Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Bocs hogy ideírom de nemakarok új totyikot indítani miatta.

Átütõs elsõagyban hogy tudom leszedni a két oldalsó fekete távtartót hogy a csapágyakhoz férjek?
Ismerõsömnek már eléggé beálltak/rozsdáltak ezek a csapágyak és kiakarnánk cserélni. Csak nemakarjuk szétbarmolni
ezeket a tartókat. Mielõtt kérdeznétek mi okból cseréljük ki válaszom olyan helyen lett tárolva szerencsétlen :S

Ennek a tipusu agynak

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

...
1 lánc 2000-t bír, ha cserélem, kb. a 4. láncnál (~8000) kuka az egész
...

Úgy fest, 10-es Connex SX lánccal nálam hasonló a helyzet, ami mindenképp pozitív hír! 1700 km fölött vagyok és 0.6-0.65 közt szór a nyúlás még úgy is, hogy Salzon csúnyán elvásítottam. Korábban 9-es rendszernél 1400 km-nél már kuka volt egy lánc. Ha Shimano, ha SRAM, mindegy, ezekbõl vagy egy tucatnyit elnyûttem. (MTB felhasználás, természetesen, hogy mindenkinek tiszta legyen.:-P)

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 posts
igen,ua a szerszam jo a shimano+campa+sram/truvativ kulso csapagyakhoz

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Integrált Truvativ Firex középrészéhez jó a Shimanóhoz való szerszám?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Köszi a tippet próbáltam, de semmi. Nem nagyon kéne rohadnia 1,5 hónapja nyomom : )
Holnap már nem dolgozom majd beviszem, ahol vettem.

Szerintem túlságosan kesztyûs kézzel bánsz vele.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sgtyork

sgtyork

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Ez semmiség, megfogod két fogóval, a szoruló szemeket, s jól megcibálod oldalirányban. Elõfordul, fõleg, ha megázol, s rárohad a saras víz rozsdával kombinálva.

Köszi a tippet próbáltam, de semmi. Nem nagyon kéne rohadnia 1,5 hónapja nyomom : )
Holnap már nem dolgozom majd beviszem, ahol vettem.
Focus Black Forest 29r 2.0

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tf2 sprayre ertettem :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

ilyen helyekre tf2 spray :) lancra szerintem nem valo, de mashova kituno.

Láncra nem való láncolaj ??? Jó, de akkor hova kenjem ?? :confused:
Marci

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts

Ilyen láncolajat használt már valaki ? Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár karbantartás olaj B'TWIN - Olajozó kanna B'TWIN - az olaj pontos felviteléhez a kerékpár olajozást igénylQ részeire (lánc, váltó)
Nagyon gagyi lehet ?
Mondjuk, nagyot nem bukom vele, ha benevezek 1 ilyenre.

Használtam (láncra), teljesen rendben volt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ilyen láncolajat használt már valaki ? Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár karbantartás olaj B'TWIN - Olajozó kanna B'TWIN - az olaj pontos felviteléhez a kerékpár olajozást igénylQ részeire (lánc, váltó)
Nagyon gagyi lehet ?

ilyen helyekre tf2 spray :) lancra szerintem nem valo, de mashova kituno.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy mi tévõ legyek?

A lánc nem egyenesedik ki kétszem találkozásánál fújtam rá WD40et olajoztam stb.
Ötlet?
Nem régóta tekerek nem nagyon értek hozzá, de biztos hogy nem tesz jót sem a váltónak sem nekem hogy ilyen lett.
Köszi a válaszokat.

Feltöltött kép

Ez semmiség, megfogod két fogóval, a szoruló szemeket, s jól megcibálod oldalirányban. Elõfordul, fõleg, ha megázol, s rárohad a saras víz rozsdával kombinálva.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Nagyon gagyi lehet ?
Marci

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Sziasztok!

