40-ig? 44/14-et hajtok 40-nél.Tigger: nagytányér kónusz olyan 40-ig biztosít kellemes pedálfordulatot.....kétlem hogy síkon sokat mennél 40 fölött fullyval

40-ig? 44/14-et hajtok 40-nél.Tigger: nagytányér kónusz olyan 40-ig biztosít kellemes pedálfordulatot.....kétlem hogy síkon sokat mennél 40 fölött fullyval
A sebesség mindent megold.
köszi
ja végleges verzióban majd gyáriban igen
kisérletezni barkács lesz majd sztem
hm gondoltam ilyen egy tányérosra is csak 33-as tányérral de azért ahoz még combosodni kell. majd jövõre
kösziGondolom a gyári hajtómûvek közül válogatsz. Egyértelmûen 38/26 36-os sorral (akár 12-36-tal is). A három tányér neked felesleges és csak gyorsabban tönkreteszed vele a hajtásod. (Halkan megjegyzem, hogy neked elég lenne egy 34-es elsõ lánckerék egy 11-36-os sorral).
én 26-36 elõl, 34-es sor hátul.....szokok át a pörgetésre hajtáskímélésileg. Jobban is bírom, hogy nem combos áttételekkel megyek, nem rugdosom a pedált, megy szépen a körív.
Eddig elégedett vagyok. nagyobb tányér csak akkor hiányozna ha aszfalton ereszkednék, de montival csak a buzik jönnek lefelé aszfalton.
inkább csak hangos gondolkodás Urak .
eccer majd hajtást cserélek a dawgon -10-es viszonylatban- . aránylag kis áttételtartományt használok, hátul kb 14-esnél kisebbet sose, elõl meg a kicsit szinte soha, túl pörög nincs hozzá tüdõm.
amik lehetnének
38/26 34-es végû sorral, 40/28 36-os sorral, illetve 42/32/24 -es egy 12-28-as sorral. akkor tán jobban használnám a kicsit elõl. fenti paramétereket meg eyzéb tecnhikai kérdéseket figyelembe véve melyik lenne vajh a legjobb? (el tudok osztani 2 számot, van is belõle táblázatom de a számok meg a gyakorlat ugye)
köszi
Hollowtech 2-es lx hajtómûvem tájékáról cincogó,enyhe recsegõ hangot hallok tekeréskor,nem kell hozzá nagy terhelés.A vázat néztem,elvileg nem repedt.
Nagy vizes,folyós sáros akciók után mindig szétszedtem,kitörölgettem és plusz zsírt raktam a a két csapágyat összekötõ mûanyag csõbe.Van benne közel 10000 kilcsi.Ilyesmi hangot adott anno az octalinkes deore középrész is.Azokból vmelyik csak simán kattogott,vmelyik meg is kotyogósodott...
Lehet,hogy ez a mostani is haldoklik?Tapasztalatok bárkinek?
Ezt egy darab lánccal nyomtad végig ? Milyen lánc volt ez ?
A középtányér nagyon szép !
Ezt egy darab lánccal nyomtad végig ? Milyen lánc volt ez ?A lánc (9200 km) és a lánctányér (15000 km) és a váltógörgõ nagyon durván nézett ki - a lánc olyan volt, mintha szét akarna esni-, de a 2300 Ft-os fogsor (9200 km) az nem volt olyan vészes, mint gondoltam. Ezen meg is lepõdtem kicsit.