Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
OMG az mindegy. Shimano centerlockos tárcsa is ugyanúgy jó az Avid fékhez....
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Vegyél hozzá egy centerlockos tárcsát 7ezerért. Nabumm. Halk is lesz meg fékezni is fogsz tudni ;)

Avid CleanSweep tárcsa nincs Centerlock-os változatban.

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

most mért baj az ha hallod ahogy reteszel?

Mert észrevétlenül akarok suhanni. :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Vegyél hozzá egy centerlockos tárcsát 7ezerért. Nabumm. Halk is lesz meg fékezni is fogsz tudni ;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
most mért baj az ha hallod ahogy reteszel?

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

az új lx-ek se hangosak

Shimano Deore LX '05 (FH-M585)
Ez? Vaz, erre nem passzol a BB7 tárcsája, mer ez CenterLock-os.

Milyen halk és megbízható minõségi kerékagyat ismertek még?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Ha kéthavonta az tényleg nem valami elõnyös.
Azon gondolkodtam, vajon nem lehetne-e azt a részt ahol csattan bevonni valami hangelnyelõ anyaggal, akár valami gumiszerûség, vagy nemtommi.

Amúgy én a Novatec agyakról hallottam, hogy némán/csendesen mennek.

hát pont nem. nekem novatec volt, nem kellett mellé csengõ. az új lx-ek se hangosak

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

ha meg nem csinaltal ilyet, akkor elsore bonyolult lesz. es az agy elobb-utobb ugyis mindig kidolgozza a belerakott zsirt. kethavonta szet akarod szerelni csak azert hogy csendes legyen?

Ha kéthavonta az tényleg nem valami elõnyös.
Azon gondolkodtam, vajon nem lehetne-e azt a részt ahol csattan bevonni valami hangelnyelõ anyaggal, akár valami gumiszerûség, vagy nemtommi.

Amúgy én a Novatec agyakról hallottam, hogy némán/csendesen mennek.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Az fsa karjai szintén integráltak amik normálisak /tehát lx-xt szint/. :(
Mod: middleburnt nézem :)
Mod2: hmm, jó cucc, nem kell 2 kart vennem, csak 1 kart, 1 spydert, meg 4 tányért, mert akkor már a monti is 29/42 lesz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a silent clutch hatsoagy kiment a divatbol kb 10 eve, azert nem lattal olyat :)

volt acera, alivio, STX, es LX verzio is, de gyakorlatilag mind ugyanaz volt, mas matricaval

Feltöltött kép

ez meg a tarcsafek elotti korszakbol volt, szoval csak v-fekes gepen lehet hasznalni.

nincsen reteszelesi hangja [total csendben van] es iszonyat gyorsan reteszel. a trialosok hasznaltak sokat, pont ezert, de mivel alapvetoen XC alkatresz, ezert trial felhasznalas mellett kb 6honapot birt. aztan szabadonfutocsere.

ISIS hajtomu: Middleburn
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
fsa?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
SH Silent Cluch kell, vagymiaz élõben még nem láttam/hallottam, de sztem annak nincs sok hangja.

Kérdés: Milyen ISIS-es kar van még forgalomban ami normális? Montis és országútis is érdekelne. Országútisból még van a Tr Elita, de montisból csak a Blaze van, ami enyhén szólva is gagyi.

Köszi :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Életem elsõ transzplantációját hajtanám végre a bringán a hátsó váltó cseréjével.
A gondom csak annyi hogy picivel nagyobb az új h.váltó(sgs-hosszú) kanala mint a régi(szerintem:közepes) és nem tudom hogy a lánc esetében ez gondot okoz-e majd.:pomocy_na

gond lehet, de csak akkor ha idiota attetelben akarod hasznalni a bringat [44-32 es tarsai] ha nem valtasz keresztbe, akkor nem lesz gond.

Ez engem is érdekelne. Ha mégis vállaljuk a kockázatot, akkor mi módon lehetne elkussoltatni a racsnihangot?

ha meg nem csinaltal ilyet, akkor elsore bonyolult lesz. es az agy elobb-utobb ugyis mindig kidolgozza a belerakott zsirt. kethavonta szet akarod szerelni csak azert hogy csendes legyen?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Hi !
Elég hangosan kattog a racsnim vagy szabadonfutóm nem tudom mi a pontos neve.
Kazettás agyról van szó, lehet ezen a hangosságon segíteni, amúgy szinte új kerékrõl van szó, semmi baja, CoilDuck márkájú.
Gondolom valami féle lamellák vannak az "agyban", hozzá lehet ezekhez férni, meg lehet ezeket kenni valahogy, miután leszettem a fogaskeréksort ?

Thx

subset én inkább nem bojgatnám a szabadonfutot ha nem muszáj ha zavar a zaj tekerj egyfojtába vagy használj mp3-at:D

Ez engem is érdekelne. Ha mégis vállaljuk a kockázatot, akkor mi módon lehetne elkussoltatni a racsnihangot?

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Életem elsõ transzplantációját hajtanám végre a bringán a hátsó váltó cseréjével.
A gondom csak annyi hogy picivel nagyobb az új h.váltó(sgs-hosszú) kanala mint a régi(szerintem:közepes) és nem tudom hogy a lánc esetében ez gondot okoz-e majd.:pomocy_na

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Hello!
Körülbelül 2évet kihagytam a bringázásból, és most egy hónapja úra elõvettem a bringát.. Namármost... A hatókar csillagja lötyög, ezt meg lehet húzni valami spéci kulccsal, vagy kuka? Egy ocatalinkes hollowtech 1-es derore. A másik meg, hogy egysebességes a bringa, láncfeszítõvel használom és a lánc feszessége kb minden hajtókar állásban más. Ez azért lehet, mert a középcsapány tengelye elhajlott? Esetleg a hátsó agy tengelye? Bár én az elõbbit valószínûsítem, mivel kotyog is.. :)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ez miez itten kérem? nem váltás könnyítõ vállnak látszik inkább olyan mintha kiharapta volna a lánc:S
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Igen. Nehezebb, és akkor mi van? Középcsapággyal együtt 1kg. Az sztem nem sok.
Az acél középtányér sem kopik olyan gyorsan, mint az alu.
Acéltengellyel merev. Nagyon. 800 km-e van meg, és bejött a cucc. Nem beszéve arról, egy árban van a monoblokkos rendszerekkel.

alapvetõen ezt irtam én is;)

... és teljesen rendben van...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Az új deore már integrált, és teljesen rendben van. Nehezebb mint az xt-lx, tányérok gyengébb minõségûek, de tekeredni, recsegni nem fog.

Igen. Nehezebb, és akkor mi van? Középcsapággyal együtt 1kg. Az sztem nem sok.
Az acél középtányér sem kopik olyan gyorsan, mint az alu.
Acéltengellyel merev. Nagyon. 800 km-e van meg, és bejött a cucc. Nem beszéve arról, egy árban van a monoblokkos rendszerekkel.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

És a Deore hajtókar az jó?

Az új deore már integrált, és teljesen rendben van. Nehezebb mint az xt-lx, tányérok gyengébb minõségûek, de tekeredni, recsegni nem fog. 15k körül kapható.