Oldaliranybol megnyomodott, ezert szorul. Probald meg oldaliranyba megmozgatni, az utan ujra laza lesz. (Esetleg ha van lacbontod azzal is lehet egyengetni.

sgtyork

sgtyork

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

A lánc nem egyenesedik ki kétszem találkozásánál fújtam rá WD40et olajoztam stb.
Ötlet?
Nem régóta tekerek nem nagyon értek hozzá, de biztos hogy nem tesz jót sem a váltónak sem nekem hogy ilyen lett.
Köszi a válaszokat.

Feltöltött kép
Focus Black Forest 29r 2.0

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Á igen, köszi, valóban, nem fogtam elsõre. Sajnos nem én végeztem az installációt, hanem egy bp.-i szerviz, nem tudom, hogy került-e alá zsír. :(

Ezek szerint nyilván nem. És igen, szétszedhetõ, s igen, javítható. A "do not disassemble" azt jelenti, hogy "ne szedd szét, mert azzal mi nem járunk jól, inkább fizessél".

Szedd ki (üsd ki), zsírozd be, s üsd vissza. Hót primitív, nem kell 15ezres szerszám hozzá.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

Szerintem Dante arra célzott magát a pressfites részt ami a vázzal érintkezik azt be zsíroztad e?

Á igen, köszi, valóban, nem fogtam elsõre. Sajnos nem én végeztem az installációt, hanem egy bp.-i szerviz, nem tudom, hogy került-e alá zsír. :(

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A tünetek jóval durvábbnak hangzanak nálad, mint nálam, enyémnél nincs érzékelhetõ kotyogás. Nálam kiállva tekerésnél és izomból, két lábbal pörgetésnél recseg. Talán a karbon miatt, ami erõsítheti a hangot, ilyenkor hogy úgy mondjam, eléggé "zajos".
Hajtókart kivettem, megpucoltam a csapágy belsõ részét tiszta törlõkendõkkel és alaposan bekentem zsírral belülrõl, hogy a vízzárás biztosabb legyen a belsõ mûanyag csõ és csapágyak találkozásánál, de csak ennyit tettem. Ha por volt a rendszerben, az ki kellett volna, hogy kerüljön, szóval nem hinném, hogy a kosztól recsegett, illetve recseg.
A csapágyak maguk úgy tudtam nem bonthatóak. Vagy igen?

Szerintem Dante arra célzott magát a pressfites részt ami a vázzal érintkezik azt be zsíroztad e?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

Reccsent egyet egy letörésen, s utána meg fél centit kotyogott a hajtókar. A recsegést úgy kellene orvosolni, hogy kiveszed, alákensz, visszateszed. Így kented, vagy csak a tengelyt zsíroztad? Amikor nekem recsegett, amúgy, a nyeregcsõ volt a ludas, pedig bizisten a csapágyból hallottam. (mivel kiállva is recsegett)

A tünetek jóval durvábbnak hangzanak nálad, mint nálam, enyémnél nincs érzékelhetõ kotyogás. Nálam kiállva tekerésnél és izomból, két lábbal pörgetésnél recseg. Talán a karbon miatt, ami erõsítheti a hangot, ilyenkor hogy úgy mondjam, eléggé "zajos".
Hajtókart kivettem, megpucoltam a csapágy belsõ részét tiszta törlõkendõkkel és alaposan bekentem zsírral belülrõl, hogy a vízzárás biztosabb legyen a belsõ mûanyag csõ és csapágyak találkozásánál, de csak ennyit tettem. Ha por volt a rendszerben, az ki kellett volna, hogy kerüljön, szóval nem hinném, hogy a kosztól recsegett, illetve recseg.
A csapágyak maguk úgy tudtam nem bonthatóak. Vagy igen?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Szia! Errõl írnál részletesebben? Vagy hol találok róla több infót?
Köszi.

Azt mondtam, "ahogy nézem", meg "szerintem". Én is segítséget kérnék, de majd jövõ héten szerintem bölcsebb leszek. :)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

házilagosan ezt is meg lehet kókányolni, mint a HT2-t.

Szia! Errõl írnál részletesebben? Vagy hol találok róla több infót?
Köszi.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index