Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
áh, értem...
hm...shimanoban pont nem gondolkodtam - de nem hülyeség

köszi
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

nem éri meg. kell venni hozzá monoblokkot, egy rendes monoblokkal meg már 20nál vagy. én annyiért vettem integrált stylo-t...
amúgy nem rossz hajtómû

így van. 15-20 ért már van integrált deore 08'

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

hello;
RaceFace Ride XC hajtómûrõl tud valaki írni tapasztalatot?
egész jó áron van (12,5), csak kérdés megéri-e?

thx

nem éri meg. kell venni hozzá monoblokkot, egy rendes monoblokkal meg már 20nál vagy. én annyiért vettem integrált stylo-t...
amúgy nem rossz hajtómû

Trunks92

Trunks92

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Kérdés milyen mélységig erõltetted bele ferdén. Ha csak pár milimétert, akkor egy hibátlan lehetõleg hosszu melettel rendelkezõ pedált belehajtanék hátulról párszor, olajjal, és ez talán kiigazitja a menet elejét annyira, hogy már óvaosan belemegy a pedál elõlrõl.:chin:
Ha mélyebben elqrtad akkor esztergályos-perselyezés ;)

köszi!Még 3/4ed menet fogta hátulról.hátulról belehajtottuk,akkor már "helyrejött" a menet.Köszi még 1X üdv,

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
hello;
RaceFace Ride XC hajtómûrõl tud valaki írni tapasztalatot?
egész jó áron van (12,5), csak kérdés megéri-e?

thx
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

szevasztok!frankón megszopattam magam...valszeg félre kapott a hajtókarba(sram dual drive)a pedál (b+ pop jump) és kiszedte a hajtókar elején a menetet...ha új menetet vágnék a hajtókarba akkor lötyögne a pedál..mi ilyenkor a teendõ?eldobni nem fogom,mert nem tudok másikat venni :( elõre is köszi.

Kérdés milyen mélységig erõltetted bele ferdén. Ha csak pár milimétert, akkor egy hibátlan lehetõleg hosszu melettel rendelkezõ pedált belehajtanék hátulról párszor, olajjal, és ez talán kiigazitja a menet elejét annyira, hogy már óvaosan belemegy a pedál elõlrõl.:chin:
Ha mélyebben elqrtad akkor esztergályos-perselyezés ;)

Trunks92

Trunks92

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
szevasztok!frankón megszopattam magam...valszeg félre kapott a hajtókarba(sram dual drive)a pedál (b+ pop jump) és kiszedte a hajtókar elején a menetet...ha új menetet vágnék a hajtókarba akkor lötyögne a pedál..mi ilyenkor a teendõ?eldobni nem fogom,mert nem tudok másikat venni :( elõre is köszi.

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

Blaze elég szar, tapasztalat. nagyon hajlik. Deore viszont elég jó, én 13500-ért vettem monoblokkal(egy darabos akció:D )
ha olcsón akartok jót, akkor integrált Firex, vagy az új integrált Deore. 15500ért van már, és ugye jár hozzá a monoblokk. meggondolandó :)

hmm, szimpatikus az ára ennek az uj deorenak, csak gondolom nem törekedtek éppen arra, hogy alacsonyabb áron adjanak egy kissebb q-faktorú hajtómûvet, bár ez csak sejtés részemrõl.

nem találok róla sehol sem q-faktor adatot, csak régebbi shimanokhoz van táblázat. esetleg valakinek nincs valami infója róla?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Xtr :chin: (eBay)

Feltöltött képFeltöltött kép

:clap: nagyon szép!
ezt is csak simán homokfújják aztán meg festik ill fényezik?

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Valaki elmagyarazna nekem hogy tud beleerni az elso valto tekeresnel a lanckerekebe? Furcsa mert velem meg sose tortent ilyen pedig negyszogtengyelyes hajtomuvem van, ami kozismerten nem a legmerevebb. Lehet hogy csak nem nyomom eleg kemenyen?

Aki 8-as ill. 9-es rendszert hasznal be tudja ugy allitani a valtoit hogy, az elso valto lancterelo lapjait semelyik helyzetben se surolja lanc?

Vegul egy keres. Valakinek van esetleg elfekvo/pinceben hevero patentszeme 7-es illetve 6-os lanchoz?

Udv
Tsipet

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

akkor ezt lehet orvosolni a racsni fogáttétel választásánál?
mert nekem 11-30-as van

Azért vetettem fel ezt a kérdést mert régebben akartam volna a bringámra szereltetni egy alsóbilincses Lx e.váltót, de azt mondták hogy nem tudják felrakni mert nem lesz jó a láncvonal. Erre az új(szerû) Lx e.váltómat becserélték egy Alivio felsõ bilincsesre és azt szerelték fel. Nagyon szomorú voltam... aztán megkérdeztem egy másik bringabolt szerelõjét és azt mondta hogy ez baromság... erre meg ideges lettem,nagyon

és most van nálam egy felsõbilincses XT amit felrakatnék de csak akkor mennék el ha minden kiderülne a számomra, mert láncot, racsnit tetetnék még fel és nem szertném két részletben csináltatni plusz píízért.

Tehát a kérdésem az lenne hogy hogy igaz ez a láncvonal dolog avagy sem?

