Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az amivel konkretan rahuzod a balos kart a tengely vegere.

rauthetnem gumikalapaccsal is, de majd biztos nekiallok barmolni... par napot kibirok, van masik gepem varosba, ha meg terepre mennek, akkor haver adna kolcson egyet a 100bol ami van neki.

szal hova kapkodjak? :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Tam, arra a mûanyag cumóra gondolsz? Komolyan annak a hiánya miattnem rakod össze a hajtást? :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
az XT csapágyon amugy mi az a "DH" jelzés? :)

enyimen van, haverokét néztem azon nincs..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a muanyag lapka azert van ott amugy, nehogy az emberek azt higyjek, hogy addig kell huzni amig a res eltunik...

mind1, tul van targyalva :)

en is felraktam ma az LX-et, XTR monoblokkal :matrix: csak a regebbi fajta kistanyerombol flexelni kellett, mert a csavarok alatt volt egy ilyen kis benyulo reszecske, es attol nem fert volna oda a monoblokkcsesze kore. De mostmar faja

...lenne, ha megjonne az osszehuzo csavar is, ami a tengelyvegbe megy. Az majd elvileg jovo heten erkezik, es akkor lesz hajthato allapotban a bringa

Most csak ugy osszeraktam, hogy megnezzem hogy nez ki. jol. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Minden esetre kipróbáltam, remekül szuperál. Nagyon tetszik. Köszi a segítséget, a hozzászólásaitokat.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

szerintem akinek osszeer az tulhuzta...

en mindig nyomatekkulccsal teszem fel, es sose er ossze. Csak ezen a heten tettem fel egy Dura-acet, egy Ultegrat, meg ket uj Tiagrat. Meg a sajat LX-em se er ossze.

Nem veletlenul van rajta a kis matrica az oldalan, hogy mennyi Nm az annyi. A "meghuzom mint a barom nehogy leessen" fajta szereles max a negyszogtengelyek eseteben volt helytallo.

Probike-ban rakták fel :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Nekem alutengelyes Hone-om van és még kis lapom sincs hozzá. kb. 2mm lehet a rés.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nekem szervíz tette fel.
Úgy értve ér össze, hogy az a kis "lap" nem lötyöghet benne.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem akinek osszeer az tulhuzta...

en mindig nyomatekkulccsal teszem fel, es sose er ossze. Csak ezen a heten tettem fel egy Dura-acet, egy Ultegrat, meg ket uj Tiagrat. Meg a sajat LX-em se er ossze.

Nem veletlenul van rajta a kis matrica az oldalan, hogy mennyi Nm az annyi. A "meghuzom mint a barom nehogy leessen" fajta szereles max a negyszogtengelyek eseteben volt helytallo.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
nincs nekem ilyenem, de logikusan gondolkodva szerintem hallgass a szervizesekre: ha nem ment fel nehezebben, mint ahogy emberi lenne, akkor ez ilyen. az 581-nek kicsit eltérõ a kialakítása, mert biztos hogy pár millivel hosszabb a tengely, a nagy tányérok miatt, szóval innentõl lehet hogy más apró eltérés is van.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Köszi a segítséget mindenkinek !!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Tök egál, h mennyire ér össze, az eltérésekkel max a gyártási pontosság adható meg :)
Arra figyeljetek, hogy ne húzzátok túl, állítólag párnak kiszakadt a menete a karból, meg is változik a rögzítése a bal karnak a késõbbiekben. ( service center tanácsa; "húzd menetszakadásig, aztán elõre fél fordulat, vissza két egész" :D )

Megnéztem Dóri LX-ét, és természetesen nem ugyanannyira ér össze a két oldal :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az lényegtelen
vagy nincsen rendesen meghúzva, vagy gyártási pontatlanság.....több ötletem nincs
vagy az alátétezés rossz......általában mint a 3-at fel kell használni, a csapágy betételekor

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Az, hogy nekem az 581-es nagy tányéros van, az gondolom ebben nem számít.. ugye ?
Oksa, megkérdezem a boltot...

Felhívtam õket. Azt mondták, hogy nem baj. Ha a két imbusz nyomatékra van húzva, a hajtókar rendesen feltéve, akkor tökéletes.
Azért köszi mindenkinek a segítséget !

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Vityának is lx van, neki összeér....
hívj fel egy boltot, és kérdezd meg mi lehet a próbléma sztem.....

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nekem hasonlóképp össze van húzva, mint magellanboynak.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Én ezt már nem értem. Levettem, megnéztem, minden a helyén. TUTI !
Visszatettem, ugyan úgy nem ér össze...
Köszi a képet, a tiéd tényleg összeér.
Ha neked is LX van, akkor szerinted milyen ? A tiéd összeér ?
Ki szeretném próbálni, de így nem merem.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nekem is. LX-em van.
White Horse

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Feltöltött kép

nekem összeér

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Ha a rögzítés ugyan az (vagy nagyon hasonló), akkor érdekelne. Elõre is köszi !