Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Végigolvasva elég vicces mit össze nem tököltök a 2tányéros játékkal. :D

én nem tökölök, már fél éve tudom, hogy 42-28-at szeretnék használni, de nem úgy alakultak a dolgok - $$$
Nektek 29"-eseknek könnyebb, mert fillérekért tudtok szerválni 24-36-ost tányérakat trekking hajtókarokról...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

kopásra nincs gyógyszer csak a csere

de mi kophatott el? amikor az írtam hogy egy idõ elteltével az azt jelentette hogy összeraktam mentem vele néhány km-t és aztán kezdett nyikorogni, meg amíg szét nem szedtem addig nemvolt ez a nyikorgó hang szóval valószínû vmit rosszul raktam vissza

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Végigolvasva elég vicces mit össze nem tököltök a 2tányéros játékkal. :D
Nagytányér helyén nincs semmi, középtányér és kistányér helyére a saját lyukkörüknek megfelelõ tányért rakod. 29"-es kerékhez 36-24-es tányérokat használok 11-34-es sorral. Ez kb. 39-26-nak v. 40-27-nek felelne meg 26-os keréknél. 39×11-es áttétellel 100as pedálcsapásszám esetén 44km/h-val lehet tekerni. Mindenki gondolja végig mikor kell tartósan nagytányér-kónuszon tekerni, a legtöbb esetben elég lenne egy kisebb áttétel is, jól kipörgetni aztán "aeroban gurulni". Ne felejtsétek el, hogy az egysebességes élmezõnynek 26os kerékhez átszámolva 32×18-as áttétele van, ami 22km/h-t jelent 100as pedálcsapásszámnál és mégis használható a felállás. ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A 12-36 az egyik legnagyobb hülyeség 26os montin.

annyiból igaz, hogy ha a 11-34 helyett 12-36-ot teszek fel, akkor végülis "eltolódik" az áttétel.
valószínûleg én sem fogok 12-36-ot venni, csak eljátszottam a gondolattal :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

megörököltem egy régebbi orosz országúti kerékpárt és szinte teljesen darabjaira szedtem, megtisztogattam, a forgó alkatrészeket bezsíroztam, új külsõ és belsõ gumi, centrírozás szóval szinte mindent.... és ezek után egy idõ elteltével elkezdett nyikorogni a hajtómû tengely és akárhogy állítom nyikorog tovább és szörnyen bosszant... kérlek segítsetek rajtam! elõre is köszönöm a segítséget!

kopásra nincs gyógyszer csak a csere

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Igen, az a másik olyan párosítás, ami a 9es sorokkal tökéletes.

Köszi.

Tig: azért síkon sztem nem árt a 40-es nagytányér.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
Ti erõsek vagytok b...szki :)

nekem pl pont jó lesz a 38/26 vagy 36/24 is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Értem, csak 42-28 elég szimpi nekem is, de még erõs lenne. 40-26 mûködõképes?

Igen, az a másik olyan párosítás, ami a 9es sorokkal tökéletes.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Mindegyik sorral, legyen az 9es vagy 10es, tökéletes áttételeket ad.

Értem, csak 42-28 elég szimpi nekem is, de még erõs lenne. 40-26 mûködõképes?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

42-28-at te milyen sorral párosítanád ,mint elitrészer?

Mindegyik sorral, legyen az 9es vagy 10es, tökéletes áttételeket ad.

elitrészertõl messze vagyok, de 11-34-essel. ha meg hobbibringás leszek, majd teljesen le$zarom, hogy milyen áttétel van.
bár, ha normális súlyban lenne a 9 sebességes 12-36-os, akkor azt tenném fel.
10-es sort nem akarok - sártûrés miatt.

A 12-36 az egyik legnagyobb hülyeség 26os montin.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

elitrészertõl messze vagyok, de 11-34-essel. ha meg hobbibringás leszek, majd teljesen le$zarom, hogy milyen áttétel van.
bár, ha normális súlyban lenne a 9 sebességes 12-36-os, akkor azt tenném fel.
10-es sort nem akarok - sártûrés miatt.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
akkor mi?
22-44? :D

egy szép kerek mondatban válaszolj, amiben leírod, hogyan is csináltad! ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

44-32?

