Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2012. szeptember 03. - 00:09

Átütõs elsõagyban hogy tudom leszedni a két oldalsó fekete távtartót hogy a csapágyakhoz férjek?
Ismerõsömnek már eléggé beálltak/rozsdáltak ezek a csapágyak és kiakarnánk cserélni. Csak nemakarjuk szétbarmolni
ezeket a tartókat. Mielõtt kérdeznétek mi okból cseréljük ki válaszom olyan helyen lett tárolva szerencsétlen :S
Ennek a tipusu agynak
Írta 2012. szeptember 01. - 19:03

...
1 lánc 2000-t bír, ha cserélem, kb. a 4. láncnál (~8000) kuka az egész
...
Úgy fest, 10-es Connex SX lánccal nálam hasonló a helyzet, ami mindenképp pozitív hír! 1700 km fölött vagyok és 0.6-0.65 közt szór a nyúlás még úgy is, hogy Salzon csúnyán elvásítottam. Korábban 9-es rendszernél 1400 km-nél már kuka volt egy lánc. Ha Shimano, ha SRAM, mindegy, ezekbõl vagy egy tucatnyit elnyûttem. (MTB felhasználás, természetesen, hogy mindenkinek tiszta legyen.:-P)
Írta 2012. szeptember 01. - 17:51

Írta 2012. szeptember 01. - 17:31

Írta 2012. augusztus 29. - 16:13

Köszi a tippet próbáltam, de semmi. Nem nagyon kéne rohadnia 1,5 hónapja nyomom : )
Holnap már nem dolgozom majd beviszem, ahol vettem.
Szerintem túlságosan kesztyûs kézzel bánsz vele.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2012. augusztus 28. - 19:29

Ez semmiség, megfogod két fogóval, a szoruló szemeket, s jól megcibálod oldalirányban. Elõfordul, fõleg, ha megázol, s rárohad a saras víz rozsdával kombinálva.
Köszi a tippet próbáltam, de semmi. Nem nagyon kéne rohadnia 1,5 hónapja nyomom : )
Holnap már nem dolgozom majd beviszem, ahol vettem.
Írta 2012. augusztus 28. - 14:37

Írta 2012. augusztus 28. - 14:26

Láncra nem való láncolaj ??? Jó, de akkor hova kenjem ?? :confused:ilyen helyekre tf2 spray
lancra szerintem nem valo, de mashova kituno.
Írta 2012. augusztus 27. - 22:56

Ilyen láncolajat használt már valaki ? Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár karbantartás olaj B'TWIN - Olajozó kanna B'TWIN - az olaj pontos felviteléhez a kerékpár olajozást igénylQ részeire (lánc, váltó)
Nagyon gagyi lehet ?
Mondjuk, nagyot nem bukom vele, ha benevezek 1 ilyenre.
Használtam (láncra), teljesen rendben volt.
Írta 2012. augusztus 27. - 14:24

Ilyen láncolajat használt már valaki ? Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár karbantartás olaj B'TWIN - Olajozó kanna B'TWIN - az olaj pontos felviteléhez a kerékpár olajozást igénylQ részeire (lánc, váltó)
Nagyon gagyi lehet ?
ilyen helyekre tf2 spray

Írta 2012. augusztus 27. - 14:21

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mi tévõ legyek?
A lánc nem egyenesedik ki kétszem találkozásánál fújtam rá WD40et olajoztam stb.
Ötlet?
Nem régóta tekerek nem nagyon értek hozzá, de biztos hogy nem tesz jót sem a váltónak sem nekem hogy ilyen lett.
Köszi a válaszokat.
Ez semmiség, megfogod két fogóval, a szoruló szemeket, s jól megcibálod oldalirányban. Elõfordul, fõleg, ha megázol, s rárohad a saras víz rozsdával kombinálva.

