Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2011. June 30. - 21:49

Posted 2011. June 30. - 20:57

Van egy ilyen önlehúzó csavarom. Tartoznia kéne ehhez még valaminek? Összerakni úgy kell hogy ráteszem a csavar fejére a fémalátétet és arra pedig a karba becsavarható részt? Nekem így logikus. Mûködik így, csak kicsit szoros a normál csavarhoz képest és nem tudom mire való a mûanyag alátét.
Posted 2011. June 30. - 20:43

Csak tipp, de nem lehet, hogy a mûanyag alátét a csavar és a fém alátét közzé kell? Így amikor le akarod húzni a kart, akkor könnyebb megindítani a csavart (nem a fém csúszik a fémen).
Oda már nem fér be, mert akkor nem tudom betekerni a lehúzót a karba rendesen. A mûanyag alátét pont akkora, hogy beleesik a lehúzóba, de semmi funkciója nincs ott mert túl vékony oda (kellett volna képet csinálnom a másik oldalról is). Szerintem valami hiányzik.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. June 30. - 20:15

Van egy ilyen önlehúzó csavarom. Tartoznia kéne ehhez még valaminek? Összerakni úgy kell hogy ráteszem a csavar fejére a fémalátétet és arra pedig a karba becsavarható részt? Nekem így logikus. Mûködik így, csak kicsit szoros a normál csavarhoz képest és nem tudom mire való a mûanyag alátét.
Csak tipp, de nem lehet, hogy a mûanyag alátét a csavar és a fém alátét közzé kell? Így amikor le akarod húzni a kart, akkor könnyebb megindítani a csavart (nem a fém csúszik a fémen).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. June 30. - 19:48

tudnátok ajánlani vmi integrált hajtómüvet ajánlani 20 ezerig?
fc-m590.

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. June 30. - 19:36

Posted 2011. June 30. - 17:29

Posted 2011. June 29. - 20:33

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. June 29. - 20:25

ez integrált lehet?
Posted 2011. June 29. - 17:27

Úgy emlékszem, az õsrégi Alivio-s gépemmel (igaz, az merevseggû volt, tán az is számít) nem volt gond akkor sem, ha a pedált taposva váltottam, a mostanival meg feltûnõen akadozik ilyen esetekben. Nem csinálok ilyesmit rendszeresen, de néha, egy-egy meredekebb emelkedõn elõfordul, hogy rosszul mérem fel a helyzetet.
Gondolkodom rajta, hogy a jelenleg használt láncot SRAM-ra cserélem, úgyis csereéretté vált. Van rá esély, hogy pusztán ettõl javulni fog a helyzet?
Posted 2011. June 28. - 13:36

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hol lehet Budapesten piros színû lánctányér csavart kapni?
a2Z lánctányér csavar (Hajtás | Hajtómû | Alkatrész | Lánctányér csavar) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
pl
Posted 2011. June 28. - 13:02

OFF
Te vagy az elsõ, aki felismerte, legalábbis megjegyezte... Innen loptam, a guest art-ból:
Unspeakable Vault
Ha ismered Lovecraftot, ez is tetszeni fog (ha nem ismerted még).
Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk az egyik bringabolt 6-ig van nyitva, a másik is 6-ig volt, de átálltak az 5-re. Azt már nehezebb megcsípni munkaidõ után, ami elvileg tart csak 4-ig. De akkor is ott a szombat délelõtt... Persze, ha szombat délután törik el a pedáltengely, vagy szakad a bowden, akkor jól jöhet a Deka.
ON
Egy hajtókar-lehúzó azért nem akkora cucc, hogy érdemes legyen külön legyártatni megvásárlás helyett. Fõleg, hogy olyan menetemelkedés van rajta, ami az autóiparban nem biztos, hogy sztenderd.
MJani: Neked is 12k fölötti hsz-od van, szt hittem, arra gondol.
Arra gondol, hogy meghajtás témában van problémája, de inkább kérdez, mintsem hogy át kelljen olvasnia 12000 hozzászólást a témában.
Posted 2011. June 28. - 12:57

Ilyet: TA Kettenblatt Shimano MTB 4-Arm 104mm Lochkreis - BIKE-COMPONENTS.DE
köszi. olyan, ami itthon is kapható? eddig mindenhol csak nagy szemekkel néztek rám, ha kérdeztem...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2011. June 28. - 12:15

FHTAGN! bakker megijedtem a Nagy Chtulhu-tól
....
OFF
Te vagy az elsõ, aki felismerte, legalábbis megjegyezte... Innen loptam, a guest art-ból:
Unspeakable Vault
Ha ismered Lovecraftot, ez is tetszeni fog (ha nem ismerted még).
Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk az egyik bringabolt 6-ig van nyitva, a másik is 6-ig volt, de átálltak az 5-re. Azt már nehezebb megcsípni munkaidõ után, ami elvileg tart csak 4-ig. De akkor is ott a szombat délelõtt... Persze, ha szombat délután törik el a pedáltengely, vagy szakad a bowden, akkor jól jöhet a Deka.
ON
Egy hajtókar-lehúzó azért nem akkora cucc, hogy érdemes legyen külön legyártatni megvásárlás helyett. Fõleg, hogy olyan menetemelkedés van rajta, ami az autóiparban nem biztos, hogy sztenderd.
MJani: Neked is 12k fölötti hsz-od van, szt hittem, arra gondol.
Posted 2011. June 28. - 11:09

Azt szeretném kérdezni hol lehet Budapesten piros színû lánctányér csavart kapni?
Posted 2011. June 28. - 09:06

A topic összes hozzászólására gondolt.De miért akarod te MJani összes hozzászólását végigolvasni? Elég lett volna pár oldalt is a topicban...

Posted 2011. June 28. - 07:57

Szívás, de aki dolgozik az kiesett a rendes bringaboltok célközönségébõl. Ezért jó a Deka.
Na akkor megvan a megoldás

Ha célszerszám kell, akkor meg átpattanok a karosszérialakatos cimborámhoz és legyártjuk

El ne mondjátok a barátnõmnek, de a citybike után most egy montin agyalok

Posted 2011. June 28. - 02:11

Ha pucolás után azt találod, hogy a tengely vagy a csészék berágódtak, akkor cseréld ki egy ugyanolyan tengelyhosszú alap Shimano vagy Sunrace monoblokkra. (Csak ne a Decathlonban vedd, mert ott minden bringás cucc drágább, mint rendes bringaboltban, ha éppen nincs rá valami nagyarányú engedmény.) Ha négyszöges a hajtómû, akkor ahhoz kelleni fog lehúzószerszám. Esetleg a monoblokkhoz is kellhet célszerszám, bár azt berakni még be lehet "paraszt" módszerekkel is.
De miért akarod te MJani összes hozzászólását végigolvasni? Elég lett volna pár oldalt is a topicban...