Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mázlista nekem évente átlag 2. Kíváncsi vagyok hogy az enduroforks acél csapágyai majd mennyit bírnak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en mindenutt azt olvasom, hogy a gyakorlatban nincs kulonbseg a deore-slx-xt csapagyak kozott.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nah.. nem tudom ez mennyire érdekes, de az integrált deore hajtómûvem csapágyai idén a harmadik telüknek futnak neki, és immár túl a 20 000 km-en, és teljesen hibamentesek (kopkopkop)

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

2 ropi, könnyített, jól mûködik és tartós

SHIMANO FOGASKERÉKSOR - Bringa Butik Webáruház

Köszi a tippet!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Ha már szóba került a tartósság! 9 sebességes rendszerekhez milyen sor - lánc kombó a legtartósabb? A súly itt abszolúte nem számít, edzõ bringáról van szó.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Pedig pont az alacsonyabb ár miatt akartam ezt a módszert alkalmazni, mivel ahogy néztem az ebike-on, a 8-as olcsóbb, mint a 7-es.
HG50 7s - 4 990 Ft
HG50-I 8s - 3 830 Ft

Bár, lehet, hogy azért olcsóbb, mert ott az a "-I" a típusszám végén... Az mit jelent? Az "-I" nélküli változat országúti a 8-asból.

2 ropi, könnyített, jól mûködik és tartós

SHIMANO FOGASKERÉKSOR - Bringa Butik Webáruház

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

elvileg lehet arra találni módot, hogy a nyolcas 11-es és 13-as fogát eltünteti az ember, és vesz egy záró 12-eset helyettük, de sokkal egyszerûbb (és olcsóbb) eleve 12-vel vagy 13-al kezdõdõ hetes sorokat venni, van HG50 szintû is belõle a shimano-nál.

Pedig pont az alacsonyabb ár miatt akartam ezt a módszert alkalmazni, mivel ahogy néztem az ebike-on, a 8-as olcsóbb, mint a 7-es.
HG50 7s - 4 990 Ft
HG50-I 8s - 3 830 Ft

Bár, lehet, hogy azért olcsóbb, mert ott az a "-I" a típusszám végén... Az mit jelent? Az "-I" nélküli változat országúti a 8-asból.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
elvileg lehet arra találni módot, hogy a nyolcas 11-es és 13-as fogát eltünteti az ember, és vesz egy záró 12-eset helyettük, de sokkal egyszerûbb (és olcsóbb) eleve 12-vel vagy 13-al kezdõdõ hetes sorokat venni, van HG50 szintû is belõle a shimano-nál.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Köszi! Ezek szerint a legkisebbet egyáltalán nem lehet jól leszedni, h minden oké maradjon?
(Csak mert a kis 11-es fogaskerekek számomra hasznavehetetlenek.)

A legkisebbet nem tudod kiszedni, mert azon van a "ricni" amibe a záró anya bele kapaszkodik.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

a legnagyobbat kell levenni,és akkor lesz problémamentes.

Köszi! Ezek szerint a legkisebbet egyáltalán nem lehet jól leszedni, h minden oké maradjon?
(Csak mert a kis 11-es fogaskerekek számomra hasznavehetetlenek.)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.381 hozzászólás
a legnagyobbat kell levenni,és akkor lesz problémamentes.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Még egy kérdés:

Egy 7-es kazettát fogadó agyra rá lehet tenni 8-asat? A legkisebb fogaskereket le lehet venni úgy, hogy az teljesértékû 7-es sor legyen?

Köcc!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Tovább bírja majd, mint a többi alkatrész, ha nem nagynyomásúval mosod a bringát.

Okéjj, köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Okés, köszi!

Még egy kérdés, ami idevág. Octalinkes ( Shimano BB-ES25 ) monoblokk mennyit bír a többi alkatrészhez viszonyítva?

Tovább bírja majd, mint a többi alkatrész, ha nem nagynyomásúval mosod a bringát.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Okés, köszi!

Még egy kérdés, ami idevág. Octalinkes ( Shimano BB-ES25 ) monoblokk mennyit bír a többi alkatrészhez viszonyítva?

amig porog, nem kotyog :)

Egy gyors kérdés!
Melyik jobb vétel:
Shimano SLX '09 (CS-HG80)
Sram 9.0 (PG-980) 9s.?

hajtasban en shimanot vennek (valtasbol sramot).

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Egy gyors kérdés!
Melyik jobb vétel:
Shimano SLX '09 (CS-HG80)
Sram 9.0 (PG-980) 9s.?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Okés, köszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
inkabb hg50... a megnyulo lanc megeszi a fogaskerekeket, ha nem csereled idoben. erdemes, kb harom lancot kibir egy fogaskoszoru, a hajtomu meg tobbet. de ha a szetnyult lanccal teljesen osszekoptak, akkor az uj alkatreszekkel sem lesz mar jo.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Tartósság szempontjából van különbség a Shimano HG20 és a HG50 között?
Súly nem számít, váltásteljesítmény egy Altus váltó által korlátozva van, csak az élettartam számít.
XC és csomagos túra felhasználásról van szó.
A hajtómû lánctányérjai kophatnak jobban, ha a kopott fogaskoszorú miatt máshogy kopoik a lánc?

Köszi!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
SRAM TRUVATIV X.0 X.O XO X0 39/26T 175mm Carbon 2X10 CRANK SET | eBay
Ez most BB30 vagy GXP?

edit: Úgy látom, a GXP változat... de azért erõsítsetek meg!