A kazettát külön ki lehet cserélni, egy jó nagy imbuszkulccsal (12-es, asszem) le lehet választani az agytestrõl. Az agyat tehát nem kell kifûzni, ha más baja nincs.
Inkább ott lehet a gond, hogy be tudsz-e szerezni külön kazettát, és ha igen, nem lesz-e drágább, mint egy komplett agycsere. Mert mostanában ez a divat: kónuszokat csak tengellyel együtt (holott a tengely mitõl menne tönkre, amíg a kónusz elkopik), rendszámtáblatartó keret csak párosával (holott csak ritkán törik el egyszerre mind a kettõ), stb...
A kazettát esetleg javítani is lehet, de spéci szerszám kell a kinyitásához, ha nincs gyakorlatod, ne fogj bele. Szervíz se biztos, hogy vállalja.
Árakat nem tudok mondani, de nem is akarok. Ugyanis ha elviszed szervízbe, könnyen kiderülhet, hogy nemcsak a kazetta makkant meg, de megnyúlt a lánc, vitte magával a sort is... Aztán a határ a csillagos ég.
Sziasztok!
tönkrement a bringámon valami, és mielõtt gyanútlanul elviszem szerelõhöz, szeretném itt megtudni, hogy pontosan mi a baja, illetve képet kapni a javítás várható költségeirõl.
Na szóval 9 sebességes MTB-m van, V-fékkel, a hátsó agy valami olcsóbbfajta Shimano (asszem PARALLAX, de ha fontos, megnézem).
A történet a következõ:
-Ha intenzívebben belelépek a pedálba szalajszt 1-2-3 teljes fordulatot a hajtás, és ha megfelelõ ütemben tekerem miután elkezdett szalajsztani, kb bármeddig tudom pörgetni (najó ameddig le nem kell lépnem a bicajról)
-Amikor szalajszt, akkor ténylegesen 0 az ellenállás, és ténylegesen nem hajt semmit
-Ha legugolva kézzel megpörgetem a pedált, elõre, (álló hátsókerék mellett) akkor is látom, hogy szalajszt és szerintem hátul az agy vagy racsni környékén kell keresni a problémát. //nem értek hozzá
Nos a kérdés:
-Mi a baja?
-Mennyibe kerülhet?
-Mindenképpen szét kell szedni a hátsó kereket?
-Az agy /ha az a hunyó/ vajon javítható, vagy csere?
Mennyibe kerül manapság egy:
-Hátsó agy (olyan szintû, vagy minimálisan jobb, mint nekem volt/van) ?
-Mennyibe kerülnek nem túl drága küllõk? (nyilván minõségben a hátsó agyhoz viszonyítva)?
-Mennyibe kerül egy hátsókerék szétszedés/összerakás küllõzéssel?
-Ha esetleg cserélni szeretném a V-fékes felnit tárcsásra, az mennyit kóstálna?
-
egyéb:
-mennyibe kerülhet egy komplett elsõ/hátsó váltóbeállítás (Deore+XT, Deore karral)?
Légyszi reális budapesti átlagárakat írjatok, nem fillérb*szni akarok, de azt sem szeretném ha engem vernének át.
Az árak fényében érdemes lenne inkább vennem egy jóállapotú hátsó kereket?Az mennyibe fájna?
válaszokat elõre is köszi!
J.