Írta 2012. augusztus 27. - 14:03

Nagyon gagyi lehet ?
Írta 2012. augusztus 26. - 18:46

Sziasztok!
Oldaliranybol megnyomodott, ezert szorul. Probald meg oldaliranyba megmozgatni, az utan ujra laza lesz. (Esetleg ha van lacbontod azzal is lehet egyengetni.
Írta 2012. augusztus 26. - 18:15

A lánc nem egyenesedik ki kétszem találkozásánál fújtam rá WD40et olajoztam stb.
Ötlet?
Nem régóta tekerek nem nagyon értek hozzá, de biztos hogy nem tesz jót sem a váltónak sem nekem hogy ilyen lett.
Köszi a válaszokat.
Írta 2012. augusztus 25. - 22:26

Á igen, köszi, valóban, nem fogtam elsõre. Sajnos nem én végeztem az installációt, hanem egy bp.-i szerviz, nem tudom, hogy került-e alá zsír.
Ezek szerint nyilván nem. És igen, szétszedhetõ, s igen, javítható. A "do not disassemble" azt jelenti, hogy "ne szedd szét, mert azzal mi nem járunk jól, inkább fizessél".
Szedd ki (üsd ki), zsírozd be, s üsd vissza. Hót primitív, nem kell 15ezres szerszám hozzá.

Írta 2012. augusztus 25. - 12:51

Szerintem Dante arra célzott magát a pressfites részt ami a vázzal érintkezik azt be zsíroztad e?
Á igen, köszi, valóban, nem fogtam elsõre. Sajnos nem én végeztem az installációt, hanem egy bp.-i szerviz, nem tudom, hogy került-e alá zsír.

Írta 2012. augusztus 25. - 12:43

A tünetek jóval durvábbnak hangzanak nálad, mint nálam, enyémnél nincs érzékelhetõ kotyogás. Nálam kiállva tekerésnél és izomból, két lábbal pörgetésnél recseg. Talán a karbon miatt, ami erõsítheti a hangot, ilyenkor hogy úgy mondjam, eléggé "zajos".
Hajtókart kivettem, megpucoltam a csapágy belsõ részét tiszta törlõkendõkkel és alaposan bekentem zsírral belülrõl, hogy a vízzárás biztosabb legyen a belsõ mûanyag csõ és csapágyak találkozásánál, de csak ennyit tettem. Ha por volt a rendszerben, az ki kellett volna, hogy kerüljön, szóval nem hinném, hogy a kosztól recsegett, illetve recseg.
A csapágyak maguk úgy tudtam nem bonthatóak. Vagy igen?
Szerintem Dante arra célzott magát a pressfites részt ami a vázzal érintkezik azt be zsíroztad e?
Írta 2012. augusztus 25. - 12:19

Reccsent egyet egy letörésen, s utána meg fél centit kotyogott a hajtókar. A recsegést úgy kellene orvosolni, hogy kiveszed, alákensz, visszateszed. Így kented, vagy csak a tengelyt zsíroztad? Amikor nekem recsegett, amúgy, a nyeregcsõ volt a ludas, pedig bizisten a csapágyból hallottam. (mivel kiállva is recsegett)
A tünetek jóval durvábbnak hangzanak nálad, mint nálam, enyémnél nincs érzékelhetõ kotyogás. Nálam kiállva tekerésnél és izomból, két lábbal pörgetésnél recseg. Talán a karbon miatt, ami erõsítheti a hangot, ilyenkor hogy úgy mondjam, eléggé "zajos".
Hajtókart kivettem, megpucoltam a csapágy belsõ részét tiszta törlõkendõkkel és alaposan bekentem zsírral belülrõl, hogy a vízzárás biztosabb legyen a belsõ mûanyag csõ és csapágyak találkozásánál, de csak ennyit tettem. Ha por volt a rendszerben, az ki kellett volna, hogy kerüljön, szóval nem hinném, hogy a kosztól recsegett, illetve recseg.
A csapágyak maguk úgy tudtam nem bonthatóak. Vagy igen?
Írta 2012. augusztus 24. - 21:14

Szia! Errõl írnál részletesebben? Vagy hol találok róla több infót?
Köszi.
Azt mondtam, "ahogy nézem", meg "szerintem". Én is segítséget kérnék, de majd jövõ héten szerintem bölcsebb leszek.

Írta 2012. augusztus 24. - 20:47

Szia! Errõl írnál részletesebben? Vagy hol találok róla több infót?házilagosan ezt is meg lehet kókányolni, mint a HT2-t.
Köszi.
http://laciklon.fotoalbum.hu/index