Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A Te láncbontód nem is nyomja el csak nem bírod szétbontani? Szerintem ha van reszelõd és nincs szükséged az adott láncszemre akkor reszeld le a stift peremét és akkor könnyebben ki tudod préselni.

igen, az a gond, hogy szét sem jön a stift

most csak egy próbaképpen akartam szétbontani egy pár szemet
van rá esély, hogy egy másik, de ugyanilyen típusú lánccal nem fog jelentkezni a probléma?

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
A Te láncbontód nem is nyomja el csak nem bírod szétbontani? Szerintem ha van reszelõd és nincs szükséged az adott láncszemre akkor reszeld le a stift peremét és akkor könnyebben ki tudod préselni.
"Ride today, heal tomorrow"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nekem csak egy helyre lehet bele tenni, satu meg sajna nincs itthon

azért nem értem, mert edig senki nem panaszkodott arra, hogy nem bírta ilyesmivel szétbontani a láncot

drágábbat én sem akartam, mert évente kb. egyszer van rá szükségem, de ha jól sejtem a drágább is csak precízebb, de az olcsóbbnak is ki kéne nyomni a csapot

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
A külsõbe teszem, de úgyis elnyomja. De nem is várok igazából többet egy Nevesincs márkától. Több ezreket meg nem akartam kiadni egy láncbontóért, mert alig használom.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A láncbontón két helyre lehet tenni a láncot, szétszedéshez elvileg a külsõbe kell. Te ebben próbáltad?

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Ha nem nagyon tudja elnyomni a láncszemet akkor satuba be és nagyobb erõkarral tekered. Enyém valami noname, de eddig minden láncot szét tudtam vele szedni, igaz nem olyan jó a felfekvése a szemeknek ezért el szokta nyomni kicsit.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
megnéztem egy oktató videót is, de ott se csinálnak semmi különöset, nekem meg már tropa a tenyerem, és nem jön ki

az enyémre is lifu van írva, 5 cm-es karja van

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

WD-40?
(nem szoktam erre használni, de hátha a lánc a ludas)

gondoltam rá, de zsír új lánc, gyárilag kenve, és korábban a szervízben is lebontották gond nélkül

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
WD-40?
(nem szoktam erre használni, de hátha a lánc a ludas)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én is néztem, de éppen nem ütközik fel

és a kicsit kinyomott csap meg is szorul és már vissza sem tudom tolni

ezt három csapnál eljátszottam, ugyanazzal az eredménnyel

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A kinyomó tüskével átellenesen nem ütközhet fel a csap?
Nekem egy gagyi Lifu (vagy milyen) márkájú van, 6-7 cm-es karral, eddig még minden láncot sikerült vele szétszedni, összerakni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
vettem egy Icetools lánbontót, és ki akartam itthon próbálni a láncról megmaradt, zsír új szemeken (shimano), de sehogy nem boldogolok. Egyszerûen nem jön ki egyik csap sem, még növelt erõkarral sem tudtam kitekerni. Egy kicsit meinul, egy mm-t kijebb jön, aztán se elõre, se hátra.

Mi lehet a hiba?

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Okés, de azért kösz :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok!!!!
Lehet nem jó topikba de ide írok :)
A shimano SLX hátsó váltó vajon kompatibilis a Sram 7-es váltókarral? Szerintetek?

rossz helyre irod, de a válasz NEM!!!!!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Sziasztok!!!!
Lehet nem jó topikba de ide írok :)
A shimano SLX hátsó váltó vajon kompatibilis a Sram 7-es váltókarral? Szerintetek?

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Szia.
Országúton nagyon jól jön a minimális fogszám különbség a lánckerekek között.

Igen, én is ezért hajlok valami országúti sor felé! Amúgy pesti vagyok, de nyomatnám bõven emelkedõn, szóval kéne azért kis áttétel is, mert punnyadt vagyok :)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás

Sziasztok!

Épp a SS városi/országúti bicajomat tuningolom fel váltókkal, mert rájöttem inkább mégis sportolásra használnám, mint közlekedésre :)
Az a kérdésem, szerintetek melyiknek van több értelme: elõre két tányér, és hátra 11-32 sor, vagy elõre 3 tányér és hátra valami országúti sor, mondjuk 12-25 vagy 13-25... A helyzet az, nem vagyok már (finoman szólva) olyan erõben mint régen, szóval ha csak két tányérom lesz akkor csakcsak kell hátra egy 32-es nagyfogaskerék, mert ha ne adj isten egy egésznapos tekerés végén lepukkanok, akkor is tudjak pörgetni emelkedõn is. Ugyanakkor az országúti sor mellett szól, hogy országútra az ideálisabb a közelebb lévõ áttételek miatt, na meg a 44es tányérhoz nekem bõven elég egy 12 legkisebb fogaskerék (montin is elég volt, pláne elég itt 28" kerékkel), viszont montis sorból meg nincs 12-32, de már 12-34 se ahogy néztem, 12-36-ot meg nem akarok...
Mit gondoltok?

Szia.
Nem tudom milyen terepviszonyok között élsz. :) Nekem az országútra épített edzõmelóbajárósmindenesaszfaltos bringámon tökéletesen bevált a 11-25sor (vértes gerecse térségben lakok) elöl tripla 44/32/22 hajtómûvel. Országúton nagyon jól jön a minimális fogszám különbség a lánckerekek között.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nem volt sok fogaskoszorú a kezemben, de az alsó 1-2 általában külön volt a többitõl. Egyébként egy lánckerék kazettás agyra 500 Ft ...

xy21xy

xy21xy

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
oks mind1 mégegy kérdés hogy lehet egy fogaskoszorút szétszedni/szétforgatni? mert nekem csk a legkisebb fogaskerék kell egy shimano 8as koszorúból

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Elviszed szervízbe és megkéred, hogy kapják le. Kerül a dolog 200 Ftba. Az egész nem ér ennyi szórakozást ...