Sziasztok!
Épp a SS városi/országúti bicajomat tuningolom fel váltókkal, mert rájöttem inkább mégis sportolásra használnám, mint közlekedésre 
Az a kérdésem, szerintetek melyiknek van több értelme: elõre két tányér, és hátra 11-32 sor, vagy elõre 3 tányér és hátra valami országúti sor, mondjuk 12-25 vagy 13-25... A helyzet az, nem vagyok már (finoman szólva) olyan erõben mint régen, szóval ha csak két tányérom lesz akkor csakcsak kell hátra egy 32-es nagyfogaskerék, mert ha ne adj isten egy egésznapos tekerés végén lepukkanok, akkor is tudjak pörgetni emelkedõn is. Ugyanakkor az országúti sor mellett szól, hogy országútra az ideálisabb a közelebb lévõ áttételek miatt, na meg a 44es tányérhoz nekem bõven elég egy 12 legkisebb fogaskerék (montin is elég volt, pláne elég itt 28" kerékkel), viszont montis sorból meg nincs 12-32, de már 12-34 se ahogy néztem, 12-36-ot meg nem akarok...
Mit gondoltok?
Szia.
Nem tudom milyen terepviszonyok között élsz.

Nekem az országútra épített edzõmelóbajárósmindenesaszfaltos bringámon tökéletesen bevált a 11-25sor (vértes gerecse térségben lakok) elöl tripla 44/32/22 hajtómûvel. Országúton nagyon jól jön a minimális fogszám különbség a lánckerekek között.