Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
be akarom vzetni ezt hogy mondjuk 1000km-ként cserélek láncot. kérdés:
most HG73-as van fennt. vegyek ugyanilyet vagy van hasonló árban jobb/könnyebb/szebb?:)

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Kedves Koca :)
Nem születik mindenki a kerékpárszerelés tudományának teljes ismeretével, köztük sajnos én sem vagyok jártas annyira mint szeretném, ha gondot okoztam kérdésemmel sajnálom, de a válaszokat köszönöm.....:)

na de érted én csak azért mondtam hogy akik kérdezik hogy jó lesz e igy meg ugy....?
és ha belegondolnának és tudnák / látnák h gyárilag vannak ilyenek akkor okafogyott lenne a kérdésük, na de mind1

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
na de érted én csak azért mondtam hogy akik kérdezik hogy jó lesz e igy meg ugy....?
és ha belegondolnának és tudnák / látnák h gyárilag vannak ilyenek akkor okafogyott lenne a kérdésük, na de mind1

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
perszehogy vannak. azokat szerelem :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
nem is értem h miért szokott ez a kérdés felmerülni.
gyárilag is vannak ilyen tam által említett gépek...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en meg nap mint nap szerelek olyan bringakat amin deore elso vagy/es hatso valto van, de megis 8as rendszer.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

semmi gond nem lesz a deore es az xt elsovalto is gyonyoruen fog mukdoni a 8 sebesseggel.

ezt alátámaszthatom, 1.5 évig mentem úgy gond nélkül, hogy XT 9s elsõ váltó többi 8s alivio.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
semmi gond nem lesz a deore es az xt elsovalto is gyonyoruen fog mukdoni a 8 sebesseggel.

RAUH-Welt
B E G R I F F

N-emy

N-emy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
elvileg mûködik ,csakhogy mivel a 9esek vékonyabb lánchoz vannak tervezve ,ezért néha a szélsõ pozíciókban belever a 8-as vastagabb lánc a kanálba és kerepelhet kicsit :)

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
http://ebike.hu/term...-elso-valto/69/

én ezt néztem, ezek szerint be lehet ugy állítani, hogy jól mûködjön...hátul is deore van, majd idõvel gondoltam váltani 9 es sorra, ahogy használódik....

N-emy

N-emy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
A Shimanonak az Alivio a 8-as rendszere,a Deore és az XT csak 9-es rendszerhez jó .A SRAM is csinál 8as rendszert de ha itt:
http://ebike.hu/term...mal-shimanohoz/
átböngészed a választékot ,biztosan jobban képben leszel.
Amúgy elõre a Deoret ill. az XT-t is felteheted a 8as rendszerhez ,én is így használtam sokáig .

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Üdv..
Valaki fel tudna világosítani, hogy Deore XT vagy Deore elsõ váltóból csak 9 - es van, vagy mibõl létezik 8as elsõváltó? Esetleg a 9 - es Deore XT - t feltehetem 8as sorhoz?

Elõre is köszönöm :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de kompatibilis.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Az enyém egy 8s Sram, de nem lehet az hogy nem kompatibilis a hátsó aggyal?(alivio)
Bevallom õszintén ez engem egy kicsit idegesít, de lehet hogy akkor ez normális.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szoktak ennyit mozogni, nekem eddig mindegyik imbolygott egy picit (7s sh 8s sh sram, 9s sh) - talán a váltás megkönnyítése végett?

edit: teljesen kompatibilisek egymással, emiatt ne aggódj. :) engem is idegesített, de ha rendesen rá van szorítva a záróanya, és a váltást nem befolyásolja negatívan a minimális lötyögés, akkor normális dolog.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Leszedtem a láncot megtisztítani és észrevettem hogy a szabadonfutón kicsit mozog a racsani, ugy kb 1mm ha elõre hátra mozgatom. Ez szerintetek normális?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Kicsit elkezdett gattogni valami a meghajtásom körül. A pedálom is nagyon kivan szegény, de arra gyanakszom, hogy esetleg a monblokk lehet a bûnös. Mi lehet az oka? Kell vele csinálnom valamit? Lógni nem lóg a hajtókar.

Ha integrált, szedd le a bal kart és pucold meg a tengely végét. Lehet, hogy kicsit piszkos.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
esetleg meghúzni a monót a vázban. de itt kb senki nem gyurcsók :) szóval a távgyógyítás még várat magára.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Kicsit elkezdett gattogni valami a meghajtásom körül. A pedálom is nagyon kivan szegény, de arra gyanakszom, hogy esetleg a monblokk lehet a bûnös. Mi lehet az oka? Kell vele csinálnom valamit? Lógni nem lóg a hajtókar.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
figyu XT kar, tudod funkciója szerint kell használni---> CC, enduro, attól még, hogy sokan felteszik DH gépre nem oda való..hogy On is leszek , 500 km-t túlhaladtam ezzel a lánccal( Deore) jöhet a csere? Érdemes Xt-re beruházni vagy annyival nem jobb a Deorenál? ( xt sor, váltók, hajtómû, karok)