Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

crix

crix

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
OMGWTF 12k hozzászólás? Sorry de ezt képtelen vagyok elolvasni :) Különben ki termeli meg a GDP-t? Óriási zavarban vagyok a monoblokk középcsapágy és társai vonalon. Van egy öreg agyváltós KTM Exzellent citybike-om. Elkezdett nyekeregni, és pont a bal pedálállás egy pontján. Pedált lecseréltem egy Decathlonosra (tudom fúj-fúj, bár a véleményekre kíváncsi lennék:) ) és a hang megvan: középcsapágy para. Mivel az autómban motort cseréltem nem dobnék ki pénzt ennek szervizelésére. Van valahol valami leírás, hogy mit és hogy?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na várjál. Most te mit értesz kifelén? Mert én azt, hogy a hajtómû a kezemben van és kifelé, azaz felém néz a felirat, ha a kistányér felõl nézem.

Kifelé= a nagytányér felé. Befelé= a váz felé.

Ugyanazt mondtuk. :)

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Mert befelé felrakva látszik a felirat és tudd hogy hogyan kell felrakni. Egyébként teljesen mindegy, nincs érezhetõ váltáskülönbség, próbáltam.

Na várjál. Most te mit értesz kifelén? Mert én azt, hogy a hajtómû a kezemben van és kifelé, azaz felém néz a felirat, ha a kistányér felõl nézem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De akkor miért van rajta felirat?

Mert befelé felrakva látszik a felirat és tudd hogy hogyan kell felrakni. Egyébként teljesen mindegy, nincs érezhetõ váltáskülönbség, próbáltam.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
De akkor miért van rajta felirat?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Felirattal kifelé.

Vagy befelé (mint a legtöbb mtb hajtómûvön).

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Felirattal kifelé.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Van egy kistányérom, amit felraknék, de nem tudom az irányát. Mivel az egész 1 db egyenletes vastagságú lemez, nem tudom, hogy a felirat kifelé, vagy befelé áll-e. A tippem az volt, hogy befelé, mivel a csavar körül van, s az nem látszik, csak ha befelé néz, s a bringa túloldaláról nézem, máskülönben takarásban van. Ellenben a fogak egy része a másik, azaz a külsõ oldalon van lekönnyítve, ami viszont nekem szintén a belsõ oldalon lenne logikus, a felmászás miatt.

Posted Image

Én a felirattal befelé raktam fel, s vált, de nem tudom, jobb lenne-e megcserélni. Vélemény?

felirat = fogszám és típus belegravírozása
megjegyzés = a felmenõi csuklottak a tervezõnek a túlnyúló csillagért, mire azt a 4 baszt lereszeltem...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikero

Bikero

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy shimano deore FD-M580A elsõ vátóm és egy shimano deore RD-M580 hátsõ vátóm. Race face evolve dh hajtókaron 22/32/48-as elsõ lánctányérok szerintetek megoldhatóak?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ami gyárilag olyan, azon minden tányér Biopace.
Több bringa is van a családban, ami a biopác korszakból való, régebben én is sokat nyomtam velük, a térdem tényleg nem fáj. (Minden másom igen, tehát lehet benne valami...)
Meredek mászásra viszont alkalmatlanok, ott már tényleg össze-vissza jár a lábad, az egyenetlen erõleadás miatt elkapar/ágaskodik a bringa, lecsúszik a nyomról, aztán tolhatod... Ma már én nem ajánlanám, nem véletlenül kopott ki idõvel.

Hááát. A fizika szerint pont nem kapar el a kerekhez képest.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Több bringa is van a családban, ami a biopác korszakból való, régebben én is sokat nyomtam velük, a térdem tényleg nem fáj. (Minden másom igen, tehát lehet benne valami...)
Meredek mászásra viszont alkalmatlanok, ott már tényleg össze-vissza jár a lábad, az egyenetlen erõleadás miatt elkapar/ágaskodik a bringa, lecsúszik a nyomról, aztán tolhatod... Ma már én nem ajánlanám, nem véletlenül kopott ki idõvel.

elsõdleesen városi zúzásra lesz, egy integrált kart cserélek le erre, és ez rövidebb is lesz, mert csak 170-es, meg más a fogkiosztása is, szóval szokni kell majd, az biztos

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

köszi

nah mindegy, felteszem, aztán meglátjuk

maximum szerzek hozzá egy másik tányért

amúgy minden tányér biopace ezeken a hajtómûveken, vagy csak a nagytányér?

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

38 vagy 39 fogú lánckerékbõl mit keressek, ami felmegy fc-m760 karra?

Szerintem a 760-as karra minden felmegy. A 750-es sorozatnál kellett reszelgetni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
köszi

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

köszi

Mindegyik, sõt a kisebb tányérok még határozottabban formáltak (valahol le van írva, hogy miért) Nekem van elsõ generációs biopace hajtómûvem, a késöbbiek már sokkal kerekdedebbek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Könnyebben szétesik a mozgásod magas fordulaton. És de, van akinek megfájdul tõle a térde.

köszi

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Biopace tányérokkal mi a gond?

már több helyrõl hallottam, hogy annyira nem jó azokat használni, de nem tudom az okát

Könnyebben szétesik a mozgásod magas fordulaton. És de, van akinek megfájdul tõle a térde.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ilyet: TA Kettenblatt Shimano MTB 4-Arm 104mm Lochkreis - BIKE-COMPONENTS.DE

Próbáld ki és lesz tapasztalatod. A térdfájás biztos tévhit, mert pont az ellen lett kitalálva. Röviden annyi, hogy amikor a legnagyobb erõt tudod kifejteni akkor a legkisebb erõt közvetíti a tányér ezzel felgyorsítva a lábad mozgását.

igen, az lesz a legjobb, ha felteszem, aztán majd kiderül, ha tényleg jó a térdnek, akkor az nagyon frankó

csak tegnap is mondtam a szerelõ srácnak, hogy mit szereztem (még úton van felém), és aszongya a biopace az nem olyan jó, de nem nagyon fejtette ki a véleményét bõvebben :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ilyet: TA Kettenblatt Shimano MTB 4-Arm 104mm Lochkreis - BIKE-COMPONENTS.DE

Biopace tányérokkal mi a gond?

már több helyrõl hallottam, hogy annyira nem jó azokat használni, de nem tudom az okát

Próbáld ki és lesz tapasztalatod. A térdfájás biztos tévhit, mert pont az ellen lett kitalálva. Röviden annyi, hogy amikor a legnagyobb erõt tudod kifejteni akkor a legkisebb erõt közvetíti a tányér ezzel felgyorsítva a lábad mozgását.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.162 hozzászólás

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"