Erősnek nem érzem magam, de ha 1.5-2 órás tekerés alatt nem megyek kb. 800 méter szintet akkor szomorú vagyok
, keresem az erdőt nagyon. Futás az elsődleges nálam mint sport amúgy, abból van némi erőm és kitartásom.
Az AXS-eTap rendszernek van egy érdekes axs.sram.com beta tesztelés alatt álló oldala ahol a lenti adatok is rendelkezésre állnak az elektromos rendszernek köszönhetően. Garmin navival van összekötve, ami az esetemben egy Edge 520. Egy 2 órás és 28 km-es, 854 méteres szinttel járó szombat reggeli kör alatt 162 váltásom volt és mutatja a fokozatok kihasználtságát is. Felesleges egy kicsit tehát nem ezt elemezgetem, csak most pont a témába vág.
Az ilyen statisztikai dolgokra nagyon bukom wow, ha ezt 80-90es fordulattal tudod, akkor eleg jol mehetsz felfele. Miert nem valtasz vissza kisebbre? Jobbak a kiosztasok (meg konnyebb is).
en akkor nem hasznaltam, amikor cxrol ultem at. Gyk ott ugyanezeket az emelkedoket abszolvaltam eloszor a 36/30on majd a 33/32on. Utana baromi konnyunek tunt a montin tekerni, nem is nagyon valtottam fel az utolso egyket fokozatra, es volt olyan emelkedo, ahol 1-2 perccel hamarabb ertem fel. Aztan elmult, most meg mar azon gondolkodom, hogy a 32/46 helyett majd 30/51re valtok, lefele kb ugyanaz lesz, felfele meg nyerek par pihenteto fokozatot. Ha kiesik egy idoszak, utana ez a 32/46 is nyogvenyelos kicsit, kell par tekeres, mire visszaszokok.
A masik, ami teljesen felrevitte a tekeresi szokasaimat, a 2.7x egysebi, azzal az 5-10%os emelkedo is kihivas volt combosabb is voltam, mint most.