Küldöm privátban a lényeget.

A sebesség mindent megold.
Ez engem is érdekelne, egyelõre csak elméleti síkon.Beillesztenéd ide vagy elküldöd nekem is?Köszöntem.Írtam privát üzenetet.
Az volt a tervem, hogy egy kéttányéros XT-t veszek... de most valahogy nincs "kedvem" hozzá...
Szóval: hogy alakíthatok át egy háromtányéros XT-t 38-26-ossá 9 sebességes rendszerhez, hogy az kifogástalanul mûködjön?
a legjobban akkor jársz ha nem mosod a láncot, csak letörlöd róla a dzsuvát
vagy ha mindenképpen mosod, akkor meg elvileg meleg olajba kéne fürdetni a láncot, mert a csapok alatt baromi nehéz a vegyszeres mosás után újrakenni
10es rendszerhez nem igazan talaltam normalis patentszemet (mindig nem bontom szet), viszont neha ki szoktam mosni a lancot (meg az egesz hajtast letisztitani) - igy vettem egy parkertoolsos lancmosot. amit bele kell rakni zsiroldot, azt mivel helyettesititek? nem szabad semmilyen durvabb, kerozin, brigeciolt, stb hasznalni. amit hozzaadnak az vmi citromos szagu vegyszer.
szimpla mosogatoszerrel? mennyire koncentraltan?
amugy szepen korbenyalja az egeszet, brigeciolban sem lett volna nagyon tisztabb.
nem nagyon szoktam nézni inkább a pedálszám csapást érzem soknak sebesség nem vészes ~35 körül...
kellys viper 2011-es bringa.
mennyivel mész kb, mikor kitekered?
Hali! olyan kérdésem lenne hogy szeretnék cserélni egy lánckereket de amit találtam az 170mm-es ami most van az meg 175-ös.
A jelenlegi konstrukcióval csak annyi a baj hogy elõl 42 hátul 14-es áttétel kevéske közúton így szeretnék elõl nagyobbra cserélni. Találtam egy 48-as hajtást viszont 170mm-es ez mennyiben fog szerintetek számítani? A 48 fog biztos elég de a kisebb hajtókarral együtt nem lesz már túl sok?
Persze tudom hogy erõnlétemtõl is függ de a mostani áttételt simán kitekerem mindenféle erõlködés nélkül.
Végezz el két osztást:[...] A jelenlegi konstrukcióval csak annyi a baj hogy elõl 42 hátul 14-es áttétel kevéske közúton így szeretnék elõl nagyobbra cserélni. Találtam egy 48-as hajtást viszont 170mm-es ez mennyiben fog szerintetek számítani? A 48 fog biztos elég de a kisebb hajtókarral együtt nem lesz már túl sok?
Persze tudom hogy erõnlétemtõl is függ de a mostani áttételt simán kitekerem mindenféle erõlködés nélkül.
Sziasztok!
8 sebességes rendszerhez keresek 13-30 vagy 13-32-es kazettát. Mivel tudtommal ilyet senki nem gyárt, ezért elgondolkodtam azon, hogy magam "építek" egyet.
Ez lehetséges boltban kapható fogaskerekekkel? Az is jó, ha egy 11-32-es alsó fogaskerekeit cserélem ki, de nem találok infót sehol arról, hogy milyen fogaskoszorút érdemes venni, amin cserélhetõ az alsó két fogaskerék és lehet is kapni hozzá 13-as és 14-es fogaskerekeket.
Esetleg egy 7-es kazettát nem lehet bõvíteni akár a kis akár a nagy fogaskeréknél?
Köszi!