Jelentkezz be Regisztrálj
Téli tekerés
Írta 2008. január 08. - 01:22
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. január 08. - 00:51
Á, abban nincsenek hajszálerek. Rajtam mindig azok a részek a leghidegebbek.Az nem melegít elvileg? Én amikor méghájasabb voltam, kevésbé fáztam, mint most!
Manapság tiszta hideg vagyok.
Írta 2008. január 08. - 00:41
Nem is Rád céloztam.Á-á, én olyat nem mondtam
Ezt a megjegyzést vitattam csak.akár egy óra tekerés többet ér kint, mint görgõn kockára ülni a popót nap mint nap
Jah, én a negyed óra kónuszon kiállva / negyed óra pörgõsen menetet nyomom, s megy azért a 128-132, a görbén nem látszik, hogy mikor álltam ki és mikor nem. Fülsértõ az a csipogás, de ha már szar, akkor legalább legyen hatékony.
Írta 2008. január 08. - 00:37
Írta 2008. január 08. - 00:36
Nekem a derekam ilyen. (a sok zsír miatt valószínû)
Az nem melegít elvileg? Én amikor méghájasabb voltam, kevésbé fáztam, mint most!
Írta 2008. január 08. - 00:35
de azt is csak akkor ha mondjuk a görgõzést már halálosan unja az ember.
Annak, aki szerint nem kemény a görgõ, ajánlok próbaképpen egy napi 6 órás menetet egy 4ütéses pulzustartományon belül - Nati ha jól emlékszem így készült a Cape Epicre.
Írta 2008. január 08. - 00:31
Írta 2008. január 08. - 00:29
Írta 2008. január 08. - 00:27
Írta 2008. január 08. - 00:16
Ha nem elég szuper a keringésed, akkor úgyis fázni fog a lábad.Mint pl? Northwave-ben is fáztam... Meg szerintem nem rossz a shimano, mind a 2-õ kölcsönben volt nálam...
Én 0 fokban nyári cipõben országútizok és semmi bajom.
Írta 2008. január 08. - 00:08
Dante az nagy úr, mindig van vmihez hozzászólása....
Másfél órát a szerpetinen le-fel töltöttem, ez szerintem elég nagy edzésértékkel bír, ja meg vmi technikát is feljeszt nem? off (én legalább kimentem....)
Ja még vmit, ha má a téli tekerésnél tartunk el kell mondanom, hogy tucatnyi szaklap, tapasztalt sportóló mondotta, hogy akár egy óra tekerés többet ér kint, mint görgõn kockára ülni a popót nap mint nap. Ezt mindenki tudja, nem? No, meg ha ilyen idõbe képes vagyok kint tekerni, akkor jó idõben is ki fogok menni, nem? Alig görgõztem mostanában, inkább egy réteggel többet veszek fel és kint tekerek.
:majdnem flame, bocsi:
Be vagy rám pöccenve, ezt látom, de ha ezt végigolvasod, méginkább be leszel. :argue:
Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon nincs igazad. Nem azt mondtam, hogy kimenni nem kell - azt mondtam, hogy kint tekerni nem kell a -10-ben a jégpályává fagyott utakon. Ki szoktam ám én is menni, felteszem én többet futok a -10-ben, mint amennyit te tekersz (3 órára simán kimegyek mondjuk este 10-kor hétköznap, de bocs, ha te is éppen ennyit tekersz akkor). Kíváncsi lennék arra is, hogy miféle szaklapot vagy tapasztalt sportolót mondasz, mert pl eddig a legtöbb edzõ, akit ismertem, egyenesen megtiltotta a 0 fok alatti idõben történõ tekerést - egyszerûen túl sokat kockáztatsz egy bukással, például annyit, hogy 1 napig faszacsávó voltál, de cserébe nem nyered meg a bajnokságot. Tényleg baromira kíváncsi lennék, mert fura mód az xc/mx élmezõny baromira nem teker kint, mert hatékony izommunka kábé 5 fok fölött indul be, ellenben döbbenetes tempóban futnak végig olyan távokat, amiket el sem képzelnél. Bizonyítani akarsz? Hajrá, fusd le a bringás élmezõnyt mondjuk a Téli Mátra 40-es távján. (ott szokott lenni elég sok nagymenõ) Asszem Matyi a kevés kivétel egyike, aki kint keménykedik, dehát õ nem fél az autóktól. (bár vasárnap már õ is görgõzött) Azt már csak félve merem megemlíteni, hogy a görgõn eltöltött idõ hatékonyabb, mint a bringán - az más kérdés, hogy mondjuk 3 órát odakint könnyebb eltölteni (elszáll), mint görgõn 20 percet (beleúnsz az életbe). A szerpentínen fel-le menet januárban pedig nem edzés.
Írta 2008. január 07. - 22:55
akkor reménytelen eset vagyMint pl? Northwave-ben is fáztam... Meg szerintem nem rossz a shimano, mind a 2-õ kölcsönben volt nálam...
amúgy nekem csak akkor szokott fázni a lábam ha átázik a cipõm
úgyhogy terepen bakancs vagy ha száraz hideg akkor sportcipõ
aszfalton meg egy sidi téli spd
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. január 07. - 22:53
Írta 2008. január 07. - 22:52
rendes téli cipõrõl beszéltem, nem próbálkozásról-6 fok alatt kevés a Shimano téli cipõ, pearl izumi orrvédõ és pearl izumi kamásli.
Na ilyenkor mi va? Sztem egyénfüggõ, nem kicsit.
Írta 2008. január 07. - 22:50
nem nagyon tudok olyan idõt cca -10 -ig amikor egy jó téli cipõ kevés lenne.
-6 fok alatt kevés a Shimano téli cipõ, pearl izumi orrvédõ és pearl izumi kamásli.
Na ilyenkor mi va? Sztem egyénfüggõ, nem kicsit.
Írta 2008. január 07. - 21:17
Írta 2008. január 07. - 21:13
Bár, hogy ki mennyire fázik, az jórészt egyéni tulajdonság is.
Írta 2008. január 07. - 19:53
nem nagyon tudok olyan idõt cca -10 -ig amikor egy jó téli cipõ kevés lenne.És ha már az sem elég?
A tegnapi átázott ráfagyott korcsolyapályán, amikor a cipõrõl jégcsapok csüngnek..
Akkor jöhet a kályha a cipõbe.
Írta 2008. január 07. - 15:49
esetleg egy rendes téli cipõ ?
És ha már az sem elég?..a cipõ.. Shimano vastag kamásli, ujságpapír és Pearl Izumi orrvédõ sem elég..
A tegnapi átázott ráfagyott korcsolyapályán, amikor a cipõrõl jégcsapok csüngnek..
Akkor jöhet a kályha a cipõbe.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. január 07. - 14:47
esetleg egy rendes téli cipõ ?Jó meleg volt ma, kedvem is volt a sok görgõzés után tekerni. 3 óra 10 lett a vége outon. Minden öltözék jó, egyedül a cipõ a legnagyobb gond, Shimano vastag kamásli, ujságpapír és Pearl Izumi orrvédõ sem elég, a megoldás egy fûthetõ talpbetét kéne, van is megfelelõ, 35, 45, 70 fokot tud 70-et 5 óráig Az egyedüli gond vele, hogy 25 ropi körül van :\ Majd jövõre