Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

lehet hogy a szabadonfutod halt be
....ere

Szerintem csak a hátsóváltója akadt be a pl széthajlott láncába.

Ride everywhere.

.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Az ISIS nem olyan. Felhúzod és kész, nem lehet tovább húzni. A monoblokkban viszont hamar meghallnak a csapágyak.

nálam a howitzeres külsõ csapágyas monoblokk már másfél éve bírja kotyogás nélkül, viszont az elõzõ évi belsõ csapágyazású hussefelt monoblokkban nemhogy fél évente elkopott, de el is törött a csapágy...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
lehet hogy a szabadonfutod halt be

de van egy masik lehetoseg is, ami sokkal szerencsesebb. ha van a fogaskereksor es a kullok kozott egy muanyag kullovedo kor alaku dolog, es annak letoredeznek a tarto fulei, akkor szokott hasonlo problemat okozni. egyszeru javitani ilyen esetben, le kell szedni es kesz.

ha ez nem segit vagy nincs ott olyan akkor 1. sz problema. ilyenkor hatsoagy szetszedese-ujrazsirozasa johet elso korben szoba, vagy ha nem javithato akkor csere
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tucher

tucher

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: ha nem tekerek, hanem csak gurulok, a hátsó fogaskerekek is akkor is forognak elõre egy negyed vagy fél kört, utána pedig visszaugranak. Mitõl van ez? Valami meg van szorulva a hátsó agyban talán? Ilyenkor gyakran leesik a lánc. üdv.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kicsit kupos, de ha utkozesig fent van akkor tovabb mar ugysem megy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ez az ISIS rendszer olyan, hogy ráhúzom a hajtókart, és egyre jobban lóg, és akkor tudom még fejjebb húzni? Meg amikor megtekerem, olyan, mintha lógna a bal oldali kar, amikor elõre néz.

Ez normális? Csészék meg vannak húzva.

Az ISIS nem olyan. Felhúzod és kész, nem lehet tovább húzni. A monoblokkban viszont hamar meghallnak a csapágyak.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem normalis igazabol....kicsit kupos a bordas tengely , es arra kell jol rafeszulnie ha jol tudom

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ez az ISIS rendszer olyan, hogy ráhúzom a hajtókart, és egyre jobban lóg, és akkor tudom még fejjebb húzni? Meg amikor megtekerem, olyan, mintha lógna a bal oldali kar, amikor elõre néz.

Ez normális? Csészék meg vannak húzva.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
FC-M572-es LX hajtómûrõl lenne szó. A vázba pedig 73-as monoblock kell, az fix, mivel lemértem. Én is egyébiránt a 113-as ra gondoltam, de jobb biztosra menni, mielött szólok a kolegámnak, hogy a legközelebbi beszerzésnél hozzon egy BB-ES71-es monoblock-ot. Most, hogy megírtam a pontos hajtómû tipust, remélem meg tudtok erõsíteni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a vaz csak azt hatarozza meg hogy 68-as vagy 73-as szelessegu monoblokkot kell belerakni. hogy maga a tengely milyen szeles az mar hajtomu kerdese. szoval azt kellene megtudni hogy pontosan melyik LX az

valami olyan kod kellene hogy FC-M571 vagy ilyesmi.

bar gyanitom hogy 113 lesz

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Üdv!
Lenne egy olyan dolog, hogy egy GT ruckus építésébe fogtam. Egy szürke (arany színû ruckus felirattal ellátott) 1.0-ról van szó. A kérdés az lenne, hogy mekkora monoblock kellene bele, ha egy octalinkes 3 tányéros LX hajtómû menne fel rá. Mindhárom tányért használni fogom, és az addig ok, hogy 73-as kell, nade milyen széles? :) remélem akad valaki aki pontosan tudja, mert pl volt ilyen váza egyszer réges régen, egy messzi messzi galaxisban... :) elõre is köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akkor a shimano szerszam jo lesz hozza

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Hát, ez attól függ milyen az a menetes fogsor. :) Anno a Sachs racsinkhoz spéci, sokfogú szerszám kellett, a cseh (Favorit) példányokhoz meg laposvas..

A liknelt cumó megint más...Shimano-hoz való?

Sunrace a fogsor.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ennyire el vagyunk veszve lánckerékügyileg?
akkor lehet hogy marad a régi. :(

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

akkor lehet hogy meggondolom a gebhardot. azt még talán itthon is lehet kapni néhol.
köszi a segítséget!

a széles lánchoz való necces lesz szerintem, de egy próbát megér!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát, ez attól függ milyen az a menetes fogsor. :) Anno a Sachs racsinkhoz spéci, sokfogú szerszám kellett, a cseh (Favorit) példányokhoz meg laposvas..

A liknelt cumó megint más...Shimano-hoz való?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ki gondolta volna :P

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
menetes fogsorleszedõvel :D
http://ebike.hu/term...i-leszedo/2351/

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Menetes fogsort hogyan,és milyen szerszámmal lehet leszedni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Akkor a Shimano XT M760 hajtómûvemhez is jó lesz akármelyik shimano féle integrált mono?

igen. csak ne orszagutisat vegyel

RAUH-Welt
B E G R I F F