Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

BKMarci

BKMarci

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

az országúti középcsapágynak kevesebb a menetes része, ha jól tudom.
smbb51-nek mindenütt kéne lennie amugy

aha,
mondjuk ez két dolgot jelenthet: az outi h.karok tengelye rövidebb 5mm vel, vagy a cspágyházak szélesebbek 2,5 mm vel mindkét oldalt(-én ennek örülnék jobban).

amúgy a "mindenütt"be nem tartozik bele Ireland, még fékpofát is rendelni kell a "bótban" sajna.

köszi a válaszokat!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az országúti középcsapágynak kevesebb a menetes része, ha jól tudom.
smbb51-nek mindenütt kéne lennie amugy

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Bár kiszerelve még egyik sem volt a másik mellett, de ahogy nézem teljesen egyforma. Az országútihoz nem járnak mûanyag gyûrûk és keskenyebb a középsõ mûanyag elem, ezeket csapágycserekor érdemes eltenni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

BKMarci

BKMarci

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!
Gyors megnyugtatásra lenne szükségem:
-Használ valaki deore v. bármilyen Hollowtech2 es hajtókart országúti(új 105 ös) csapágyakkal?
nemtom azonos e a szélessége (mivan ha lötyög oldalirányban pl.), ill tömítetsége megfelelõ e de nem kapok belátható idõn belül értelmes áron :(
-mmint montiba valót..
választ kösszi

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
neked a $ nem játszik nagy szerepet? :)

árban nagy, minöségben viszont kevés a külömbség.
Xt remek ár/minöség, engem zavar az alu kistányér kopása. Karbon hajtókar sem problémás, nálam (FSA)

Csapágyakban a Shimanoba biznék.

ninetysix

ninetysix

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Helló
Új hajtást akarok venni, a fogaskoszorú SRAM PG-990, a lánc SRAM PC-991 Cross Step a hajtókarrt meg nem tudom. Vagy Truvativ Noir Carbon GXP lenne, de úgytudom hogy a carbon hajtókarok nem a legjobbak, nyikorognak... a másik egy 2008as Xt lenne. (a 2011es lesz 9es be is?). Vagy tud valaki mást?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Még a nitrohígító sem tökéletes rá.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Van valakinek ultrahangos tisztítója? Vajon jó lenne a kosz javától már megszabadított fogaskeréksor és lánc további tisztítására?

brigeciollal nem lett eleg tiszta?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
novatec hatsoagynal, ami "light", az mindig alu kazettatestes? honnan derul ki? mittomen 400g alatti agyak?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Van valakinek ultrahangos tisztítója? Vajon jó lenne a kosz javától már megszabadított fogaskeréksor és lánc további tisztítására?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

ÜDv!

Valaki kiokosítana, hogy az indexes racsni pontosan mit is jelent?

Ha egyre gondolunk, akkor olyan fogaskeréksor, ami indexes, vagyis pozicionált (SIS, STI) váltókhoz van kialakítva, tehát a lánckerekeken van mindenféle váltást segítõ hókuszpókusz. Most már gyakorlatilag mindegyik ilyen, ezért nem írják rá.
Failure is always an option.

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
ÜDv!

Valaki kiokosítana, hogy az indexes racsni pontosan mit is jelent?
Alex

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
pontosan ezt a fehér kmc-t használtam a fiximen. nem volt vele gond. velvart bmx-ben olcsón megkapod ;) vegyél belõle egybõl kettõt mert hamar kopik.

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Gondolom SS-re kell

Igen SS lesz a madárka. Kaptam olcsón egy Eigthinch fehér hajtót, ehhez gondolkozom egy fehér láncon. ( Tudom, a legmeredekebb szín.. ) KMC 410Z színesben: http://www.bikeloop...._z410_chain.jpg Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Végül is úgyis a lánc belsejébe kell a kenés, megpróbálom majd ésszel olajozni. Az eredményekrõl itt majd beszámolok. Persze, hogy ha van valakinek még E/1 élménye, akkor ne tartsa magában ; )

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
egysebességesnél full jó ha nem egy liter olajat használ az ember...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Színes láncot tervezek vásolni. A színes láncok mennyire maradnak színesek? Így is úgy is belepi õket a kosz vagy csak helyesen kell olajozni? Van valiknek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Gondolom SS-re kell, ott talán színes marad a lapok külsõ fele.

A sebesség mindent megold.

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Színes láncot tervezek vásolni. A színes láncok mennyire maradnak színesek? Így is úgy is belepi õket a kosz vagy csak helyesen kell olajozni? Van valiknek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Fordult már elõ valakivel, hogy az integrált tengelyes hajtókat középcsapágya kilazult és kattogott?

nekem volt ilyesmi, a bal kar kattogott terhelesnel (integralt lx), nem tudom mitol volt, nem hiszem, hogy a kozepcsapagy kilazulasa miatt, de teny hogy wd40-et fujva a bal kar rogzitocsavarjaihoz (ami nem feltetlenul volt jo otlet), elmult. es szerencsere a csavarok sem lazultak ki.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
és még sok bagatell dolog úgy mint cipõfûzõ, vagy v-fék bovden rugdosása

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Fordult már elõ valakivel, hogy az integrált tengelyes hajtókat középcsapágya kilazult és kattogott?
Valami a tekerés ritmusában folyamatosan kattog a bringán (mikor a jobboldali hajtókar lennvan), hogy az õrületbe kerget, de nem tudom mi. A láncnak nem ilyen a hangja, meg nem is mindig ugyanakkor adná ha az lenne rossz. Pedál érzésre simán fut meg a helyén van, lánctányér csavarokat meghúztam izomból de semmi hatás. Ezért gondoltam a csapágycsészékre.

Ötlet?

A lánckerék hozzáér valamihez, az is lehet.

A sebesség mindent megold.