Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Szevasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy milyen különbség van az egyes lánctípusok között?

Nekem 9 sebességes Deore LX láncom van, egy XT miben lenne jobb?
Van egyáltalán bármi különbség?

Igaz az, hogy a Shimano váltók nem váltanak olyan jól nem shimanó láncokkal? (pl SRAM)

J.

Szerintem csak a felhasznált anyagokban különböznek (= tömeg, kisebb kopás; és van néhány technikai megoldás is, amivel könyebbek lesznek a láncok [ Hollowpin például]).
Nem tudom, mennyivel futhat többet egy XT egy LX-nél.

Utolsó kérdésed meg marketingduma? Szerintem Srammal is teljesen jó a Shimano, igaz csak Alivio szinten próbáltam.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Szevasztok!

Igaz az, hogy a Shimano váltók nem váltanak olyan jól nem shimanó láncokkal? (pl SRAM)

J.

én nem vettem észre. most 9-es xt sorom van hátul deore váltóval, elöl xt-vel, sram 951-es lánccal. teljesen jól vált. bár a láncom még mindig hosszú egy kicsit, de majd lerövidit.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Szevasztok!

J.

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Aha, csak közben megnéztem a honlapjukon az installálási pdf-et, és úgy néz ki, az a láncvonal 49 és 52 mm között állítható... Szóval nekünk, "váltó nélkülieknek", még mindig nem elég.

Nem tudom, singlespeed hajtómûveket és a singlespeed agyakat gyártók miért nem beszélnek egymással...

Eddig egyedül a Howitzeres Truvát láttam, ami felajánl 56 mm-es opciót úgy, hogy rockring is legyen. (Nomeg, ha az alapban (113mm-es tengellyel) 48,5 mm-es láncvonalú Bike+ Jump Defense hajtómûvet felteszed a leghosszabb, 128mm-es tengelyû, négycsapágyas Bike+ "Extrém" monoblokkra, akkor az is 55mm-en lesz, de az a hajtókar csak 170mm-esben, az a monoblokk meg csak 68mm-es csapágyházhoz létezik. (Nekem meg 175mm és 73mm-hez kéne.) És, ha a Truvát szétugráltad, meddig tartana alattad egy Bike+? (Mondjuk lehet, hogy neked a RF-bõl is inkább a Deus vagy a Diabolus kéne, mintsem az XC type, csak azok már messze nem 80 Euroba kerülnek...))

A Truvativ kifejezetten SS-re szánt integrált hajtómûvének is 50mm a láncvonala, és GXP-hez sem láttam olyat, hogy válogatni lehetne a tengelyhosszak között...

Hát igen jól utána kell járni...:)
Van még egy opcióm, mivel komplett hátsó kereket is kell vennem(DoubleTrack felni,Novatech agy,DT 2,0 küllõk),kazettásat veszek és csak egy fogaskerékkel hajtom oda rakom ahol megfelel.Van a DMR-nek jó cucca hozzá!Csak nem lesz olyan kitartó mint ha single speed lenne mert kisebb szögben lesznek a küllõk az agynál:angel:

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
valaki megtudná mondani h az alivio FC-M410 hajtõmûrõl le lehet szedni a lánctányérokat vagy szegecselve vannnak?(amugy 4szög tengelyes)

válaszokat elõre is kösz!!!!

emre

emre

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Hy all!

Érdeklõdni szeretnék nálam tapasztaltabbaktól, hogy egy országuti@fitness géphez milyen racsnit váltót ajánlotok.

A gép egy régi Bianchi, a hátsó agyat most fûztem át (Shimano FH-RM30), mert nem találtam külsõ menetes 7-es kazettát. Hajtómû ex300 biopace 52/40. Lánc: sram pc830.
Kellene egy strapabíró 8-as sor, meg valamilyen közép-husszú kanalas váltó.
A racsnival abszolut homályban vagyok. Hátsó váltónak edig három jelöltem van: használt 105-ös, Deore LX ezek kb 6-7k +posta, vagy új Sora kb 5-6k-ért.
Sajnos nincs pénzem kpl szettre, pedig még egy jobbos váltókar is kellene.

mod: meg hírdetnek itt egy 2007-es XT váltó szettet 25k-ért, ez a lélektani felsõ határ, de nemtudom megéri-e ilyen kategóriában gondolkodnom.
Köszönöm.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Az nem lánc hibája volt, rosszul van (volt) összerakva :-(

ránézésre jól volt. a láncszerszám hibája lehet? a kis pöcök, ami kinyomja a csapot, el volt hajolva. lehet, hogy azzal elnyomta a lapot és szétnyilt.
mindegy, nemsokára jön vissza a paripára az xt lánc, biztos ami biztos, patentszemmel.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Az nem lánc hibája volt, rosszul van (volt) összerakva :-(

200 km-en sikerült háromszor szakitanom az xt láncot, mig az lx birt nekem kb. 1500-1800-at.
...
most sram 951 van patentszemmel

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

RACEEE FACEEE:D
Ez pont jó lenne

Aha, csak közben megnéztem a honlapjukon az installálási pdf-et, és úgy néz ki, az a láncvonal 49 és 52 mm között állítható... Szóval nekünk, "váltó nélkülieknek", még mindig nem elég.

