Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Köszi.

Posted Image

A sebesség mindent megold.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Posted Image

Van egy ilyen önlehúzó csavarom. Tartoznia kéne ehhez még valaminek? Összerakni úgy kell hogy ráteszem a csavar fejére a fémalátétet és arra pedig a karba becsavarható részt? Nekem így logikus. Mûködik így, csak kicsit szoros a normál csavarhoz képest és nem tudom mire való a mûanyag alátét.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Csak tipp, de nem lehet, hogy a mûanyag alátét a csavar és a fém alátét közzé kell? Így amikor le akarod húzni a kart, akkor könnyebb megindítani a csavart (nem a fém csúszik a fémen).

Oda már nem fér be, mert akkor nem tudom betekerni a lehúzót a karba rendesen. A mûanyag alátét pont akkora, hogy beleesik a lehúzóba, de semmi funkciója nincs ott mert túl vékony oda (kellett volna képet csinálnom a másik oldalról is). Szerintem valami hiányzik.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Van egy ilyen önlehúzó csavarom. Tartoznia kéne ehhez még valaminek? Összerakni úgy kell hogy ráteszem a csavar fejére a fémalátétet és arra pedig a karba becsavarható részt? Nekem így logikus. Mûködik így, csak kicsit szoros a normál csavarhoz képest és nem tudom mire való a mûanyag alátét.

Csak tipp, de nem lehet, hogy a mûanyag alátét a csavar és a fém alátét közzé kell? Így amikor le akarod húzni a kart, akkor könnyebb megindítani a csavart (nem a fém csúszik a fémen).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
az uj shimano xt talan van ujonnan piacteren 20 magassagaban de ha megse akkor majd kijavitanak.de egyaltalan mire kell?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

tudnátok ajánlani vmi integrált hajtómüvet ajánlani 20 ezerig?

fc-m590.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
SHIMANO DEORE HAJTÓMÛ - 2010 - Bringa Butik Webáruház
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
tudnátok ajánlani vmi integrált hajtómüvet ajánlani 20 ezerig?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Posted Image

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem integrált.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
hello szerintetek ez SRAM S600 HAJTÓMÛ 3.0 9s - Bringa Butik Webáruház jo egy 2010es cube analogba?
ez integrált lehet?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Merõ kíváncsiságból: SLX-es rendszert használva (bár az FSA hajtómû nem tudom, mennyire illeszkedik hozzá) mennyire mûködõképes a terhelés alatti váltás?
Úgy emlékszem, az õsrégi Alivio-s gépemmel (igaz, az merevseggû volt, tán az is számít) nem volt gond akkor sem, ha a pedált taposva váltottam, a mostanival meg feltûnõen akadozik ilyen esetekben. Nem csinálok ilyesmit rendszeresen, de néha, egy-egy meredekebb emelkedõn elõfordul, hogy rosszul mérem fel a helyzetet.
Gondolkodom rajta, hogy a jelenleg használt láncot SRAM-ra cserélem, úgyis csereéretté vált. Van rá esély, hogy pusztán ettõl javulni fog a helyzet?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hol lehet Budapesten piros színû lánctányér csavart kapni?

a2Z lánctányér csavar (Hajtás | Hajtómû | Alkatrész | Lánctányér csavar) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
pl

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

OFF
Te vagy az elsõ, aki felismerte, legalábbis megjegyezte... Innen loptam, a guest art-ból:
Unspeakable Vault
Ha ismered Lovecraftot, ez is tetszeni fog (ha nem ismerted még).

Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk az egyik bringabolt 6-ig van nyitva, a másik is 6-ig volt, de átálltak az 5-re. Azt már nehezebb megcsípni munkaidõ után, ami elvileg tart csak 4-ig. De akkor is ott a szombat délelõtt... Persze, ha szombat délután törik el a pedáltengely, vagy szakad a bowden, akkor jól jöhet a Deka.
ON

Egy hajtókar-lehúzó azért nem akkora cucc, hogy érdemes legyen külön legyártatni megvásárlás helyett. Fõleg, hogy olyan menetemelkedés van rajta, ami az autóiparban nem biztos, hogy sztenderd.

MJani: Neked is 12k fölötti hsz-od van, szt hittem, arra gondol.

Arra gondol, hogy meghajtás témában van problémája, de inkább kérdez, mintsem hogy át kelljen olvasnia 12000 hozzászólást a témában.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,162 posts

Ilyet: TA Kettenblatt Shimano MTB 4-Arm 104mm Lochkreis - BIKE-COMPONENTS.DE

köszi. olyan, ami itthon is kapható? eddig mindenhol csak nagy szemekkel néztek rám, ha kérdeztem...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

FHTAGN! bakker megijedtem a Nagy Chtulhu-tól :)
....

OFF
Te vagy az elsõ, aki felismerte, legalábbis megjegyezte... Innen loptam, a guest art-ból:
Unspeakable Vault
Ha ismered Lovecraftot, ez is tetszeni fog (ha nem ismerted még).

Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk az egyik bringabolt 6-ig van nyitva, a másik is 6-ig volt, de átálltak az 5-re. Azt már nehezebb megcsípni munkaidõ után, ami elvileg tart csak 4-ig. De akkor is ott a szombat délelõtt... Persze, ha szombat délután törik el a pedáltengely, vagy szakad a bowden, akkor jól jöhet a Deka.
ON

Egy hajtókar-lehúzó azért nem akkora cucc, hogy érdemes legyen külön legyártatni megvásárlás helyett. Fõleg, hogy olyan menetemelkedés van rajta, ami az autóiparban nem biztos, hogy sztenderd.

MJani: Neked is 12k fölötti hsz-od van, szt hittem, arra gondol.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hol lehet Budapesten piros színû lánctányér csavart kapni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De miért akarod te MJani összes hozzászólását végigolvasni? Elég lett volna pár oldalt is a topicban...

A topic összes hozzászólására gondolt. :)

crix

crix

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
FHTAGN! bakker megijedtem a Nagy Chtulhu-tól :)
Szívás, de aki dolgozik az kiesett a rendes bringaboltok célközönségébõl. Ezért jó a Deka.
Na akkor megvan a megoldás :) Szétszed, TMK, összerak, ha valami kopottnak látszik csere.
Ha célszerszám kell, akkor meg átpattanok a karosszérialakatos cimborámhoz és legyártjuk :)
El ne mondjátok a barátnõmnek, de a citybike után most egy montin agyalok :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Nem akarok részleteiben belemenni, mert ezerszer ki volt tárgyalva, a lényeg: szétszed, megpucol, újrazsíroz (a vázban a menetet is!), összerak, beállít.
Ha pucolás után azt találod, hogy a tengely vagy a csészék berágódtak, akkor cseréld ki egy ugyanolyan tengelyhosszú alap Shimano vagy Sunrace monoblokkra. (Csak ne a Decathlonban vedd, mert ott minden bringás cucc drágább, mint rendes bringaboltban, ha éppen nincs rá valami nagyarányú engedmény.) Ha négyszöges a hajtómû, akkor ahhoz kelleni fog lehúzószerszám. Esetleg a monoblokkhoz is kellhet célszerszám, bár azt berakni még be lehet "paraszt" módszerekkel is.

De miért akarod te MJani összes hozzászólását végigolvasni? Elég lett volna pár oldalt is a topicban...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!