Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Egy kis segítség kéne. Egy régi bicikliben kicseréltem volna a középcsapágyat és a hajtókart. Egy alap shimano négyszögtengelyes monoblokkot szerettem volna betenni, de a csészék vmennyivel kisebb átmérõjûek mint a váz, ezért nem tudom behajtani õket és lötyög az egész. Meglehet oldani ezt vhogy? Nem durvulnék vele, sima városban tekerést kéne kibírnia. Köszi.

Olyan középcsapágyat kell venni ami a vázadba való, több szabvány is van, némelyik már nem is kapható.
Olvasgasd a már sokszor meghivatkozott klasszikust. :)
Failure is always an option.

IcyBear

IcyBear

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv!
A lent említett hajtókar problémám megoldva!

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Egy kis segítség kéne. Egy régi bicikliben kicseréltem volna a középcsapágyat és a hajtókart. Egy alap shimano négyszögtengelyes monoblokkot szerettem volna betenni, de a csészék vmennyivel kisebb átmérõjûek mint a váz, ezért nem tudom behajtani õket és lötyög az egész. Meglehet oldani ezt vhogy? Nem durvulnék vele, sima városban tekerést kéne kibírnia. Köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Dave tette fel és anyázott picit, mintha nem teljesen lenne jó, de eddig nem volt vele különösebb gond. Igazán éles tesztre csak Dunán lesz lehetõség. Köszi, megnyugtattál. Érdekes, hogy a kopott tányéron néhány fog egészen meg volt hajolva, meglepõ.

Nem lehetett egyszerû felrakni, mert útban van a régi xt hajtómû pereme az új xt tányérnak. Gondolom valamelyiket megreszelte.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Dave tette fel és anyázott picit, mintha nem teljesen lenne jó, de eddig nem volt vele különösebb gond. Igazán éles tesztre csak Dunán lesz lehetõség. Köszi, megnyugtattál. Érdekes, hogy a kopott tányéron néhány fog egészen meg volt hajolva, meglepõ.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ellenkezõleg.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
04-es Xt hajtómûre nagyon rossz ötlet volt az új XT középtányérját felszerelni?

IcyBear

IcyBear

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!Egy hajtókar szerelõs kérdésem lenne.
Van egy nem mai Bianchi Thomisus-om és felújítás céljából szeretném szétszedni,megtisztítani,utána összerakni.a hajtókar valahogy nem akarja megadni magát és akármekkora erõvel próbálom a leszedõvel leszedni meg se moccan.próbáltam olajjal kicsit megkenni és utána lehúzni de szintén semmi.jó pár évet egy helyben állt.négyszögletes shimano hajtókar+lánctányér a páciens.
Bármilyen segítséget elõre is köszönöm!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

A francia és az angol középrész között nem csak az a különbség, hogy az angolnál az egyik oldal fordított. Kicsit eltérõ méretüek is, ezért a francia házban az angol menetes csésze kilazul. Ha menetrögzítõvel rakod össze talán bírja.

Köszi szépen.Nem sok lehet az eltérés közöttük, mert szépen bele lehetett tekerni.Az olasz menetest azt tudtam, hogy más méretû.Megpróbálom kihézagolni valahogy.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nagytányérral legyen függõleges vonalba a váltókanál külsõ pereme!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Egy kérdésem lenne.Azt tudom hogy a láncterelõ alsó íve és a fogak között 1-2 mm-nek kell lennie.De milyen állásba legyen a váltó?Közép vagy felsõ tányéron?
"Ride today, heal tomorrow"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani, ha nem tévedek 1×9 projektre készülsz. Ezt nézd meg, könnyû és kifele/befele is tart.

Tévedsz :) , 2x9-hez kellene, mert nem lehet lejjebb tolni a váltót. Mondjuk még egyszer sem esett le így a láncom, szóval úgy néz ki nem kell.
A másik bringán 1x9 van, próbálkoztam azon sokféle házi láncterelõvel, de mindegyiket elhajlítottam, most megint dolgozom egyen, de ez szerintem jobb, mint amit én tervezek.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!
Van nekem egy ss bicóm Lx 580-as hajtómûvel felszerelve.A monoblokkház francia menetes, és mivel ez a hajtómû integrált tengelyes, így két balos csapággyal oldottam meg.Szeptember óta használom és most van egy kis lógása.Mi lehet a baj?Kilazulva nincs, azt megnéztem.Köszi!

A francia és az angol középrész között nem csak az a különbség, hogy az angolnál az egyik oldal fordított. Kicsit eltérõ méretüek is, ezért a francia házban az angol menetes csésze kilazul. Ha menetrögzítõvel rakod össze talán bírja.
Failure is always an option.

csongiszabi

csongiszabi

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Sziasztok, a mai saras tekeresnel szembesultem azzal, hogy elol kistanyeron felfele terhelve valahol megakad a lanc es berantja a valtot, majd blokkolodik az egesz. Gyakorlatilag minden nehezebb maszast ellehetetlenitett,
Ez kopott lancra, hatsosorra, valtoar utalo jelenseg?

#9261 és #9274 közötti hozzászólásokat olvasd el. Nekem is hasonló problémám volt, de nálam lánc és fogaskoszorú csere után.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Sziasztok!
Van nekem egy ss bicóm Lx 580-as hajtómûvel felszerelve.A monoblokkház francia menetes, és mivel ez a hajtómû integrált tengelyes, így két balos csapággyal oldottam meg.Szeptember óta használom és most van egy kis lógása.Mi lehet a baj?Kilazulva nincs, azt megnéztem.Köszi!

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Köszi. Akkor most már csak hozzá kell adnom a lánctányérok, csavarok és a csapágy tömegét (szerencsére észrevettem, hogy ott lapulnak jobb oldalt a többiek). :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Tavalyi Deore hajtómûvek tömege mennyi nagyjából (csapággyal együtt)? Sem webshopban, sem Shimano honlapon nem találtam infót róla.

ha jók emlékeim 10xx de 1100 alatt
valamelik fritz újságban volt, ha lesz idõm -és nem mondja meg addig más- majd kikeresem

akkor volt is gyorsabb.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Tavalyi Deore hajtómûvek tömege mennyi nagyjából (csapággyal együtt)? Sem webshopban, sem Shimano honlapon nem találtam infót róla.

Google, 10 másodperc
Shimano Deore FC-M532 Crank Arms Weight on Flickr - Photo Sharing!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Jani, ha nem tévedek 1×9 projektre készülsz. Ezt nézd meg, könnyû és kifele/befele is tart.

Feltöltött kép

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás