Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

honnan tudod, hogy az agy volt? lehet, hogy a valto nem volt beallitva rendesen es a lanc ugralt a fogaskereken

Onnan tudom, hogy a váltó tökéletesen be van állítva nem akar felmászni semelyik mellette lévõ fogaskerékre (szervízben állították be, tökéletesen pontosan vált). Nomeg mikor álló helyzetben hátrafele tekerem a kart lassan, akkor hallani lehet az agyból egy erõs kattogást mintha valami nagyon nem stimmelne benne. Majd kedden visszaviszem garanciába és kiderül mizu.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Én mondjuk láttam már olyat hogy a srác alol kirepül a hátso kerék, de akkor épp hoban DH-ztunk és meglehetösen rosz helyen volt egy szánkós, azt a srác eldobta a bringáját...de hogy simán menet közben..wow

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Azért azt még megkérdezném szerényen, hogy nem lehet, hogy nem a szabadonfutó, hanem a lánc ugrál. Vagyis le akar jönni vagy fel akar mászni a mellete levõ kerékre a rossz váltóbeállítás miatt? Illetve elõfordulhat sztem ugyanez amiatt is, mert tényleg nem jól húztad meg a gyzárat és az elmozdult kerék miatt ugrált a lánc.
Szal. kalapácsot törni lightos tekerés mellett, nem tudom elképzelni....

Lassú voltam... :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
honnan tudod, hogy az agy volt? lehet, hogy a valto nem volt beallitva rendesen es a lanc ugralt a fogaskereken
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Oké lehet sõt biztos nem volt jól meghúzva a gyorsszár, de a lényegen nem változtat hogy egy zsír új agynak nem kellene ugrálnia már az elsõ alkalomkor, mikor csak normális lightos tekerésre használom.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
andris ha igy német netboltot nézegetve ráakadsz kerámiás felnivel fûzött kerékre hasonló alkatrészekbõl (xtr és felfelé) akkor szólj pls. thx.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
csak mert nézhettünk volna olcsón, kintrõl akár komplett kereket is...
láttam pl egy vfékeset xtr-revolution-dt4.1 es felállásban 50E-ért, újonnan...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
No igen, a kérék ha kijön a helyérõl, akkor valamit nagyon elcsesztél, mert nekem is voltak érdekes dolgaim a bicajjal, de a kerekem sosem jött ki a saruból.....vagy nem húztad meg a patentzárat, vagy az lezult fel valamiért....

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
OFF
Ha megjön szombatig az xtéár agypár, és lesz hozzá revolúsön küllõ akkor balassagyarmaton már azzal megyek ;)
ON
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Matyi
már megvan az új kereked?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igen, több mint valószinü hogy nem tetted ele rendesen a kereket, és / vagy nem húztad meg elég erõsen a gyorszárat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hát ez a kerékkiesõs-dolog nekem is fura O.o Ha a racsni megugrik, max széttöri az összes kalapácsot és elforog a fogaskeréksor...
Ha normálisan meg van húzva a gyorszár, nem szedi ki a kereket semmi, maximum egy nagyobb méretû tárcsa
Nem vágom :wtf:
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Ha nem hiszed nem kell elhinned. A másik meg, mi az hogy jót kell kifogni? Már bocs, de nem tartozom azon emberek közé akiknek 6000 ft nem pénz és nyugodt szívvel kidobnak ennyi pénzt az ablakon. Valahogy nem csábít a gondolat, hogy legközelebb ilyen agyat vegyek, hátha akkor KIFOGOK egy jót.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Ez csúcs... tegnap elkészültem a gépem teljes szerelésével meg minden beállítással, mondom elmegyek kipróbálni. Minden fasza volt addig, amíg nem érkeztem el egy emelkedõig, ahol a hátsó atomszar B+ Country Disc típusú agyam elkezdett ugrálni, hogy rohadna meg, és egyszer akkorát ugrott, hogy az még egy dolog, hogy leestem a biciklirõl, a lánc kihúzta a kereket a helyérõl és szarrá karcolta a vázam egy jópár részét a tárcsa és a tengely. Hihetetlen hogy lehet ilyen agyat forgalomba bocsátani. Zsír új volt, és már a legkisebb erõhatásra megugrik a racsni. Rohadt B+, soha többet nem veszek.

B+ jó, csak jót kell kifogni :)
Én nem disces Countryt használok elöl-hátul. Elöl teljesen jó, hátul kicsit több, mint egy év után úgy tûnik most szállt el a 3 kalapácsból egy. De még nem tuti, szét kell szedni.

Egyébként nem tudom vizualizálni, hogy hogy tud egy racsni úgy MEGUGRANI, hogy kirántsa az elvileg jól rögzített kereket.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Ez csúcs... tegnap elkészültem a gépem teljes szerelésével meg minden beállítással, mondom elmegyek kipróbálni. Minden fasza volt addig, amíg nem érkeztem el egy emelkedõig, ahol a hátsó atomszar B+ Country Disc típusú agyam elkezdett ugrálni, hogy rohadna meg, és egyszer akkorát ugrott, hogy az még egy dolog, hogy leestem a biciklirõl, a lánc kihúzta a kereket a helyérõl és szarrá karcolta a vázam egy jópár részét a tárcsa és a tengely. Hihetetlen hogy lehet ilyen agyat forgalomba bocsátani. Zsír új volt, és már a legkisebb erõhatásra megugrik a racsni. Rohadt B+, soha többet nem veszek.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
jó, mind1, majd zaklatom vele kollárt, ha lefestettem...bocsi zé:(

OFF msnen-miért nem vagy fent?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
úgy hogy elviszed egy boltba, ahol a kezedbe adják azt a monoblokkot, melyet be kell tenned.
illetve megméred a régit

itt nem fogja tudni megmondani Neked senki hogy mi kell bele pontosan, kár feszegetni a témát.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
na ezeket a meneteket végképp nem vágom...azt mondta kollár hogy ez egy ruszki versenybicaj de nem szputnyik szval aszonta h jó, és zsolti nekem azt mondta valami csoszi-nak hívják ezeket a bicókat asszem...
a láncvonalat hogy tudom megtudni?:D:D:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a monoblokkház szélessége számít.
ez valszeg 68 mm.
na meg a láncvonal, ami ránézésre inkább megy mint anélkül :)
de még az sem tuti hogy angol menetes a bringád...
lehet a régi olasz.

gurulj be egy szervízbe, megmondják mi kell hozzá, és be is teszik akár.

mivel gondolom innen nem tudod megmondani hogy angol vagy olasz menetes... :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ha lemérem a középcsapágyház-távolságot valaki meg tudja nekem mondani hogy mekkora monoblokk kell a suntour blaze hajtómûvemhez?
bocs ezt már más formában feltettem