Azt hiszem nem teljesen értetted meg amit mondani akartam, a fogsornál mindegy a fogszám, bármekkorát veszel mindenképpen köszörülni fogja a lánc az elsõ váltó láncterelõ keretét. Példa: ha elõl nagytányér, hátul legkisebb fogaskeréknél beállítod a bowdennel az elsõ váltót hogy éppen ne surlódjon, akkor ha felváltassz hátul a legnagyobbra ott már bele fog érni a lánc az elsõváltó belsõ felébe, de lehet hogy már a 7. nél is kicsit.
Ennek ellenére használható a dolog igy is, bár ahogy mondod hogy sort és láncot is cseréltetsz, én megfontolnám a 9-es rendszert, mert ahhoz csak egy váltókar kell pluszba, -elvileg-, gondold végig.:chin:

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Gondolom meg kopott a hajtókar, és ment a fényezõhöz. A feketén Ti lánctágyérok vannak. (Boone)
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ezek se lehetnek annyira fiatalok :) (5 ill. 6 év)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Xtr :chin: (eBay)

Feltöltött képFeltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
láncfeszítõ kell.
Olyan, ami feszíti is.
Ha enélkül játszol, kb 2 hétig fog mûködni, amíg meg nem nyúlik újra, nagyon. (feszes lánc hamar nyúlik :-))
Érdemes a vízszintes papucs felé orientálódni, sokaknál bevált, mikor belekezdenek, az elõre feszített olcsó hátsóváltó is... az legalább irányban is tartja a láncot.

Trunks92

Trunks92

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Srácok gondban vagyok!!

Felállás: Adott egy 7sebességes racsni, elöl egy 1lánctányéros hajtókar.

ezt szeretném valahogy váltó nélkül megoldani,ennek elérése érdekében beszereztem egy láncfeszítõt (acor 2800ft) szart se ér olyna mintha fennt se lenne.szóval a láncot szétszedtük,de ugye párosnak kell lennie a szemeknek,ezzel akkor szembesültünk miko sok szenvedés árán összeraktuk.
ilyenkor belekellett rakni még 1szemet,de ezzel már az egyik fokozaton laza,másikra fel se megy....mit csináljak ,h feszes maradjon és ne essen le??!!!elõre is köszönöm

esetleg arra gondoltunk,hogy kiveszünk 2-t ,de akkor hátul a 6-7. re kell rakni a láncot és akkor nehéz tekerni....

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

néztem azokat is, de igazából úgy látom, hogy a deore pl. 15körül van és akkor még nem vettem hozzá monoblokkot.

viszont ez a blaze kezd egyre szimpatikusabb lenni, csak errõl meg q-faktor adatot nem találok égen-földön, bár gondolom 180mm-nél mindenképp keskenyebb kell, hogy legyen.

Blaze elég szar, tapasztalat. nagyon hajlik. Deore viszont elég jó, én 13500-ért vettem monoblokkal(egy darabos akció:D )
ha olcsón akartok jót, akkor integrált Firex, vagy az új integrált Deore. 15500ért van már, és ugye jár hozzá a monoblokk. meggondolandó :)

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

Mert szélesebb a lánc és az elsõ váltó láncvezetõ keretébe valamelyik szélsõ hátsó fokozatban beleér( vagy a 11-en vagy a 32-en) beállitás kérdése hogy hol, de valahol biztos.
De ettõl függetlenül használható, nekem is így megy, és váltani hibátlanul vált.

akkor ezt lehet orvosolni a racsni fogáttétel választásánál?
mert nekem 11-30-as van

Azért vetettem fel ezt a kérdést mert régebben akartam volna a bringámra szereltetni egy alsóbilincses Lx e.váltót, de azt mondták hogy nem tudják felrakni mert nem lesz jó a láncvonal. Erre az új(szerû) Lx e.váltómat becserélték egy Alivio felsõ bilincsesre és azt szerelték fel. Nagyon szomorú voltam... aztán megkérdeztem egy másik bringabolt szerelõjét és azt mondta hogy ez baromság... erre meg ideges lettem,nagyon

és most van nálam egy felsõbilincses XT amit felrakatnék de csak akkor mennék el ha minden kiderülne a számomra, mert láncot, racsnit tetetnék még fel és nem szertném két részletben csináltatni plusz píízért.

Tehát a kérdésem az lenne hogy hogy igaz ez a láncvonal dolog avagy sem?

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Van nekem egy olyan elsõ váltóm ami 9-es rendszerhez van. Tehát ez elvileg akkor baj lehet ha egy 8-as rendszerre szerelném fel?
Miért nem lehet 8-as rendszerre 9-es elsõ váltót felrakni? Nem lehet ugy pozicionálni hogy jó legyen a láncvonal? Vagy miért? HELP

Mert szélesebb a lánc és az elsõ váltó láncvezetõ keretébe valamelyik szélsõ hátsó fokozatban beleér( vagy a 11-en vagy a 32-en) beállitás kérdése hogy hol, de valahol biztos.
De ettõl függetlenül használható, nekem is így megy, és váltani hibátlanul vált.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
üdv
sunrác láncot használ vki?
tapasztalat?
régen ez a sunrác nem volt vmi hajde...