Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2008. May 25. - 17:54

Posted 2008. May 25. - 17:52

Avid CleanSweep tárcsa nincs Centerlock-os változatban.Vegyél hozzá egy centerlockos tárcsát 7ezerért. Nabumm. Halk is lesz meg fékezni is fogsz tudni
Posted 2008. May 25. - 17:51

Posted 2008. May 25. - 17:41

Posted 2008. May 25. - 17:39

Posted 2008. May 25. - 17:38

Shimano Deore LX '05 (FH-M585)az új lx-ek se hangosak
Ez? Vaz, erre nem passzol a BB7 tárcsája, mer ez CenterLock-os.
Milyen halk és megbízható minõségi kerékagyat ismertek még?
Posted 2008. May 25. - 17:01

hát pont nem. nekem novatec volt, nem kellett mellé csengõ. az új lx-ek se hangosakHa kéthavonta az tényleg nem valami elõnyös.
Azon gondolkodtam, vajon nem lehetne-e azt a részt ahol csattan bevonni valami hangelnyelõ anyaggal, akár valami gumiszerûség, vagy nemtommi.
Amúgy én a Novatec agyakról hallottam, hogy némán/csendesen mennek.
Posted 2008. May 25. - 16:41

Ha kéthavonta az tényleg nem valami elõnyös.ha meg nem csinaltal ilyet, akkor elsore bonyolult lesz. es az agy elobb-utobb ugyis mindig kidolgozza a belerakott zsirt. kethavonta szet akarod szerelni csak azert hogy csendes legyen?
Azon gondolkodtam, vajon nem lehetne-e azt a részt ahol csattan bevonni valami hangelnyelõ anyaggal, akár valami gumiszerûség, vagy nemtommi.
Amúgy én a Novatec agyakról hallottam, hogy némán/csendesen mennek.
Posted 2008. May 25. - 14:13

Mod: middleburnt nézem

Mod2: hmm, jó cucc, nem kell 2 kart vennem, csak 1 kart, 1 spydert, meg 4 tányért, mert akkor már a monti is 29/42 lesz.
Posted 2008. May 25. - 14:11

volt acera, alivio, STX, es LX verzio is, de gyakorlatilag mind ugyanaz volt, mas matricaval

ez meg a tarcsafek elotti korszakbol volt, szoval csak v-fekes gepen lehet hasznalni.
nincsen reteszelesi hangja [total csendben van] es iszonyat gyorsan reteszel. a trialosok hasznaltak sokat, pont ezert, de mivel alapvetoen XC alkatresz, ezert trial felhasznalas mellett kb 6honapot birt. aztan szabadonfutocsere.
ISIS hajtomu: Middleburn
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. May 25. - 14:06

Posted 2008. May 25. - 14:04

Kérdés: Milyen ISIS-es kar van még forgalomban ami normális? Montis és országútis is érdekelne. Országútisból még van a Tr Elita, de montisból csak a Blaze van, ami enyhén szólva is gagyi.
Köszi

Posted 2008. May 25. - 13:54

Életem elsõ transzplantációját hajtanám végre a bringán a hátsó váltó cseréjével.
A gondom csak annyi hogy picivel nagyobb az új h.váltó(sgs-hosszú) kanala mint a régi(szerintem:közepes) és nem tudom hogy a lánc esetében ez gondot okoz-e majd.:pomocy_na
gond lehet, de csak akkor ha idiota attetelben akarod hasznalni a bringat [44-32 es tarsai] ha nem valtasz keresztbe, akkor nem lesz gond.
Ez engem is érdekelne. Ha mégis vállaljuk a kockázatot, akkor mi módon lehetne elkussoltatni a racsnihangot?
ha meg nem csinaltal ilyet, akkor elsore bonyolult lesz. es az agy elobb-utobb ugyis mindig kidolgozza a belerakott zsirt. kethavonta szet akarod szerelni csak azert hogy csendes legyen?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. May 25. - 11:36

Ez engem is érdekelne. Ha mégis vállaljuk a kockázatot, akkor mi módon lehetne elkussoltatni a racsnihangot?subset én inkább nem bojgatnám a szabadonfutot ha nem muszáj ha zavar a zaj tekerj egyfojtába vagy használj mp3-at:DHi !
Elég hangosan kattog a racsnim vagy szabadonfutóm nem tudom mi a pontos neve.
Kazettás agyról van szó, lehet ezen a hangosságon segíteni, amúgy szinte új kerékrõl van szó, semmi baja, CoilDuck márkájú.
Gondolom valami féle lamellák vannak az "agyban", hozzá lehet ezekhez férni, meg lehet ezeket kenni valahogy, miután leszettem a fogaskeréksort ?
Thx
Posted 2008. May 24. - 23:21

A gondom csak annyi hogy picivel nagyobb az új h.váltó(sgs-hosszú) kanala mint a régi(szerintem:közepes) és nem tudom hogy a lánc esetében ez gondot okoz-e majd.:pomocy_na
Posted 2008. May 23. - 19:58

Körülbelül 2évet kihagytam a bringázásból, és most egy hónapja úra elõvettem a bringát.. Namármost... A hatókar csillagja lötyög, ezt meg lehet húzni valami spéci kulccsal, vagy kuka? Egy ocatalinkes hollowtech 1-es derore. A másik meg, hogy egysebességes a bringa, láncfeszítõvel használom és a lánc feszessége kb minden hajtókar állásban más. Ez azért lehet, mert a középcsapány tengelye elhajlott? Esetleg a hátsó agy tengelye? Bár én az elõbbit valószínûsítem, mivel kotyog is..

Posted 2008. May 23. - 16:29

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Posted 2008. May 23. - 12:11

Igen. Nehezebb, és akkor mi van? Középcsapággyal együtt 1kg. Az sztem nem sok.
Az acél középtányér sem kopik olyan gyorsan, mint az alu.
Acéltengellyel merev. Nagyon. 800 km-e van meg, és bejött a cucc. Nem beszéve arról, egy árban van a monoblokkos rendszerekkel.
alapvetõen ezt irtam én is;)
... és teljesen rendben van...
Posted 2008. May 23. - 12:06

Az új deore már integrált, és teljesen rendben van. Nehezebb mint az xt-lx, tányérok gyengébb minõségûek, de tekeredni, recsegni nem fog.
Igen. Nehezebb, és akkor mi van? Középcsapággyal együtt 1kg. Az sztem nem sok.
Az acél középtányér sem kopik olyan gyorsan, mint az alu.
Acéltengellyel merev. Nagyon. 800 km-e van meg, és bejött a cucc. Nem beszéve arról, egy árban van a monoblokkos rendszerekkel.
Race, no Rest!
Posted 2008. May 23. - 09:28

És a Deore hajtókar az jó?
Az új deore már integrált, és teljesen rendben van. Nehezebb mint az xt-lx, tányérok gyengébb minõségûek, de tekeredni, recsegni nem fog. 15k körül kapható.