Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tigger: nagytányér kónusz olyan 40-ig biztosít kellemes pedálfordulatot.....kétlem hogy síkon sokat mennél 40 fölött fullyval :)

40-ig? 44/14-et hajtok 40-nél. :P

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tigger: nagytányér kónusz olyan 40-ig biztosít kellemes pedálfordulatot.....kétlem hogy síkon sokat mennél 40 fölött fullyval :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

köszi
ja végleges verzióban majd gyáriban igen
kisérletezni barkács lesz majd sztem
hm gondoltam ilyen egy tányérosra is csak 33-as tányérral de azért ahoz még combosodni kell. majd jövõre :)

38asból kapsz valami olcsó aliviot vagy acerát (azt hiszem van a nagykerben is), 26osból meg van acél lx kb 1500ft-ért. Kísérletezni jó lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Gondolom a gyári hajtómûvek közül válogatsz. Egyértelmûen 38/26 36-os sorral (akár 12-36-tal is). A három tányér neked felesleges és csak gyorsabban tönkreteszed vele a hajtásod. (Halkan megjegyzem, hogy neked elég lenne egy 34-es elsõ lánckerék egy 11-36-os sorral).

köszi
ja végleges verzióban majd gyáriban igen
kisérletezni barkács lesz majd sztem

hm gondoltam ilyen egy tányérosra is csak 33-as tányérral de azért ahoz még combosodni kell. majd jövõre :)

én 26-36 elõl, 34-es sor hátul.....szokok át a pörgetésre hajtáskímélésileg. Jobban is bírom, hogy nem combos áttételekkel megyek, nem rugdosom a pedált, megy szépen a körív.

Eddig elégedett vagyok. nagyobb tányér csak akkor hiányozna ha aszfalton ereszkednék, de montival csak a buzik jönnek lefelé aszfalton.

meg aki nem az erdõszélen lakik (bár amúgy mióta megvan a dawg, ha tudom hogy kb full aszfaltost kört fogok menni akkor sem a krosszbicóért nyúlok. ne kérdezd miért :))
nekem min 10 km meg 150 m szint hogy az erdõbe érjek (értelmszereûen haza is annyi :)) de az még csak aszfaltos erdészeti út.
így közel a 40 hez :) már nem valószínû hogy ennél sokkal inkább fogok pörgetni, szal inkább ahoz tervezek ami van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én 26-36 elõl, 34-es sor hátul.....szokok át a pörgetésre hajtáskímélésileg. Jobban is bírom, hogy nem combos áttételekkel megyek, nem rugdosom a pedált, megy szépen a körív.

Eddig elégedett vagyok. nagyobb tányér csak akkor hiányozna ha aszfalton ereszkednék, de montival csak a buzik jönnek lefelé aszfalton.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

inkább csak hangos gondolkodás Urak .
eccer majd hajtást cserélek a dawgon -10-es viszonylatban- . aránylag kis áttételtartományt használok, hátul kb 14-esnél kisebbet sose, elõl meg a kicsit szinte soha, túl pörög nincs hozzá tüdõm.
amik lehetnének
38/26 34-es végû sorral, 40/28 36-os sorral, illetve 42/32/24 -es egy 12-28-as sorral. akkor tán jobban használnám a kicsit elõl. fenti paramétereket meg eyzéb tecnhikai kérdéseket figyelembe véve melyik lenne vajh a legjobb? (el tudok osztani 2 számot, van is belõle táblázatom de a számok meg a gyakorlat ugye :) )

köszi

Gondolom a gyári hajtómûvek közül válogatsz. Egyértelmûen 38/26 36-os sorral (akár 12-36-tal is). A három tányér neked felesleges és csak gyorsabban tönkreteszed vele a hajtásod. (Halkan megjegyzem, hogy neked elég lenne egy 34-es elsõ lánckerék egy 11-36-os sorral).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
inkább csak hangos gondolkodás Urak .
eccer majd hajtást cserélek a dawgon -10-es viszonylatban- . aránylag kis áttételtartományt használok, hátul kb 14-esnél kisebbet sose, elõl meg a kicsit szinte soha, túl pörög nincs hozzá tüdõm.
amik lehetnének
38/26 34-es végû sorral, 40/28 36-os sorral, illetve 42/32/24 -es egy 12-28-as sorral. akkor tán jobban használnám a kicsit elõl. fenti paramétereket meg eyzéb tecnhikai kérdéseket figyelembe véve melyik lenne vajh a legjobb? (el tudok osztani 2 számot, van is belõle táblázatom de a számok meg a gyakorlat ugye :) )

köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem beálltak a kalapácsok a racsniban.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

socialworker

socialworker

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Totál nem vagyok hozzáértõ, de lenne egy kérdésem. Szóval van egy hagyományos Hauser márkájú mountain bike kerékpárom. Egy pár napja megszûnt az a jellegzetes kattogás miközben tolom, és gondolom, hogy emiatt a pedálok is forognak. Ha pedig visszafelé tekerek, akkor pedig olyan mintha a lánc le akarna esni. Mi lehet a hiba forrása? Ha az általam leírtak alapján egyáltalán meg lehet mondani. Köszi szépen!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Hollowtech 2-es lx hajtómûvem tájékáról cincogó,enyhe recsegõ hangot hallok tekeréskor,nem kell hozzá nagy terhelés.A vázat néztem,elvileg nem repedt.
Nagy vizes,folyós sáros akciók után mindig szétszedtem,kitörölgettem és plusz zsírt raktam a a két csapágyat összekötõ mûanyag csõbe.Van benne közel 10000 kilcsi.Ilyesmi hangot adott anno az octalinkes deore középrész is.Azokból vmelyik csak simán kattogott,vmelyik meg is kotyogósodott...
Lehet,hogy ez a mostani is haldoklik?Tapasztalatok bárkinek?

szerintem hallgas zenét menet közben, és akkor nem kell ilyesmivel idegesíteni magadat :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy a klasszikus, a nyeregcsõ.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Lehet az is, de lehet csak koszos a menet a vázban és az recseg....

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Hollowtech 2-es lx hajtómûvem tájékáról cincogó,enyhe recsegõ hangot hallok tekeréskor,nem kell hozzá nagy terhelés.A vázat néztem,elvileg nem repedt.
Nagy vizes,folyós sáros akciók után mindig szétszedtem,kitörölgettem és plusz zsírt raktam a a két csapágyat összekötõ mûanyag csõbe.Van benne közel 10000 kilcsi.Ilyesmi hangot adott anno az octalinkes deore középrész is.Azokból vmelyik csak simán kattogott,vmelyik meg is kotyogósodott...
Lehet,hogy ez a mostani is haldoklik?Tapasztalatok bárkinek?
Magellan-os

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Láncok összehasonlításával kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Valaki próbált már olyat, hogy két különbözõ láncot (~hg50-hg70, vagy esetleg shimano-sram azonos szintû láncot) összepárosított és úgy használta majd X km múlva megnézte láncnyúlásmérõvel? Úgy gondolom, hogy mondjuk a lánc fele shimano a másik sram? Vagy elõfordulhatnak olyan apró geometriai eltérések, amik ezt nem engedik meg, és mondjuk a váltás lánc egyik felén jól megy a másik feléhez viszont más beállításra lenne szükség?
Csak egy kósza gondolat, ha hülyeséget kérdeztem akkor bocsi :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ezt egy darab lánccal nyomtad végig ? Milyen lánc volt ez ?
A középtányér nagyon szép !

A lánctányér az 3 láncott vitt el, egyszer csak 1500 km körül (egy olcsó kmc), aztán 5 ezret, meg most 9200-at :) Az utolsó kettõ shimano HG70-es volt. A lánctányér meg a gyári deore.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

A lánc (9200 km) és a lánctányér (15000 km) és a váltógörgõ nagyon durván nézett ki - a lánc olyan volt, mintha szét akarna esni-, de a 2300 Ft-os fogsor (9200 km) az nem volt olyan vészes, mint gondoltam. Ezen meg is lepõdtem kicsit.

Ezt egy darab lánccal nyomtad végig ? Milyen lánc volt ez ?
A középtányér nagyon szép !
Marci

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
aztaku... majdnem csúnyát mondtam. :D stellaz, az igazi végfelhasználó. Le a kalappal.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
húú,a lánctányért már fegyverként lehet használni:D

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