Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

A lényeg nekem csak annyi lenne hogy a régi Deore (vagy Alivio, nemtudom) négyszögtengelyes monoblokktól és a legolcsóbb Shimano MTB 42/xx/xx hajtómûtõl erõsebb legyen. Vagy ha tudtok helyett mást ajánlani hasonló árban, azt is megköszönöm.

Köszönöm elõre is a segítséget!

Integrált Deore (FC-M532). Középrésszel kompletten 15 körül már kapható.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Ezekkel az a bajom hogy nem 36-os a középsõ tányér. A nagyot szinte sose használom a 32-es viszont kicsi, ezért az arany középút a 36 lenne. Egy Truvativ láncterelõvel terveztem az egészet. :)

Röviden: mire beszerzek 36os tányért hozzá, meg talán az LX-hez nincs monoblokk (lehet van csak én értem félre) az már drága mulatság nekem.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Inkább ilyet keress:
http://www.actionspo...ach::15036.html
http://www.actionspo...008::10780.html

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Hello,

Hajtómûvet és monoblokkot szeretnék cserélni, igazából már ki is néztem magamnak ezt:

http://www.chainreac...x?ModelID=17320

A kérdésem annyi lenne hogy hogy mûködik ez a GXP dolog? Azt írja az oldal hogy:

Bottom Bracket: Giga X Pipe (GXP) External Bearing System (supplied)

Ez azt jelentené hogy monoblokk is van hozzá, tehát ha ezt megveszem gyakorlatilag mindenem lesz hogy le tudjam cserélni a régit?

Amennyiben igen, milyen szerszámokat igényel a beszerelése? 68mm széles a vázon a monoblokk helye, feltételezem jó lesz bele, semmi infót nem ír errõl.

Mennyire strapabíró? A lényeg nekem csak annyi lenne hogy a régi Deore (vagy Alivio, nemtudom) négyszögtengelyes monoblokktól és a legolcsóbb Shimano MTB 42/xx/xx hajtómûtõl erõsebb legyen. Vagy ha tudtok helyett mást ajánlani hasonló árban, azt is megköszönöm.

Köszönöm elõre is a segítséget!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
csereltesd ki ott ahonnan szarmazik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

uzuz85

uzuz85

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Igen, sajna az sem hozott tartós javulást. Ismerõsöm azt mondta, hogy ez típushiba, de nem akarom elhinni... Öcsémnek dettó ilyen alkatrészei vannak, mióta összeszerelte, az övének semmi baja

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Menetrögzitövel probálkoztál már?
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

uzuz85

uzuz85

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Nemrég építettem egy bringát, Shimano BB-ES25 monoblokkal és Shimano Alivio FC-M410-8 Octalink-es hajtómûvel.

A probléma a következõ: a baloldali hajtókart rögzítõ csavar egyszerûen kiesik 4-5 km után. Hiába húzom meg újra és újra, sosem marad a helyén (elõször még a hajtókar is leesett).

Mit tegyek? Tekerjek rá teflonos szigetelõanyagot? Vagy valami vékony alulemezt? Vagy cseréljem ki az egészet a picsába (azt mondjuk nem akarom mert buknék rajta pár kilót...)

Köszönöm elõre is a válaszokat!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nem bírt sokat :( (télen fordítottam, kennem sokat, kb 2800at bírt)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
fõ az összhang, legyen xt:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Most utálni fogtok a kérdésért valószínû, de hama le kell adnom a rendelést délelött és fél perc idõm sincs most melóban; XT váltás-hajtáshoz XT XT vagy 970/990es lánc a recommended? (szakadtam Szilváson)
:prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
bikediszkontnál van pl, igaz négyszöges. de sztem lehet még találni isisest is.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát okay, de azt hol szerezzek? :D Még ebayen is 1 db négyszögeset találok csak :o
Mondjuk a négyszöges is megoldás, mert Ergomo-ból van az is, de az meg ccre isgencsak kolbász lenne, fõleg ha mondjuk egy Tune karral párosítanám :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mivel az uj Next 4karos, gondolom igen, a regire :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

a blaze kolbász, úgy hajlik, mintha az lenne a dolga. next lp lenne a királyság:) az is 5ös csillaggal van, szóval cserélheted outisra is a lánctányérokat

Jó, de a Next LP is integrált :o
Vagy a régire gondolsz? :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
firex meg stylo nem hajlik alattam sem, de a blaze hajlott.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

kompakt dupla montira? az ilyen grammhuszar XCO versenyzoknek valo, akiknek olyan vastag a combja mint az en derekam... :D

persze kiszabott mod meno tud lenni. es az afterburner amugyis josag. XT kategoria, csak picit nehezebb. es dragabb. szoval mindenki inkabb az XT-t veszi :)

nekem simán jó lenne...grammhuszár nem vagyok, viszont pörgetni sem szeretek. és ahol nem megyek fel 29/34-ben ott 22/34 ben sem fogok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Amennyiben statisztikailag számít, akkor nálam a blaze nem hajlik és a firex-szel sincs bajom.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na lassan ideje lenne vetésforgózni, most tartok az "új" (gy.k. szûk 2 hetes) xt lánccal 480-nál. 500anként gondoltam a cserét, érdemes a második láncnak is xt-t venni, vagy elég egy lx/deore is? (xt sor, lx tányérok, xt váltók)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kompakt dupla montira? az ilyen grammhuszar XCO versenyzoknek valo, akiknek olyan vastag a combja mint az en derekam... :D

persze kiszabott mod meno tud lenni. es az afterburner amugyis josag. XT kategoria, csak picit nehezebb. es dragabb. szoval mindenki inkabb az XT-t veszi :)

RAUH-Welt
B E G R I F F