhogy most pénteken volt szalagavató és egy perc szabadidõm nem volt. No meg a jogsi is most lett meg.

Azt nem értem, hogy akkor ez a csapágy most kitakarítható? Mert ha nem, akkor ígyis-úgyis annyi lett volna neki, nem? Lehet,csak valami pici piszok van benne, mert forog, csak nem olyan könnyen, legalábbis a jobb oldalihoz képest.

Csereszabatos lenne? Mondom, nincs fél éves. És még a blokk is megvan.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ki kell cserélni, 8ezer pénz kábé. Nem annyira óriási gond, legfeljebb jelentõs anyagi veszteség. Szilvás maraton után is minden második HT2-es csapágyat cserélni kellett...(ami azt illeti, nem csak a HT2-söket...) Ha okos vagy, inkább XT-t veszel bele, az kábé 10e pénz, s SOKKAL jobban bírja a sarazást. Szerintem csereszabatos, de errõl kérdezz meg azért mást is.

Tamás - sarazás után AZONNAL mindent ki kell pucolni, nem pedig állni hagyni, hogy aztán jól beszáradjon...:(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Pont azt mondom, hogy nem négyszöges és olyat nem is akarok, és én hajlandó vagyok rá annyit szánni.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Óriási nagy gondom van! Legalábbis az én mércémmel számítva.
A gond az, hogy adott egy fél éves LX HT II-es hajtókar. Most szedtem szét, mivel a január 1-jei BÚÉK kupán jó saras lett a bicó. Meglepõdötten tapasztaltam, hogy a másfél hét állás után a monoblokk bal csapágya nem forog, illetve forog, de akadva és nehezen. A nagy kérdés: Miért? Nem lehet, hogy az elsõ saras versenye után kampec legyen neki... És mit lehet vele csinálni? Szét lehet szedni és kipucolni (természetesen szervízben)? HELP! Aggódom :(
White Horse

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Én a race face el nagyon meg vok elégedve.És még az isis el is. Race Face Powa:D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
10-15 csak a monoblokkra? 10-15ért már eléggé márkás monoblokkokat lehet kapni;) nézd meg õket pl. ebike.hu-n....négyszöges B+ monoért 1700 forint korrekt ár, hisz a shimano, amit linkeltem, 5-6 körül mozog és szvsz jelenleg az legtutibb négyszöges mono...ha nem négyszöges, akkor isis vagy octalink...?? ez azért lenne fontos, hogy pontosan tudd, mert az, hogy milyen típusú monot raksz bele, befolyásolja, hogy milyen hajtókart tehetsz fel rá a késõbbiekben...

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Tehát, a bicikliüzletben az eladó, Bike Positive nem szögletes változatot mutatott nekem és szögletest semmiképp nem akarok venni, (nemtom milyen típus, szerintem túl olcsónak tûnik, legalábbis 1700- HUF -ból nem lehet valami nagyon minõségi, én 10-15 ezerért szeretnék rá venni, jobbat, ami soha nem romlik el, vagy legalábbis kibír 2-3 évet legalább).
Ha esetleg tudna valaki valami jó szériát, szívesen megfogadnám, a tanácsot. Durvulós hajtást, és döcögõs terepen gyorsan száguldást kéne gondnélkül kibírja, ha lehet B+ -ból).
Magellán Crux vázba fogom berakni, hogy ebbe mekkora kell azt nem tudom...
Segítsetek plz.

szélkakas

szélkakas

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Én 184 vagyok, de a lábaim aránytalanul hosszúak, csakhogy szemléltessem: 21"-os vázat használok és a nyeregcsõ 28cm-re figyel ki. Nekem sem volt eddig semmi bajom a 175-ös karral, mióta az eszemet tudom, ilyennel hajtok.
De elvileg nagyobb nyomaték kifejtésére is képes lennék, ehhez azonban hosszabb kar kell, a hosszú láb elõnyei enélkül nem kamatoztathatóak.
Jelenleg sajna semelyik nagykerben nincs 180-as cucc...:(

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Holnap(mai nap mivel 07 van) megyek a szervízbe majd ott megkérdem õ milyent ajánl bele / milyen fog kelleni, így most nemtom megmondani.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nem írtad, hogy négyszöges vagy octalink vagy ises-es monoblokk kell-e.?

négyszögesbõl eddig én egy Shimano BB-UN53-t használtam nagyjából 2,5 évig, 4-5 ezer forint, a tavalyi sarakat is nagyszerûen bírta (idén már ht2es lx-el megyek majd, de a monoblokk majd bekerül egyszer valami városi bicóba..)...

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Nos arról lenne szó, hogy kéne egy jól mûködõ Monoblokk, (teljesítmény - ár/ teljesítmény, elõnyök, hátrányok és vélemény) leírásával. Sokat nem szeretnék rá szánni, CC és Túrázgatásra lesz használva, bírja jól a terhelést illetve hajtást, ne legyen túl drága (gondolok itt 20 ezer fölöttire), Magellán Crux vázba fogom berakni.

A helpet elõre is köszönöm (remélem jó topikba írtam)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

milyen magas vagy?
én 183cm és 175 mm-es hajtókarral hajtok jó ideje, megelégedéssel.

nálam is ugyan ezek a paraméterek:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
milyen magas vagy?
én 183cm és 175 mm-es hajtókarral hajtok jó ideje, megelégedéssel.

15 percen belüli üzeneteidhez használd az "ezt módosítom" gombot.
ezen idõn belül ingyenes használható ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

szélkakas

szélkakas

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Ja és maraton/am felhasználáshoz.

szélkakas

szélkakas

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Helló Meghajtósok!

Hátha valaki tud itt nekem segíteni, hajtókar ügyben.
Pontosabban, hogy miért teker a legtöbb bringás 175-ös karral? Hosszabb lábhoz törvényszerûen hosszabb karra van szükszég?
Ha kicsit is szerettétek a fizikát a suliban, akkor az azt igazolja, hogy nagyobb erõkarral könnyebb tekerni.
Szóval jókora termetemhez vegyek 180-as kart?