Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és ezzel olyan pontos egyengetés sikerül, mint egy tárcsánál... :chin:

a kalapács, és a flex csak poén szinten orvoslás bármire is.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
én az acél hajtókarokat leteszem a töksima betonra, és kapaláccsal kiegyengetem:S
de ez csak a magyar ékes hajtókaroknál alkalmazom persze...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

outi bringám Campagnolo hajtómûvében 8-as van. Alig fér el az elsõ váltó láncterelõje között. Hogyan lehet ezt orvosolni?
Köszi , parej

Hm... Elõször is, a lánctányér mosgolódik, vagy az egész kar?
Ha az elõbbi akkor a boltokban, jobb szervizekben van tárcsa-lánctányér-egyengetõ érdemes megpróbálni, ha azzal nem megy akkor új tányér.
Ha utóbbi akkor monoblockcsere....
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
outi bringám Campagnolo hajtómûvében 8-as van. Alig fér el az elsõ váltó láncterelõje között. Hogyan lehet ezt orvosolni?
Köszi , parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Számolgatni vagy bringázni? nehéz kérdés :)
Mindkettõt.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

A fejlõdés útján lépked a srác. Nem lehet mindent egyszerre. Elõbb-utóbb lesz egy merevebb váz, ha akar. Akkor meg már megvan a jó hajtómû hozzá.

Sp

na ez meg a másik:)feljödök!!
meg mondom a váz alattam nem kolbászol el

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Szerintetek melyik módszerrel megy el tovább a fogaskoszorú?
1, 800km-enként teljesen új láncot teszek fel
2, 4 láncot forgatok 250km-enként

Egy kedves barátom véleménye szerint "döntsd el, hogy számolgatni akarsz, vagy bringázni.
Én évente olyan 3-4000 kilométer körül megyek. Év elején az elsõ 1000 kilcsit a tavalyi lánccal nyomom, majd fogsor és lánccsere, és ez bírja a maradék 2-3000 kilométert, plusz még a következõ évi "szoktató szakaszt". Tény, inkább városban használom, de megállások után kiállva indulok, és 90 kiló körüli vagyok, mégis bírja.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Azért az tegyük hozzá, hogy a bringakezelés, váltókezelés mikéntjétõl is függ a meghajtás élettartama. És azért egy XT-XTR-Sram990 es sor tartósabb,mint egy olcsóbb, alsó kategóriás. A váltásteljesítményrõl már nem is beszélve. Mert nem a váltó és a váltókar hatérozza meg, hogy jól vált vagy sem hanem a lánc meg a sor!!! És ez tény, és tapasztalat! Az ezeréves acera, xtr soron váltott úgy, mint XTR kollegája.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

én régebben úgy szoktam hogy mikor vázat cseréltem, akkor cseréltettem láncot is :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nálam egy lánc volt eddig használva(most volt csere) 2300 km és semmi probléma a fogaszkoszorúval.pedig volt sár..

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts

de ha kevésbé merev a vázad mi értelme az új hajtõmûnek??

A fejlõdés útján lépked a srác. Nem lehet mindent egyszerre. Elõbb-utóbb lesz egy merevebb váz, ha akar. Akkor meg már megvan a jó hajtómû hozzá.

Sp

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Két láncal próbáltam már, de nekem nem jött be így....
nem veszem meg a csócskategóriás sorokat, mert drága és viszonylag gyakran kell cserélni.....úgy vagyok vele, hogy egy soron elnyúzok két láncot és meg dísznek a polcra

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Magellanboy, te hány láncot használsz? Tavaly 3at használtam és még mindig müködik (3000km), tavalyelõtt 1 láncot használtam 2000km-nél cserélni kellett a láncot és a fogsort.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
amúgy nem egy kolbász váz alattam nem hajladozik, az a kérdésem amire kela gondol csak érdeklõdõ szempontú volt.az a baj hogy akárhogy állítom az elsó váltót a lánc beleér:( elég kolbász egy hajtókar szerintem(pedig csak 55 kg vagyok)

a súly nekem amúgy nem számítana, de ha elmegy a 8-as lánccal nem lesz cserélve.amúgy az acera hajtómû teljesen új, a legkisebb tányér volt használva kb 500 km-t SS-en.nekem meg nem rég lett rátéve a bringára.

ezzel a kérdéssel pedig elmentem L_L-hez is mondta hogy menjek vele a fórumba nem tudja!õ irányított ide:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
elvileg a második esetben de nem látom értelmét 4 láncnak....sokkal nem él majd tovább sztem...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
CJ:

egyetértek kela kérdésével. meg amúgyis, mi értelme átpakolni a régi, kopott, használt, rosszabb minõségû és valószínûleg nehezebb (márha nem tévedek, hogy az acera az acéltányéros) tányérokat az új, könnyû, jó minõségû, merev hajtómûre azon kívül, hogy mert 8-as és nem 9-es? mert ha 30e forintos komplett race face-tányérszettet pakolnál át, amiért anno a fél vesédet el kellett adnod, azt megérteném...

9es tányér és 8as tányér között én nem éreztem lényegi különbséget, nekem most az elméletileg 9es tányéros LX egy 8-as SRAM sort hajt meg SRAM lánccal hátul acera, elöl -nem top swing- XT váltóval, és tökéletesen mûködik. persze ez "csak" tapasztalat, elméletileg biztosan máshogy van.

az az acera is egy jó hajtómû, én két évig hajtottam egy olyat, aztán csak most lett fél éve HT2es lxem...az LX lyukköre ugyanúgy 104/64, mint az acerának, de mi lenne, ha néha használnád a googlet?, ami egybõl kidobná a következõ oldalt: [SIZE=-1]www.shimano.com/ , ahol minden kérdésedre választ kapsz...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
de ha kevésbé merev a vázad mi értelme az új hajtõmûnek??

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
a segítségeteket kérném!
errõl a hajtómûrõl :http://ebike.hu/term...-tengelyes/2629
át szeretném pakolni a tányérokat erre: http://ebike.hu/term...tegralt-mtb/958 azzal az indokkal, hogy nekem 8 sebességem van de még nincsen pénz a 9. sebességre való átállásra.meg nekem mondta L_L hogy a 9es tányér elmegy a 8as lánccal.meg az lx lyukkorátmérõjére is kíváncsi lennék.
köszönöm elõre is a segítségeteket.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
hm.. érdekes sztori.

nemek (is) hibátlanul dolgozik hátul ez az agy..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda