Hello, kis segítséget kérek!
2X8-as meghajtáshoz keresek 44T 110 mm lánckereket, 5-ös csillaghoz, váltáskönnyítõvel. Lehet ilyet valahol kapni? Gebhardt pl.?
A sorra meg 11-28 kiosztású 8-ast gondoltam. Van SRAM 3.0, 5.0, és régi LX is. SRAM nagy elõnye a fele ár LX-hez képest. Meg nekem bejött a 11-32es 5.0.
Kis számolgatás után kijött, hogy jó fogszám variációkkal majdnem jobban jövök ki, mint 22-44-es tripla hajtómûvel. Jó esetben a 24-bõl 16 ténylegesen különbözõ áttétel jön ki. Ha ebbõl levonjuk az 1 alattiakat, akkor marad 14. A legjobb az egészben, hogy dupla 28-44-es hajtómûvel szintén 14 használható áttétel jön ki, 400 % tartományban.
Mennyire életképes a dolog? Versenyekre (OX, MX), és edzésre használnám. Nem vagyok pörgetõs típus, ahol meg gyorsabb, inkább tolom. Ezért nem építek az 1 alatti áttételekre.
Ha találsz lánctányérokat és bírja az elsõváltó akkor elvileg mûködhet a dolog, más kérdés h. érdemes-e sz@rakodni vele, megspórolod a középtányért, -50g lehet kb. csavarokkal, más elõnyét nem látom a dolognak.