Nem.

42-28-at akarok venni.

Ez az egyik legjobb áttétel.

beraktad a középsõ helyére a nagyot és hosszabb csavarokkal odabarkácsoltad mellé 3,5 mm-re a középsõ tányérat a kicsi helyére? :)

Nem :) .

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nem készülök. Már 3,5 hete két tányérom van az anthemen :) , a treken meg elég régóta csak egy (44es).
Tõlem megszokott módon (trükkösen és hatékonyan :) ) alakítottam át két tányérossá, 1500ft-ba került.

44-32?
42-28-at akarok venni. kényszerûségbõl - ismét egy 760-as xt hajtókar van a bringán. amellett, hogy terpeszben tekerek még a láncvonal is hányadék, azután is, hogy a jobb oldalon már csak egy alátét van... ha átteszem az utolsót is a bal oldalra, akkor már normális lesz a láncvonal, de kevés menet marad a bal csésze alatt :(

beraktad a középsõ helyére a nagyot és hosszabb csavarokkal odabarkácsoltad mellé 3,5 mm-re a középsõ tányérat a kicsi helyére? :)

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
megörököltem egy régebbi orosz országúti kerékpárt és szinte teljesen darabjaira szedtem, megtisztogattam, a forgó alkatrészeket bezsíroztam, új külsõ és belsõ gumi, centrírozás szóval szinte mindent.... és ezek után egy idõ elteltével elkezdett nyikorogni a hajtómû tengely és akárhogy állítom nyikorog tovább és szörnyen bosszant... kérlek segítsetek rajtam! elõre is köszönöm a segítséget!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani
készülsz mostanában 2 tányérosítani?
rendelhetnénk esetleg együtt :)

Nem készülök. Már 3,5 hete két tányérom van az anthemen :) , a treken meg elég régóta csak egy (44es).
Tõlem megszokott módon (trükkösen és hatékonyan :) ) alakítottam át két tányérossá, 1500ft-ba került. Duna maratonra visszaraktam a 3 tányért, nem mertem beválalni a kettõt, de így utólag már tudom, hogy elég lett volna. Egyelõre edzéseken tesztelem a rendszert, bükkön biztos hogy kettõvel fogok menni, a többin meg majd meglátom. Idén nem tervezek már semmilyen nagyobb fejlesztést, majd csak jövõre veszek új hajtást az idei tapasztalatok alapján.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Ahol össze lett fûzve, ott pedig szorul a lánc, tehát ha az ujjammal mittomén. pl, felfelé nyomom, akkor úgy marad, akár egy kiskutya alakot is kitudnák belõle hajtogatni... :D

annyi hogy oldaliranyba (merolegesen a lancvonallal) kezzel kicsit megmozgatni, ovatosan, erzessel kicsit feszegetni, amig nem olyan a mozgasa mint a lanc tobbi reszenek

Ðani

Ðani

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Üdv!

Lehet hogy rossz helyre írok, de inkább egy ahhoz a kérdéshez illõ témába írok mint amirõl kérdezni szeretnék, mint hogy egy újat létrehozzak "FELESLEGESEN". =) Na, olyan problémám van a láncocskával, hogy asszem 2.... igen, 2 láncszem ki lett szedve. Ahol össze lett fûzve, ott pedig szorul a lánc, tehát ha az ujjammal mittomén. pl, felfelé nyomom, akkor úgy marad, akár egy kiskutya alakot is kitudnák belõle hajtogatni... :D Ez meg nem igazán egészséges, mert dobálja a váltót is hátul, pattog a fogaskerekeken, ledobja a láncot, meg majd kiszakad a hátsó váltó ha odaért a láncnak az a része.. Ezzel esetleg home-made szinten lehetne valamit csinálni? Igaz jó ismerõs a szervizes , de ha nem muszáj nem akarom minden apró "marhaságért" zargatni.. =)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Jani
készülsz mostanában 2 tányérosítani?
rendelhetnénk esetleg együtt :)