Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
8as
a lehúzó meg a karhoz kell, nem a rögzítõcsavarhoz.

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Olyan négyszögtengelyes MTB hajtómûvem van, amit imbuszkulccsal kell leszedni, nem lehúzó szerszámmal. Hanyas imbuszkulcs kell bele? A legnagyobb, ami nekem van az hatos, de bõven lötyög benne.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a bringaboltban is lennie kellene imbuszfejunek. igy nez ki

[IMG]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:4V6NXgtwrSrLWM:http://harriscyclery.net/merchant/370/images/large/CK028.jpg&t=1[/IMG]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
Tamaska köszönöm.
Igazándiból imbuszfejûre gondoltam csavarboltból, de akkor majd lecsekkolom a helyi bicóbolt készletét.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
bemesz a bringaboltba, es kersz hajtomuhoz csavart. tuti lesz nekik
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy BB-UN 26 monóhoz milyen átmérõjû és menetemelkedésû csavar kell a hajtómû felfogatásához? Shimano oldalán nem találtam erre vonatkozó infót .
Válaszokat elõre is köszönöm.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Köszi a válaszokat!
Szóval az integráltat mindenki szereti, ez ok. Viszont itt mindegyik hollowtech 2. Vajon a hollow miatt jobb vagy az integráltság és eltérõ csapágyazás miatt? Ha a hollow miatt, akkor mondjuk egy octalinkes hollowtech-es kar (pl FC-M521 Deore) is fényévekkel jobb, mint egy normál négyszöges?

Ha jól emlékszem olasz menetes, 50mm körüli láncvonalat adó, 48 körüli tányérral kellene.

Nem tudom mit agyalsz ennyit, rekuval ugysem fogsz kiállva tekerni 20%-os emelkedõn, tehát annyira szerintem nem számít a merevség, és mivel nem hiszem hogy 10kg-os gép lenne ezért a +/- 10-20 deka sem hiszem hogy észrevehetõ. Simán jó bármelyik négyszögtengelyes, annál legalább könnyen be tudod állítani a kívánt 50-es láncvonalat a megfelelõen kiválasztott monoblokkal.

Ha nem így gondolod és mégis valami könnyü, jó és olcsó kellene akkor én erre szavazok, külsõ tányér kb. 50mm-en van, igaz nem 48-as hanem 50-es:
http://www.chainreac...x?ModelID=43206
...és itt a monoblokk hozzá:
Shimano Tiagra Bottom Bracket Cups 4500/4550 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Összesen 49,47 Font ami kb. 17ezer Ft + kb. 5000 a posta, még akkor is ha nem állsz össze senkivel.
Failure is always an option.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Köszi a válaszokat!
Szóval az integráltat mindenki szereti, ez ok. Viszont itt mindegyik hollowtech 2. Vajon a hollow miatt jobb vagy az integráltság és eltérõ csapágyazás miatt? Ha a hollow miatt, akkor mondjuk egy octalinkes hollowtech-es kar (pl FC-M521 Deore) is fényévekkel jobb, mint egy normál négyszöges?

Az integrál deore nem üregelt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én XTR-t használok, s már a második szezonját tapossa, s hibamentes. Nem szedtem még szét, de már gondolkodom rajtam, hogy megnézem, mi a helyzet vele. Az XT-bõl évente 2 fogyott.

Abban már nincs zsír, csak a sár keni :) . Egyszercsak szét fog hullni.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Akkor szerencséd van, mert nekem az XTR sem bírta a szilvási sarat. A következõ Chris King lesz.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Köszi a válaszokat!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Én minden sáros verseny után szétszedem és kitakarítom a csapágyat, így kibír egy szezont.
De lehet venni olyat is ami nem ázik be, csak sokkal többe kerül.

Én XTR-t használok, s már a második szezonját tapossa, s hibamentes. Nem szedtem még szét, de már gondolkodom rajtam, hogy megnézem, mi a helyzet vele. Az XT-bõl évente 2 fogyott.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

igen

bal - balmenet
jobb - jobbmenet

köszi

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Igen és párszor már kimosta a sáros trutyi még onnan is ezét váltottam, de mint MÁR ÍRTAM a záróanya el volt repedve ezen nem segített volna semmilyen machináció vagy ha igen kérlek segíts ki.

Ezt a repedéstõl függetlenül írtam. Használj rézzsírt, azt semmi sem "mossa" ki.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Szerintetek a képen látható alkatrészbõl ki lehet menteni a lánctányért, vagy az egészet cserélni kell? Mármint le lehet-e szedni róla, vagy egyben van.

Feltöltött kép

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts

Ugye a bal pedál a balmenetes?

Én úgy jegyzem meg, hogy amerre pedálozol, arra tekeri rá. Tehát ellentétesen kell letekerni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts

igen

bal - balmenet
jobb - jobbmenet

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen és párszor már kimosta a sáros trutyi még onnan is ezét váltottam, de mint MÁR ÍRTAM a záróanya el volt repedve ezen nem segített volna semmilyen machináció vagy ha igen kérlek segíts ki.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A menetrögzítõ a létezõ leggyengébb tényleg csak arra van hogy ne rohadjon össze a csavar alu-vas szerkezetek esetén.

A zsírt próbáltad már? Több millió embernek már bevált! ;)

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers