Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

... miért nyekereg, recseg a váz, mikor erõsebben tekerek.

A nyeregcsövet takarítsd le, majd fúj WD40-et az üléscsõbe és a nyeregcsõre is! A középcsapágyat vedd ki, takarítsd meg a csapágyházat, kend be zsírral, mielõtt visszateszed! Valószínûleg nagyobb víznyomással kinyomtad a kenõanyagot, azért recseg. Az üléscsõbe pedig vízzel együtt apró por- és homokszemcsék is beszivároghattak.

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Hello!

Volt nem régiben egy kérdésen másik topikban, hogy miért nyekereg, recseg a váz, mikor erõsebben tekerek.
Volt valaki, aki az javasolta, hogy a nyeregcsövet, azt a csövet, amibe a nycsõ belemegy a vázon mossam ki.
Alaposan kimostam az egész vázat nem recsegett.
Most megint elkezdte(miután szétszedtem).
Az elképzelhetõ, hogy azért nyekereg/recseg, mert a monoblokk "csavarjai" (amik a helyén tartják) túlságosan meg vannak húzva?
Eléggé zavaró, úgyhogy jó lenne, ha megszünne.:)
(egyébként a váz, ha ez fontos, Merida TFS 900V XC, a monoblokk, pedig egy Zoggie)

A válaszokat elõre is kösz.:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
shimi honlapot nem turtam, de azota meglestem crc-n a tányérjait....104-es uh elvileg akkot standard hálisten....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Skacok

fc-m970-es XTR hajtókarnak már ugye standard lyukköre van ugye? pl: mint XT-nek

Mit ír a shimano honlap?

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Skacok

fc-m970-es XTR hajtókarnak már ugye standard lyukköre van ugye? pl: mint XT-nek

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

XT fogsorhoz használ valaki KMC X9SL láncot? Vagy maradjak lánc terén is az XT-nél? Esetleg az XTR-nél? Más ajánlat?

jelen. teljesen meg vagyok vele elegedve, a masik bringamon X9L volt es XT sor, most X9XL gold es xt. szepen valt, picit hangos, de kb ennyi.

Ti nem szoktatok szívni a SRAM szemmel? Nekem, fõleg, amikor még új, iszonyat összeragad, s kombinált-fogóval történõ ráncigálással tudom csak kinyitni. Tudom, hogy a lapokat (oldalról) egymáshoz is közel kell nyomni, nem csak a csapokat közelíteni, de új szemnél ez szinte lehetetlen.

A Connex ilyen szempontból jobb, csak annak meg ugye az irányára kell figyelni.

a BBB mar szerszamot is csinalt hozza

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Nekem nem sok kézügyességem van, de még nekem is sikerül:) A hiba az Ön készülékében van:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Még az LX is elég lehet, de Sram patentszem mindegyikbe elkél.

Ti nem szoktatok szívni a SRAM szemmel? Nekem, fõleg, amikor még új, iszonyat összeragad, s kombinált-fogóval történõ ráncigálással tudom csak kinyitni. Tudom, hogy a lapokat (oldalról) egymáshoz is közel kell nyomni, nem csak a csapokat közelíteni, de új szemnél ez szinte lehetetlen.

A Connex ilyen szempontból jobb, csak annak meg ugye az irányára kell figyelni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Olyan láncvezetõt nézzél magadnak, ami felfogatható a hajtómû középrésze alá (monoblokk, BB)!

popovic

popovic

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
sziasztok
oriasi problemam van:)
nem ertek nagyon hozza, ezert elore is bocsi
szoval van egy specialized hardrock bicom
es szeretnek hozza egy lancvezetot felrakni
ki is neztem egyet, de atneztem a bicommat es nem talalok rajta felfogatasi pontokat...azt a 3mat
szoval iscg old vagy iscg 05, teljesen mindegy mert ezt nem lehet felfogatni?!
van valami megoldas?

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Jó, nem is csak az lebegett a szemem elõtt. :D Azt hiszem, marad a homogén XT rendszer, XT hajtókarral. Illetve a az edzõkeréken a Deore sor, Deore lánccal...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Még az LX is elég lehet, de Sram patentszem mindegyikbe elkél. Egy lánc kiválasztásánál a súly a legutolsó szempont.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Szóval akkor maradjon a hagyományos kombó, ne variáljak a grammokkal és az XTR-t se erõltessem feleslegesen, ugye? :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Használtam hozzá, de az XT jobb.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
XT fogsorhoz használ valaki KMC X9SL láncot? Vagy maradjak lánc terén is az XT-nél? Esetleg az XTR-nél? Más ajánlat?

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Az elsõ fog különbségnek miért van jelentõsége a hátsó váltóknál?

Mert befolyásolja a lánchosszt, így pedig azt, hogy a hátsó váltónak mennyit kell feszíteni a láncon.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Az elsõ fog különbségnek miért van jelentõsége a hátsó váltóknál?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem kell....nem lesz nagy bajuk, a láncoknak nem szabad elnyúltnak lennie....

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Kopás és élettartam szempontjából mennyire jó, ha egy lánctányér-szettel két fogsort és két láncot használok párhuzamosan? (Mindkét kerékszettemen más fogsor van, gondoltam láncot is veszek... de ha még a lánctényérokat is cserélgetnem kéne minden alkalommal, az már fárasztana... :) )

Saros139

Saros139

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Lásd 9564-es hozzászólásomat. Meg a 9565-öset. M12-es csavar kell a leszedéshez, a legkeményebb! (10,2-es, asszem...)
Nem lehetetlen, de kínlódós is lehet. Sok sikert!