Nem tudom, singlespeed hajtómûveket és a singlespeed agyakat gyártók miért nem beszélnek egymással...

Eddig egyedül a Howitzeres Truvát láttam, ami felajánl 56 mm-es opciót úgy, hogy rockring is legyen. (Nomeg, ha az alapban (113mm-es tengellyel) 48,5 mm-es láncvonalú Bike+ Jump Defense hajtómûvet felteszed a leghosszabb, 128mm-es tengelyû, négycsapágyas Bike+ "Extrém" monoblokkra, akkor az is 55mm-en lesz, de az a hajtókar csak 170mm-esben, az a monoblokk meg csak 68mm-es csapágyházhoz létezik. (Nekem meg 175mm és 73mm-hez kéne.) És, ha a Truvát szétugráltad, meddig tartana alattad egy Bike+? (Mondjuk lehet, hogy neked a RF-bõl is inkább a Deus vagy a Diabolus kéne, mintsem az XC type, csak azok már messze nem 80 Euroba kerülnek...))

A Truvativ kifejezetten SS-re szánt integrált hajtómûvének is 50mm a láncvonala, és GXP-hez sem láttam olyat, hogy válogatni lehetne a tengelyhosszak között...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Na, ez kell neked (meg nekem is):

http://www.chainreac...x?ModelID=26949

Igaz, hogy kicsit több, mint 80 róka, de ha jól értem, ez már középrésszel együtt... Állítható a láncvonala, a coolness faktora meg végtelen.
Ha rendelsz, rendelj kettõt, beszállok én is egy 175mm-es feka 34 fogúba.

RACEEE FACEEE:D
Ez pont jó lenne

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Köszönöm Salabácsi, akkor megyegyezek egy 1200-ban.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Egy idei XT sor, PC-49 lánccal mehetek 1500km-t, vagy cseréljem 1000-nél a láncot?

elég egy sarazás és kuka, szóval eléggé attól függ hogy és mikor használod

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
200 km-en sikerült háromszor szakitanom az xt láncot, mig az lx birt nekem kb. 1500-1800-at.
...
most sram 951 van patentszemmel

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
HG 53 lánc és HG 93 (9x) között a sulyt idegen börön?

Thx

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Egy idei XT sor, PC-49 lánccal mehetek 1500km-t, vagy cseréljem 1000-nél a láncot?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Na, ez kell neked (meg nekem is):

http://www.chainreac...x?ModelID=26949

Igaz, hogy kicsit több, mint 80 róka, de ha jól értem, ez már középrésszel együtt... Állítható a láncvonala, a coolness faktora meg végtelen.
Ha rendelsz, rendelj kettõt, beszállok én is egy 175mm-es feka 34 fogúba.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

A Husi 2006 modell,és kiugráltam már az agyát is!A bal felöli hajtóka lötyög mint a ku**a seggébe a ló**sz!Meg már a monoblok tengelye is kicsit!Egyszerûbb új komlettet vennem
Látod erre a láncvonalra nem is gondoltam...Mivel hozatni fogom külfödrõl, a biztosra szeretnék menni, úgy hogy lehet mégis ISIS-nél maradok!

Gondolom ez még beleférne az árba ha nincs valakinek rosz tapasztalata vele
http://ebike.hu/term...sis-drive/5324/

Mondjuk azt is megteheted, hogy egy 48,5 - 50 mm-es láncvonalú hajtómûnél a középtányért átrakod a nagytányér helyére, és akkor megint 55 -57 mm-en vagy. Csak akkor a rockringrõl le kell mondanod, és ügyelned kell a tányér központosságára, mert nem fekszik fel a vállakra. (Illetve ez hajtómûtõl függ.) Használhatod hozzá a fentebb linkelt csavarokat...
Azért az Isis sem csodaszer, csak annyi, hogy az alátétezésen túl még a tengelyhosszal is variálhatsz. De lehet olyan kombináció, amit azzal is nehéz összehozni.

Ez a Funn jó drága, bár valszeg nem rossz... Új, Howitzeres Husinak még egy esély?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Tehát a Narrow volt a kulcsszó, ugye? :)
azér vakoskodtam..
aztem az Outer szü nem kell nekem :-)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

aha.. akkor úgy látszik buktam a pimpesítést, mer másik eloxált nincs :-)

Vak vagy?:D
http://www.chainreac...spx?ModelID=505
http://www.chainreac...px?ModelID=3320
http://www.chainreac...x?ModelID=18776

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
aha.. akkor úgy látszik buktam a pimpesítést, mer másik eloxált nincs :-)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda