Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Téli tekerés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
881 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

meg egy olyant, hogy teljesen víz és szélálló alsó

Az király, mert ha összeh....d magad az erõlködéstõl, s ráadásul néha eleresztesz egy sz......t, akkor sem zavarod a versenytársakat. :D Elnézést a vulgaritásért, így 4 óra tanulás után nem tudtam kihagyni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Szerintem ha valaki költséghatékony akar lenni, akkor vegyen olyan cuccokat, amiket tavasszal, meg õsszel is használhat (maszk, téli kesztyû kivétel), és ezeket aztán lehet kombinálni. Pl. nekem van egy campa esõkabim, ami mivel szélálló, ha aláveszek egy vagy két polárt, akkor olyan mint egy téli kabát. Vagy õszi nadrág + lábszárvédõ együtt jó meleg, de külön külön is lehet használnio õket tavasszal. Mondjuk az igaz, hogy az esõkabátba hajlamos vagyok néha beleizzadni hajtósabb szakaszokon, de ha gyapjut veszel alá, az nedvesen is tartaja a meleget, a szél meg ugye nem fúj át rajta.

Nekem is igy van a felsöruha megoldva. Polár megy alulra , rá a hosszu mez,és arra a vizhatlan kabát. De ez utobbi csak lefelé, mert mindig fölfelé megyek elöbb, és igen izzadékony vagyok. Gyakorlatilag most még 2 rétegbe is beleizzadok. Tehát lefelé jó a vizhatlan cucc, mert bár nem szellözik , de nem is fázok meg mig a hegyrõl leérek.Hosszabb uton ahol váltva vannak a hegyek persze nem jó,de napi edzésre megfelel.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
én meg most vettem egy olyan dolgot, hogy jégeralsó:)
meg egy olyant, hogy teljesen víz és szélálló alsó, és a gatya fölé kell venni.hétvégén tesztelem.és csak 2600 ft volt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Szerintem ha valaki költséghatékony akar lenni, akkor vegyen olyan cuccokat, amiket tavasszal, meg õsszel is használhat (maszk, téli kesztyû kivétel), és ezeket aztán lehet kombinálni. Pl. nekem van egy campa esõkabim, ami mivel szélálló, ha aláveszek egy vagy két polárt, akkor olyan mint egy téli kabát. Vagy õszi nadrág + lábszárvédõ együtt jó meleg, de külön külön is lehet használnio õket tavasszal. Mondjuk az igaz, hogy az esõkabátba hajlamos vagyok néha beleizzadni hajtósabb szakaszokon, de ha gyapjut veszel alá, az nedvesen is tartaja a meleget, a szél meg ugye nem fúj át rajta.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

errõl van valakinek tapasztalata?
http://www.trek.hu/t.../nikeffimez.htm

esetleg ötlet, hogy a 183 centimhez mekkora méretû lenne a megfelelõ?

Múltkor vittem vissza egy ilyet Xl-es méretben!
Hosszra a hátulja nagyon hosszú mindegyiknek!
Viszont nagyon szük a szabása! Az M-s méret 178 cm-re
van elméletileg belöve de hosszra nekem a 182 cm-hez pont
jó lenne. Csak nagyon szük! A háta meg nagyon lelóg!
Beleakad az ülésbe. Lehet, hogy el lett szabva!:D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
majd akkor decemberben hozd le lécci, amikor összefutunk, aztán szemügyre veszem :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Nekem M-es Asics van. Elfér alatta egy pulóver is. És csak nem különböznek annyira a szabásminták.
183/75
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
errõl van valakinek tapasztalata?
http://www.trek.hu/t.../nikeffimez.htm

esetleg ötlet, hogy a 183 centimhez mekkora méretû lenne a megfelelõ?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nekem meg a szememet szárítja a hideg szél.átlátszó lencsés szemüveg jólesz?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nekem a pofámmal vannak gondok... Mondjuk, most csak a városi melóba járás van kerékpározásilag /eccerre 6-7km max./ Vannak erre bejáratott cuccok má, csak a képem fázik kicsinység. jelenleg egy halálmetál fekete fehér mintás kendõbe nyomom, nem rossz, csak a pára miatt ha beérek melóba, mehet a radiátorra. Annyi elõnye van, hogy megrémülnek a népek ha rájuk nézek, hehe. Mondjuk, ez kendõ nélkül is megy. Kéne egy maszk, de egyelõre velvárt kilõve-lóvé. tipp?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hát azért ennél több kell ha több órát akarsz kint menni. Sajnos elég drága, de mindenképp megéri. Ha jól öltözik az ember, kicsit sem izzad meg, még úgy sem hogy akár 80-90%-on megy fel hegynek utána le, mindez 3 órás tekerés alatt.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

Mentem én is hagyományos, utcai cuccokban, és hatalmas a különbség a specializált ruhadarabok javára.

persze ezt aláírom, nyári ruhák terén jobban fel vagyok szerelkezve, és én is tapasztaltam ezt, viszont télen tényleg csak suliba/melóhelyre/kocsmába járásra használom a bringát, így inkább az utcai ruháimat pofozom át egy kicsit, és nem költök ruhákra 20-30 ropit

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
10-20 percre bármi jó, még talán Trabant hengerfej is.

Kamásli olyan 1 óráig tartja benn a jóidõt, aztán fokozatosan betör alulról a hideg.
Nem bringázáshoz, vagy aerob sporthoz tervezett ruhadarabokban, anyagokban vagy rommá izzadsz, vagy olyan lassan mész, hogy az enyhén sánta csiga is megelõz.

1db thermo kantáros nadrág 12000
1db téli kerékpáros dzseki 12000
1 pár kamásli 6000
1 pár téli kesztyû 3000
1 téli sapka 5000 (anyagból varrva párszáz)

Ezzel kiegészítve a nyári kerékpáros ruhatárad, normális, tartós és hidegálló öltözetet kapsz, amiben lehet normálisan kerékpározni. Nem 10 percet, hanem akár több órát. Sztem ennyi a minimum, amit a tested megérdemel.

Mentem én is hagyományos, utcai cuccokban, és hatalmas a különbség a specializált ruhadarabok javára.
Race, no Rest!

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
a lowcost-os vásárlásaim, átalakításaim tapasztalatát megosztanám, mondjuk én csak egyhuzamban 10-20 perceket, max fél órákat szoktam bringázni, mondjuk ez nem jelenti azt, h egyes megoldások nem lennének jók több órás bringázásra:

- lábbeli:
kocsmábajárós brimgámon nincs spd, hagyományos, bélés nélküli angol katonai bakancsot használok, legvékonyabb nyári zokniban még nem fázott benne a lábam

országútimon spd-t használok, specialized sport mtb csukával, ami baromi jól szellõzik, még az esõ is beesik rajta, kamásli nagyon kellett rá
shimano, télies, vastag kamáslija mellett döntöttem, a szára jó magasan felért a lábamon, nem is fázott még benne a lábam
pontos nevét nem tudom, neten nemigazán láttam ilyet

- nadrág:
futónadrágra, hosszú bringás gatyára nem volt keret, használtan nem tudtam szerezni, ezért a farmerjaimmal kellett kezdeni vmit

nadrágszár volt bibis, egyrészt a lánc összeolajozta, másrészt lánc be is kapta, ami elég balesetveszélyes tud lenni, mellesleg már rojtosra szaggatta az anyagot, hideg beálltával alulról szépen be tud jönni a hûvös levegõ

felmerült a nadrágszár begumírozása, de vhogy nem akartam az összes farmeromat így elcsúfítani, inkább tejesgumival szorítottam össze kívülrõl, ami nem igazán vállt be, tejesgumi helyett inkább ruhába való széles gumírozott csík lett a nyerõ
ha már nem bringázok, akkor leveszem a nadrágról, de rajta hagyom a lábamon, fölösleges levenni, a nadrág úgyis eltakarja, és gyorasabb is így felvenni

hidegre legjobban a bélelt farmerom vált be, nem kell alávenni semmit, nem kellett semmivel sem bohóckodnom, viszont nem bélelt farmerjaimmal ügyeskedni kellett vmit

hosszú, térdig, vagy fölé érõ zoknival nem is tettem próbát, egyrészt sztem nem kényelmes, másrészt a combomat úgy se melegíti, ezt a problémát meg nem akartam egynél több kiegészítõvel megoldani, fõleg h több zoknit is kellett volna vennem, szal felejtõ

lábszárra való gumírozott melegítõvel is tettem próbát, gondolván, h térdre felhúzva a gumírozás miatt nem mászik el, de azt hiszem túl sokat vártam ettõl a cucctól

jégeralsóval és vékonyabb, tapadóssabb nadrággal is próbálkoztam, melegnek meleg volt, viszont a comb felsõ része felett meg teljesen fölösleges volt, ott már nem is nagyon kellett melegíteni, másrészt ott sokat hajlik a farmer, meg szûkebb is, a zsebek miatt meg még szûkebb, meg itt annyira nem is símult a teshez az aláöltözés, ezért baromi kényelmetlen volt

a térdhez bevart A4-es lapból jött az ötlet, h lényegében csak ott kéne a farmer alá öltözni, ahol fázik a lábam, csúszkálás miatt meg úgyis rögzíteni kell vhogy ezt a plussz réteget, ezért a nadrág aljától a comb tetejéig egy jégeralsó szétvágott lábszárát varrtunk bela a nadrág elülsõ részébe

kép

kívülrõl alig látszik a dolog, a bélés jó idõ beálltával könnyen kiszedhetõ
mondjuk lehet, h a hátsó résznél is kell bélést bevarrni, ez majd kiderül

- kabát:
bringás kabátra szintén nem volt keret, ezért itt is ügyeskedni kellett

mivel magas vagyok és vékony, ezért nehéz olyan kabátot találni, ami nem lóg rajtam, és bringán elõrehajolva nem csúszik fel könyékig az ujja, ebben a pozicióban még a derekamat is védi, és persze a szél se fúj át rajta

helyi kínai piacot átdúrva egy értelmes versenyzõt találtam, egy fekete alpú, fehéres és narancssárga mûbõr elemkkel tarkított borzalmat 3-4 ropi környékén
mûbõrön nem fúj át a szél, ujjnál és deréknál még kibírható mértékben csúszott fel, viszont kicsit melegebb idõben kegyetlen módon alá lehet izzadni, ezért hátul próbáltam szellõzõnyílásokat eszkábálni rá ( kép1 kép2 ), de hátra nagyon rátapad a cucc, fõleg ha táska is van a hátamon, tehát a kókányolásával nem sokra jutottam, cseszhetem a dolgot ha anyagában nem tud szellõzni a kabát a megfelelõ helyeken... ok, a mûbõr részeken nem tud szellõzni, de nem fúj át rajta a szél és nem is nagyon akar beázni, viszont az egyéb részeken se tud szellõzni, de annál jobban be tud ázni és kicsit már a szél is át tud rajta fújni
no mind1, végülis használható a cucc, csak nem az igazi

mivel a fent emlegetett kabátban nem volt komoly bélés, ezért rendes hidegre nem jó, ezért vettem egy másikat is

tavaly volt nagy szám a hipermarketekben (és a piacon) sielésre vagy mire való kabát, nem fúj át rajta a szél, melegít rendesen, jó benne mozogni, jó hosszú az ujja, sok és kesztyûvel könnyen nyitható zsebe van, nem csúszik fel deréknál, meg különbenis alulról nem tud befújni a szél emiatt

7 ropi körül volt elejében, késõbb már 5 körül hajigálták az ember után, azokon már szellõzõnyílások is voltak, persze én korábban és drágábban a szarabbat vettem meg, melegebb idõben bele is izzadok rendesen

ja és az egyszerûség kedvéért kabátok alatt csak pólót hordok

utólag belegondolva a bélésbelevarrogatást a kabátoknál is lehetne alkalmazni, vmi nagyon jól szellõzõ alap kéne, amibe házilag megfelelõ helyekre vmi szélt át nem eresztõ anyagot varrnánk, a többi rész meg tudna szellõzni szépen, de ez majd ráér tavasszal

-kesztyû:
lentebb emlegetett lidl-s hosszú téli(es)kesztyûm van, meg egy másik gyengébb versenyzõ is van
alapvetõen beválltak, de kabát ujjánál nem védenek igazán jól, ezért kesztyûkbe toldottam szép hosszú anyagot, h kívülrõl rá tudjon csúszni a kabát ujjára, így nem megy be a szél, meg nincs szabadon bõrfelület
régi kesztyûnél egy esõkabát kapucnija volt a toldat alapja, lidl-s cuccnál meg a fentebb emlegetett gumis lábmelegítõ félbevágva

kép

- sapka:
sisak alá egy egyszerû b+ sapkát használok, nem fúj át rajta a szél, de fület nem védi eléggé, ezért egy szabadidõnadrág állítható gumirozását operáltam rá
ha az állító alsó helyzetben van, akkor nehéz felhúzni, a vékony gumicsíkon nincs fogás (fõleg kesztyûben), ezért egy hajgumival tettem kezelhetõvé

kép

így már kellõen ráfeszül a fülre, de még így se az igazi, gondolkoztam egyéb ráfeszítéseken is, de sztem inkább a fülnél varrok bele vmi bélést

egyéb esetben egy fülvédõs télies bézpólsapkát használok, hasonló gondokkal, hasonló gányolással

- szemüveg:
átlátszó munkavédelmis cucc 1500 ft környékén, nem torzít, és mivel jó nagy, ezért nem lóg bele a látótérbe, és nem is csavar alá a szél, bogarak, faágak ellen is ideális (jó, mondjuk karcolódni is szeret)

remélem tudtam használható tippet adni

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Kénytelen voltam rájönni hogy 0 fok alatt nem elég a kínai párszáz forintos kesztyû... Kéne vmi meleg, amibe annyira nem is izzadok bele, van ilyen kb 3-4000ft körül? Ismerõs mondta h egy kesztyû vagy meleg, vagy nyári, és légáteresztõ. Nincs a kettõnek vmi metszete? :)

http://biker.hu/data... 465115.jpg.jpg
nekem ilyen van használom bringán és utcán is minuszokban tökéletes
3.500 pénz

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jah, bár én zoknival szívni szoktam, ez még egy érdekes kérdés - valahogy melegebb (vastagabb) zokniban jobban fázik a lábfejem, mint egy hajszálvékony Coolmaxosban. Nyilván vérkeringés oka van ( = vastagsága van, tehát helyet foglal), de akkor is. Vékony és meleg zokni létezik?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Vagy a kamásli alá beraktok még 1 Pearl Izumi cipõ orrvédõt ;) Tegnap 3:10 ig simán jó volt, igaz nem volt hideg, csak 0-4 fok.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jaja, nyári cipõmen máshogy tök halál lesz a harmadik óra, nekem is be van tömve az elejébe egy rongydarab.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Ajánlom az újságpapír használatát!
Nyári cipõm, és a kamásli közé tettem két réteget, és csodák csodája, a tegnapi 0 fokban is bírtam menni 3 órát anélkül, hogy lefagyott volna a lábfejem. Eddig max. 1,5 óra után minden bajom volt emiatt, de most egész tûrhetõ maradt a hõmérséklet. Ha még veszek hõszigetelõ talpbetétet, azzal teljesen téliesíthetem a cipõt.

Ez nem a saját ötletem, tapasztalt kerékpárosok is így tesznek.
Race, no Rest!

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
Kénytelen voltam rájönni hogy 0 fok alatt nem elég a kínai párszáz forintos kesztyû... Kéne vmi meleg, amibe annyira nem is izzadok bele, van ilyen kb 3-4000ft körül? Ismerõs mondta h egy kesztyû vagy meleg, vagy nyári, és légáteresztõ. Nincs a kettõnek vmi metszete? :)
" Azt a
sátrat könnyen észre fogjátok venni, van rajta álcaháló. :D "