Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Köszi a gyors válaszokat! Én úgy tudom, hogy 7s 8s láncok kompatibilisek, azért állok PC58 mellett, mert jó tapasztalatokról számoltak be és árban is elérhetõ kategória és bízom benne, hogy UG-nél többet bír. Mellette áll még patentszem is, levéve jobban tudom tisztítani! Jelenleg második UG láncomat nyúzom, elsõ 1400 km után lett cserélve, már jócskán meg volt nyúlva. A másodikban már 1500 km körül van, a héten remélem megérkezik lánc nyúlásmérõm, akkor megmérem. Talán érdemesebb lenne HG50-es fogaskoszorút választanom?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

ja, a másikra válaszolva: akik cserélgetik, azok ált. 1000km-enként, vagy inkább alatta (akár 300km) cserélnek 2,v 3 láncot. én nem csinálom :)

én akkor cserélek láncot+fogsort amikor már érzem hogy ugrik.(tudom hogy van láncmérõ mûszer de még nemjutotam el odáig) (azután tapasztaltból tudom hogy nálam kb 50 km és vége mindennek:( tavasszal esett meg hogy elinduláskor még jó volt aztán eddzés végén tolhattam:(

a pc48-as az elsõ sram láncom pg850-es fogsorral használom. eddig kb 2200-at ment de még bírja nemtom meddig.....

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
amúgy megújult a sram oldala, a 2008-as cuccok is fenn vannak a láncok nevei,kinézete kicsit megváltozott.
úgynézki a sram is családosít a láncok,fogsorok terén pg830-as fogsorhoz 830-as lánc van stb. stb.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
a Sram PC48 az 6-7-8 sebességgel használható nekem ilyen van és régen 7-es soron használtam úgyhogy ez tuti.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Sziasztok!

Téli karbantartásra idõzítem majd hajtás cserémet is! Kinéztem a következõ akatrészeket:
hajtómû
fogaskoszorú
lánc

Mi a véleményetek az összeállításról?
Ami még jobban érdekelne, hogy több láncot felváltva használva mennyivel tolható ki fogaskoszorú il.l elsõ lánctányér csere? Hány láncot érdemes használni és milyen idõközönként jó váltani?

Köszönettel,
Pinya

ez 8 sebességes lánc, ezekkel sosem vagyok képbe, hogy lefele-fölfele mi kompatibilis, de asszem neked hetes kéne a fogaskoszorúból ítélve. (az olcsóbb is).
amúgy egy elég jó lánc a pc58, gyanítom hogy sokkal többet kibír, mint az a fogaskoszorú, amit választottál, tehát inkább a fogsorokat kell majd cserélned a lánc alatt :)
a hajtómû szerintem bevállalható..

ja, a másikra válaszolva: akik cserélgetik, azok ált. 1000km-enként, vagy inkább alatta (akár 300km) cserélnek 2,v 3 láncot. én nem csinálom :)

mostmár van lánckaliberem, még nem tudom, ez milyen irányba változtatja meg az életem... én igyekszem hasonló kategóriából választani fogaskoszorút és láncot is, és együtt kukázom õket.

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Sziasztok!

Téli karbantartásra idõzítem majd hajtás cserémet is! Kinéztem a következõ akatrészeket:
hajtómû
fogaskoszorú
lánc

Mi a véleményetek az összeállításról?
Ami még jobban érdekelne, hogy több láncot felváltva használva mennyivel tolható ki fogaskoszorú il.l elsõ lánctányér csere? Hány láncot érdemes használni és milyen idõközönként jó váltani?

Köszönettel,
Pinya

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Sajnálattal hallom...

Köszönöm a gyors választ :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Campa csak campával jó.

A sebesség mindent megold.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Tudja valaki, hogy 2 éves négyszögtengelyes Campa hajtókarhoz Campa monoblokk kell, vagy használhatok hozzá mást is? (Fõleg azért érdekelne, mert pl. Shimanonál tágabb tartományban állítható a láncvonal, mert többféle tengelyszélesség létezik). Valahol azt hallotam, hogy a Campa más négyszögtengelyt használ, mint a sh...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
volt itt szó XT q-faktorról meg hasonlók.. aki átlag user , átlag igényekkel annak tökéletes lesz.. merev , mint a barom ( 94 kg vagyok) és hosszú idõ után nem fájt a térdem tekerés után...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jól van akkor lényegében mind1 h melyiket veszem majd :P
de most már azért is elforgatom még egy darabig ezt a szemét sram sort...hogy lánccal együtt kukázhassam majd.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A régi 4ágú 11-32es xt-m 259g (saját mérés), 3g-ot könnyítettek, ha jó a gyári adat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Megfaragták végre a zárógyûrût vagy a lánckerekeken/tartóbakon könnyítettek?

a zarogyuru alubol van [ideje volt mar]

meg talan a tartobak is konnyebb.

gyari adat 08-as 11-32esre 256g. nekem 07-es 11-34 sajat meres szerint 292g.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
CJ! Hol reklámozza? Ami a pictér fõoldalán megjelennek reklámok, azok már vagy 1,5 hónapja lejártak. A listájukat nézd meg mielött ajánlgatod másoknak. Már megint hamarabb beszélsz, mint utánajársz dolgoknak.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
még reklámozta ma 4 körül a bikemarket!sõt a xt fvk meg tféktest meg az fcm760as hajtómûvet is
mind a brutál akciós!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Megfaragták végre a zárógyûrût vagy a lánckerekeken/tartóbakon könnyítettek?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
XT sor: A 2008-as könnyebb 2 vagy 3 grammal.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
az már rég elfogyott sajna...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
akciós 07es xt bikemarket?hátha még van.7000 ft ha jól tudom

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Ezt nem értem, hisz ez teljesen normális. Így megy tönkre a lánckeréksor.
A lánccsapok "szétpaszírozzák" a fogakat, fõleg azokon a kerekeken amiken nagy nyomatékkal tekersz.

Én most használok elõször SRAM sort és láncot, de nem vagyok elájulva.

ez teljesen jogos h igy megy tönkre. de hogy egy pg970 es se birjon alattam 2-3 honapnál többet.... na mind1.

azt nem tudjátok h '07-es és '08-as XT sor között van e vmi különbség? mert sztem semmi... most kapható ez is az is lényegében egyforma áron. de ha netán a 08 as "jobb" anyafbol van akkor mégiscsak az kéne :P