Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Szerintetek be tudok még szerezni valahonnan fc-m760-ast?
Thez?

("Végre tönkre ment az lx...)
Tudom kifutott, de az újabb nem tetszik, az apróból meg mindig elviszik elõlem... :mad:

Ride everywhere.

.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Gebhardtból mekkora választék van, és milyen áron? (és fõleg, hol?) .

Probike-ban láttam. Egész dobozzal volt nekik. 7-10 körül.

BBB-tippet kösz, megnézem nekik mi van! Mostanra elég ritka méret ami nekem kell.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
azom nincs.:)

de feltaláltam magam, megnéztem netyen a váz adatait.
(sõt...lehet az is segített volna, ha azt mondom: Kona Blast Deluxe:))

megnéztem a táblázatot, és egyetlen adatot találtam, ami 68. De az is 68°. Szóval az nem ez a méret/adat lesz.
Találtam egyolyan rövidítést, hogy BBS. Na, az 73. Gondolom az a csapágyház szélesség.
Vagyis biztos, hogy az. Más nem lehet.

Tehát 73 mm-rõl beszélünk.:)

Izomtéridõninja-geológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tolomero esetleg? vonalzoval csikot huzni kell papiron. azzal nem merunk.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Az a ~70 most 68, vagy 73? Nagyon nem mindegy.
Nincs a közeledben súbler?

Más:
Gebhardton kívül gyárt még más cég lánctányért? 5 csavaros 44 fogú kellene 110-es lyukkörrel. Nem baj ha 10ropi alatt sikerülne szerezni. Ha csak G van, akkor az lesz. Az XT-n elkopott az eredeti 46-os.
Integrált Deore-hoz kapható a trekking verzió 28-as kistányérja? Mennyit kóstál vajon?

Írtam, hogy semmiképpen sem 68.:) Egyszer már megmértem, és kijött vmi 70akármennyi. Csak nem emlékeztem, hogy pontosan mennyi.
Vonalzóval mértem meg most, 73-74 közé mutatott(de elég pontatlan sztem). Akkor gondolom 73-as lesz az.:)
[a' meg mi?:)]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
BBB :spoko:

olcso, de jol nez ki, es relative tartos. vannak boltosaim akiknek nem birom eladni a stronglight-ot miota vettek BBB-t, mert azt mondjak feleslegesen tul van arazva...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

hat van egy par...

Race Face
Shimano
FSA
Middleburn
Stronglight
TA
BBB
KCNC

ez csak par pelda, van meg sok kisebb gyarto

Gebhardtból mekkora választék van, és milyen áron? (és fõleg, hol?) Nemrég kerestem ebike-on, és nem sok mit találtam, ahhoz képest, hogy régen a reklámjaiban volt egy táblázat, hogy milyen lyukkörökhöz hány fogasak vannak, és azon belül is hány típus...
Race Face-t lenne érdemes venni, de az meg olyan árban van, hogy akkor már komplett új hajtómûvet is vehetnék...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Gebhardton kívül gyárt még más cég lánctányért?

hat van egy par...

Race Face
Shimano
FSA
Middleburn
Stronglight
TA
BBB
KCNC

ez csak par pelda, van meg sok kisebb gyarto

RAUH-Welt
B E G R I F F

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Az a ~70 most 68, vagy 73? Nagyon nem mindegy.
Nincs a közeledben súbler?

Más:
Gebhardton kívül gyárt még más cég lánctányért? 5 csavaros 44 fogú kellene 110-es lyukkörrel. Nem baj ha 10ropi alatt sikerülne szerezni. Ha csak G van, akkor az lesz. Az XT-n elkopott az eredeti 46-os.
Integrált Deore-hoz kapható a trekking verzió 28-as kistányérja? Mennyit kóstál vajon?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Megérkezett az Xt hajtómû.:) Zsír nagyon.
Kaptam hozzá 3 db kis feket mûanyag távtartót. Abból én csak egyet használtam fel, a jobb oldalon. Így remeknek tûnik a láncvonal, és a váltás is jól mûködik.
A középcsapágyház nem pontos mérés szerint ~70mm, de nem 68 semmiképpen.
Ez így jó lesz, vagy tegyek alá?

