Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

8 sebességes rendszerhez keresek 13-30 vagy 13-32-es kazettát. Mivel tudtommal ilyet senki nem gyárt, ezért elgondolkodtam azon, hogy magam "építek" egyet.
Ez lehetséges boltban kapható fogaskerekekkel? Az is jó, ha egy 11-32-es alsó fogaskerekeit cserélem ki, de nem találok infót sehol arról, hogy milyen fogaskoszorút érdemes venni, amin cserélhetõ az alsó két fogaskerék és lehet is kapni hozzá 13-as és 14-es fogaskerekeket.
Esetleg egy 7-es kazettát nem lehet bõvíteni akár a kis akár a nagy fogaskeréknél?

Köszi!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
A yasec.hu topicban nemrég ki lett ez beszélve.

Nem ugyanaz a kettõ. BB30-nál normál szélességû csapágyházba mennek nagy átmérõjû csapágyak, pressfit azt meg direkt szélesebb is.

Shimanonak van pressfites középrésze, amivel integrált hajtókart lehet ilyen vázba tenni.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
sziasztok kellene pár tanács. a BB30 és a Press-Fitt ugyan az?
Az integrált shimano hajtokar jo a Press-fitt-es csapágyhoz? valakinek nincs véletlen egy balos integrált hajtokarja 175-ös méretbe?
koszi elörre is

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Csak csapágyam van a középrészben ami az övéké . . . . jó . .. . nem tudom hogy ragozni . Ez a cég rosszat még nem csinált a szemringjeik a legjobbak talán az egész piacon.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
És errõl van tapasztalatod is vagy csak belinkelted? :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Integrált shimano kompatibilis középcsapágyakról kinek milyen tapasztalata van? Most vettem új hajtókart és a gép csinosítása végett szeretnék bele piros eloxált közepet,de a boltban azt mondták,h inkább maradjak a shimano-nál.
KCNC-rõl esetleg van valakinek tapasztalata? A spyralról hallottam,h valakinek már frissen beszerelve kotyogott. :(

COMPLETE BOTTOM BRACKETS FROM REAL WORLD CYCLINGFeltöltött kép
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Integrált shimano kompatibilis középcsapágyakról kinek milyen tapasztalata van? Most vettem új hajtókart és a gép csinosítása végett szeretnék bele piros eloxált közepet,de a boltban azt mondták,h inkább maradjak a shimano-nál.
KCNC-rõl esetleg van valakinek tapasztalata? A spyralról hallottam,h valakinek már frissen beszerelve kotyogott. :(

Feltöltött kép

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

feltételezem, hogy 9.-es SLX hajtómû mert van 10-es is...

9 sebességesre gondoltam bocsi az lemaradt

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy Shimano SLX hajtómû kompatibilis-e Sram lánccal (Pc-971), az érdekelne hogy nem-e ugrálna a lánc a tányérokon.

feltételezem, hogy 9.-es SLX hajtómû mert van 10-es is...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy Shimano SLX hajtómû kompatibilis-e Sram lánccal (Pc-971), az érdekelne hogy nem-e ugrálna a lánc a tányérokon.

kompatibilis. nem ugral [ha nincs hulyere kopva vagy serulve]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Sziasztok!

Nekem ilyen kombó van fent, még nem tapasztaltam ilyet /48-36-26/

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sziasztok!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem egyszerûbb lenne eladni, és venni olyat amire lehet tenni gyárilag ilyen kicsit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

justonerider

justonerider

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Tudna esetleg valaki segiteni nekem Truva Hussefelt hajtással kapcsolatban? 24es vagy 26os lánctányért szeretnék ,de ugye ahoz át kell furni a ki a hajtókaron erre kialakitott 4 pontot.csak az nem tiszta hogy pontosan hol kell menetet fúrni,úgy értem mm-re pontosan hogy ne legyen gubanc a láncvonallal majd...valaki esetleg vmi ötlet?

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Köszi!
Magellan-os

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
igen

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Üdv mindenkinek!Lenne egy kérdésem:lehet kapni ugyebár kazettás típusú single speed agyakhoz fogaskereket.Azok a fogaskerekek rámennek a 8-9es kazettás agyak kazettatestjére?
Magellan-os

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Köszi,közben megtaláltam én is,csak az elején valamiért az nem jutott az eszembe,h a shimano honlapján keressem. Bocsi. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudjátok,h az új két tányéros xtr hajtómûveknek milyen a lukköre? Mert azt néztem,h középen van 28t vagy 30t,de sehol se láttam ilyet 4*104-es lukkörrel,így arra gyanakszom,h ez más méret.

Melyiknek?
Trail: 104/64, lényegében egy átalakított tripla.
XC: 88, szélesebb láncvonallal.

De tényleg a shimano honlapja az egyik leginformatívabb, q-faktoron kívül minden infot megtalálsz.

A sebesség mindent megold.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
88
de az alábbi linken meg tudod nézni

fc-m985

Nem tudjátok,h az új két tányéros xtr hajtómûveknek milyen a lukköre? Mert azt néztem,h középen van 28t vagy 30t,de sehol se láttam ilyet 4*104-es lukkörrel,így arra gyanakszom,h ez más méret.