Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
shimano-ból szokik lenni legtöbb méret.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

KaLeun

KaLeun

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
A régi montimat szeretném megcsinálni de olasz menetes (70mm, m36) a monoblokk.
Keresek olasz menetes mtb monoblokkot (isis, octa, ps), hol kaptható ilyen?

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Levi, tamaska !
Köszi a segítséget, sikerült kiszedni a csészét. Most már clear a váz, lehet festeni. :)

TuRoRuDi911

TuRoRuDi911

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Úgy tervezem, hogy veszek egy egész hussefelt 1.1 dh hajtómûvet,ISIS Howitzer monoblokkal,Boxguide láncvezetõvel.Most elõször lesz 1 tányéros a gépem,meguntam h leesik a lánc ha kicsit gyorsabban megyek:).
Howitzer monoblokknál is figyelni kell a tengelyhosszra? (csakmert sehol nem láttam kiírva)
Jah és azt h érted h kívülre vagy belülre rakom a tányért?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a láncvonal akkor lesz igazán fontos, ha elsõváltóval akarod használni.
mérd le mekkora a monoblokkház most, és attól függõen hogy 68 vagy 73, veszel bele egy megfelelõ szélességû 113-masat.
nem mindegy pl, hogy az egy lánctányért kivülre, vagy belülre rakod..
meg ha nem singlespeed, akkor nagyrészben csak arra kell ügyelned, hog maga a kar meg a lánctányér ne érjen bele a vázba.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

TuRoRuDi911

TuRoRuDi911

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv! '06 Hardy vázhoz milyen láncvonallal rendelkezõ monoblokkot kell vennem? 1 lánctányéros Hussefelt hajtómûhöz kell(38T), és ehhez a részhez nem igazán értek,ezért is kérdezem tõletek.Nem lenne jó feleslegesen venni egy nem beleillõ monoblokkot. Segitségeteket elõre is köszönöm !

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Jól van na :D Minden erõmmel azon vagyok hogy bonyolítsam a dolgokat :D

Köszi AGA, ezt holnap kipróbálom

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Valamelyik nap pont emiatt sírtam ;) nekem 32-es a kulcs, ha jól emlékszem, de van rajta 36-os is.. 34 az biztos nem, biciklinél nem használják sehol sem..

A következõ: Szerszámot be a monoblokkba, finoman rögzíteni egy csavarral és két fémlappal mindkét oldalon, majd a 32-es kulcsot rá, és állj rá.

Igaz ez csak akkor megy ha benne van a kerék és egy villa, vagy ráálsz a láncvillára is...

Eddig mindig bejött, de elég hangos mikor leesik a kulcs...

Ride everywhere.

.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja elmondunk 100 megoldást mire kiderül h a legegyszerübb módszerhez nincs is szerszáma :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

. Talán 34-es kéne.

Hát...a megfelelõ szerszám nem hülyeség. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a satuba a cseszet kell rogziteni, ha tudod kozvetlenul akkor ugy, ha nem, akkor befogatod a szerszamot, es azt huzod bele a satuba. a vaz pedig fekszik szepen felette. akkor kell szepen forditani a vazat. lesz jo nagy erokarod. csak ha nem birod rendesen rogziteni akkor nagy pofas lehet belole.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Csavarlazító,wd40 ment már rá. Az a gond hogy nincs célszerszámom. 36 -os kulcs leugrik róla. Talán 34-es kéne. A satuba a vázat kéne befogni ?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Csapágycsésze kiszedésere van még valakinek ötlete ? A ráhegesztõs témát szeretném a legvégére hagyni.

A csavarlazító-satu kombinációt próbáltad már?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ez biztos?
A Shimano HG53-amba simán be tudnám tenni?

igen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

... akkor a SRAM arany színû patentszem a megoldás. Shimanoval is tökéletesen mûködik.

Ez biztos?
A Shimano HG53-amba simán be tudnám tenni?

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Csapágycsésze kiszedésere van még valakinek ötlete ? A ráhegesztõs témát szeretném a legvégére hagyni.

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Ha nem megy ésszel, megy majd erõvel :D
:rocketman

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Vagy megsimogatom a flex-el, ahogy Thez szokta ajánlani :D Szegény drótszamár már vagy tíz éve kint állt a garázs mellett, a szabad ég alatt. Végre rászántam magam, hogy rendbehozom. Gondolhatod, hogy nem kicsit van belerodva a csésze a vázba.
Köszi a válaszokat !

akkor lehet, hogy a teljes középcsapágyházat fogod lehajlítani:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

ahol egyszer szétszedted, ott többször már ne bontsd.
és mindig használj új csapot, ne a régit told vissza (csak vész esetén)
amugy nem is igazán a láncszem nyalódik el, hanem a csap. de a végeredmény ugyanaz: láncszakadás.

Jaja, ebben teljesen egyetértek - láncot használt szemmel visszatoldani értelmetlen, estem már gigantikusat emiatt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Én 4 éve használok sram láncot és még soha nem esett szét a patent szem, úgy láccik te tényleg koca vagy:D.

:D kb 1 évet nekem is bírt probléma mentesen de elég ha 1000 zúzós lefelébõl 1x esik szét.... egyébként meg nem vagyok koca alkat mert csak 65-66 kg vagyok :D