Meg kaptam hozzá Pg990 sort, és Pc991 láncot. Bódottá'.:)

ja igen, és integrált tengelyes.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

félreértettél. a lánctányér és a rockring közé kell alátét, hogy rendesen tudj váltani. a lánctányért talán le tudod szedni, de az integrált kart nem egy nagy mûvelet lekapni. kell hozzá egy záróanya kihajtó, egy 5ös imbusz és erõs tenyér vagy gumikalapács a hajtókar kiütéséhez. visszafele meg fordítva :P

- a lánctányér és a rockring közé minek alátét (két tányéros rendszernél a kicsi és a középsõ lánctányér marad, a rockring a nagy helyére megy - a nagy lánctányér alatt sincs alátét)?
- a váltást (elöl) mennyiben befolyásolja a rockring? A rockring méretéhez kell pozícionálni az elsõ váltót
- megfelelõ méretû rockringet kell választani (javasolt a középsõ lánctányér méretéhez igazítani, de ajánlatos azt is figyelembe venni, hogy a késõbbiekben nem akar e az ember nagyobb méretû lánctányért felrakni - vagy két rockringet vesz)

alakin

alakin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
köszi srácok. akkor shimano lesz majd.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Köszi,

nem tudom mi vár majd rám. A Lapierren a váltó nem bilincseve van az ülléscsövön, hanem menet van a vázban (oda csavarom a váltót)
A görgöknek is megvan a menet a vázban, gondolom nem lesz problémás.

(az nélkül, hogy megnézzem) lejön a lánctányér aznékül, hogy a hajtókart le keljen venni?

Thx

félreértettél. a lánctányér és a rockring közé kell alátét, hogy rendesen tudj váltani. a lánctányért talán le tudod szedni, de az integrált kart nem egy nagy mûvelet lekapni. kell hozzá egy záróanya kihajtó, egy 5ös imbusz és erõs tenyér vagy gumikalapács a hajtókar kiütéséhez. visszafele meg fordítva :P

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Köszi,

nem tudom mi vár majd rám. A Lapierren a váltó nem bilincseve van az ülléscsövön, hanem menet van a vázban (oda csavarom a váltót)
A görgöknek is megvan a menet a vázban, gondolom nem lesz problémás.

(az nélkül, hogy megnézzem) lejön a lánctányér aznékül, hogy a hajtókart le keljen venni?

Thx

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
nekem nem mûködött teljesen kóserül ez a rockringes dolog. a váltás elég szar lett tõle. nagyobb lánctányérra nem mindig akaródzott feltenni neki a láncot, mert nem tudott eléggé kitérni a váltó kanala, visszatartotta a rockguard. tehát erre sem árt felkészülni, hogy lehet, hogy alátét kell alá is. ez egyébként truva holzfeller gyári rockringgel, lx elsõ váltóval volt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
A váltót pedig hézagold le a csavarjaival, így a együtt fog dolgozni a váltókarral is, és nem fogsz véletlen sem túlváltani felfelé.
És valóban, ha ilyen mûanyagot teszel rá, hosszabb lánctányér csavarra lesz szükséged, de ha szerzel valami jó alut, akkor erre nem lesz szükséged!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
úgy mûködik. lehet kell hosszabb lánctányércsavar, hogy átérjen és rendesen tartson, ha vastag a rockring. alu rockringet vegyél, az tényleg véd.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Hogy müködne a 3 x Shimano XT átszerelése 2 x re?

Nagy tányér le és egy Bashring fel? Mi történik a váltóval, maradhat változatlanul?:chin:

Volt egy pár beakadás terepen a nagytányérba, othon fogóval visszanyomás, lehet lemondanák róla.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Eddig is tudtam, mi ez.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az engem szalat nem erdekel, hogy tevedtel-e vagy nem, csak az idegesit, hogy inkabb irsz 2 hozzaszolast feleslegesen ahelyett hogy megnezned a google-n 3 mp alatt. es akkor tudnad hogy mi az.

RAUH-Welt
B E G R I F F