Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2011. June 27. - 07:45

Posted 2011. June 25. - 19:31

Na várjál. Most te mit értesz kifelén? Mert én azt, hogy a hajtómû a kezemben van és kifelé, azaz felém néz a felirat, ha a kistányér felõl nézem.
Kifelé= a nagytányér felé. Befelé= a váz felé.
Ugyanazt mondtuk.

A sebesség mindent megold.
Posted 2011. June 25. - 19:16

Mert befelé felrakva látszik a felirat és tudd hogy hogyan kell felrakni. Egyébként teljesen mindegy, nincs érezhetõ váltáskülönbség, próbáltam.
Na várjál. Most te mit értesz kifelén? Mert én azt, hogy a hajtómû a kezemben van és kifelé, azaz felém néz a felirat, ha a kistányér felõl nézem.
Posted 2011. June 25. - 19:14

De akkor miért van rajta felirat?
Mert befelé felrakva látszik a felirat és tudd hogy hogyan kell felrakni. Egyébként teljesen mindegy, nincs érezhetõ váltáskülönbség, próbáltam.
Posted 2011. June 25. - 19:11

Posted 2011. June 25. - 19:10

Felirattal kifelé.
Vagy befelé (mint a legtöbb mtb hajtómûvön).
Posted 2011. June 25. - 19:07

Posted 2011. June 25. - 18:51

Én a felirattal befelé raktam fel, s vált, de nem tudom, jobb lenne-e megcserélni. Vélemény?
felirat = fogszám és típus belegravírozása
megjegyzés = a felmenõi csuklottak a tervezõnek a túlnyúló csillagért, mire azt a 4 baszt lereszeltem...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2011. June 25. - 18:13

Lenne egy shimano deore FD-M580A elsõ vátóm és egy shimano deore RD-M580 hátsõ vátóm. Race face evolve dh hajtókaron 22/32/48-as elsõ lánctányérok szerintetek megoldhatóak?
Posted 2011. June 25. - 17:07

Ami gyárilag olyan, azon minden tányér Biopace.
Több bringa is van a családban, ami a biopác korszakból való, régebben én is sokat nyomtam velük, a térdem tényleg nem fáj. (Minden másom igen, tehát lehet benne valami...)
Meredek mászásra viszont alkalmatlanok, ott már tényleg össze-vissza jár a lábad, az egyenetlen erõleadás miatt elkapar/ágaskodik a bringa, lecsúszik a nyomról, aztán tolhatod... Ma már én nem ajánlanám, nem véletlenül kopott ki idõvel.
Hááát. A fizika szerint pont nem kapar el a kerekhez képest.
Posted 2011. June 25. - 13:23

Több bringa is van a családban, ami a biopác korszakból való, régebben én is sokat nyomtam velük, a térdem tényleg nem fáj. (Minden másom igen, tehát lehet benne valami...)
Meredek mászásra viszont alkalmatlanok, ott már tényleg össze-vissza jár a lábad, az egyenetlen erõleadás miatt elkapar/ágaskodik a bringa, lecsúszik a nyomról, aztán tolhatod... Ma már én nem ajánlanám, nem véletlenül kopott ki idõvel.
elsõdleesen városi zúzásra lesz, egy integrált kart cserélek le erre, és ez rövidebb is lesz, mert csak 170-es, meg más a fogkiosztása is, szóval szokni kell majd, az biztos
Posted 2011. June 25. - 12:28

köszi
nah mindegy, felteszem, aztán meglátjuk
maximum szerzek hozzá egy másik tányért
amúgy minden tányér biopace ezeken a hajtómûveken, vagy csak a nagytányér?
Posted 2011. June 25. - 11:41

38 vagy 39 fogú lánckerékbõl mit keressek, ami felmegy fc-m760 karra?
Szerintem a 760-as karra minden felmegy. A 750-es sorozatnál kellett reszelgetni.
Posted 2011. June 25. - 09:00

Posted 2011. June 25. - 08:23

köszi
Mindegyik, sõt a kisebb tányérok még határozottabban formáltak (valahol le van írva, hogy miért) Nekem van elsõ generációs biopace hajtómûvem, a késöbbiek már sokkal kerekdedebbek.
Posted 2011. June 25. - 07:46

Könnyebben szétesik a mozgásod magas fordulaton. És de, van akinek megfájdul tõle a térde.
köszi
Posted 2011. June 25. - 07:30

Biopace tányérokkal mi a gond?
már több helyrõl hallottam, hogy annyira nem jó azokat használni, de nem tudom az okát
Könnyebben szétesik a mozgásod magas fordulaton. És de, van akinek megfájdul tõle a térde.
Posted 2011. June 25. - 06:39

Ilyet: TA Kettenblatt Shimano MTB 4-Arm 104mm Lochkreis - BIKE-COMPONENTS.DE
Próbáld ki és lesz tapasztalatod. A térdfájás biztos tévhit, mert pont az ellen lett kitalálva. Röviden annyi, hogy amikor a legnagyobb erõt tudod kifejteni akkor a legkisebb erõt közvetíti a tányér ezzel felgyorsítva a lábad mozgását.
igen, az lesz a legjobb, ha felteszem, aztán majd kiderül, ha tényleg jó a térdnek, akkor az nagyon frankó
csak tegnap is mondtam a szerelõ srácnak, hogy mit szereztem (még úton van felém), és aszongya a biopace az nem olyan jó, de nem nagyon fejtette ki a véleményét bõvebben

Posted 2011. June 24. - 23:51

Ilyet: TA Kettenblatt Shimano MTB 4-Arm 104mm Lochkreis - BIKE-COMPONENTS.DE38 vagy 39 fogú lánckerékbõl mit keressek, ami felmegy fc-m760 karra?
Biopace tányérokkal mi a gond?
már több helyrõl hallottam, hogy annyira nem jó azokat használni, de nem tudom az okát
Próbáld ki és lesz tapasztalatod. A térdfájás biztos tévhit, mert pont az ellen lett kitalálva. Röviden annyi, hogy amikor a legnagyobb erõt tudod kifejteni akkor a legkisebb erõt közvetíti a tányér ezzel felgyorsítva a lábad mozgását.