Nah mielõtt elküldöm a rendelést, inkább tanácsot kérek.
A "tegnapi" Shimano 105-ös sorozat (5600) mindenütt 9/10-es rendszerként van hirdetve, viszont a Shimano kompatibilitási papírjai szerint nem kompatibilis a 9-es cuccokkal, pl. a 9 sebis CN-7701 lánccal.
A bicajon most Shimano 2200-as hátsó agy van, amire nem megy rá a 10 sebis fogaskoszorú.
Amennyire látom, ezek a lehetõségek állnak elõttem:
- 9 sebisre építem a rendszert, akkor viszont alighanem 10-es láncot kell használjak. (Szopásfaktor: Drágább, cserébe hamarabb kopik.)
- 9 sebisre építem a rendszert, 9-es lánccal. Súrlódni meg kerepelni fog a 3 tányéros 10 sebis hajtáson, szóval überszopás lesz.
- 10 sebisre építem a rendszert, ergo hátsókerék átfûzés lesz a dologból. Ezt most nem terveztem be anyagilag, de legalább megszabadulok az "ócsított" 2200-as agytól.
Sajnos a váltókar inkompatibilitás miatt még azt sem mondhatom gond nélkül, hogy most meghagyom 9-esre 10-es lánccal, és fél év múlva továbbfejlesztem.
Kérdések, mielõtt döntök:
- Valóban parás lehet a 9-es lánc a 10 sebis elsõ váltón, vagy ezzel csak a Shimano akar megszopatni?
- Aki használt már egymás után ill. egymás mellett 9 és 10 sebis outi rendszert, mennyire éri meg a 10-es?
- A 2200-as agy tényleg olyan fos is mint amilyen olcsó, vagy nem éreznék meg egy upgrade-et mondjuk 105-ösre (a sebességek számán kívül)?