Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Téli tekerés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
881 hozzászólás a témában

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
A télre keresek valami jó biciklis kabátot, amiben nem fáznék. Tudnátok ajánlani olyat, ami azért nem olyan drága, de jó. 20-25ezret költenék rá max.
"Ride today, heal tomorrow"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en nem arrol beszelek - epp azt irtam, hogy azzal semmi gond :) ugyanolyan a futonaci, csak nincs benne beles (amit utalok is). a felsokrol...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Egy hosszú biciklisnadrágot sehogy, értsd, sehogy sem tudsz jól pótolni. Ha funkcionálisan meg is oldod, a rétegvastagság már az ergonómia rovására fog menni. Azt, hogy az elsõ szakaszain vannak softshell és windshell szakaszok is, nem tudod mással helyettesíteni, márpedig 0 fok körül a menetszél a legnagyobb ellenfél. Teljesen más az izzadság mértéke is mondjuk futás közben. Szóval nézz szembe a cicaruhával, vegyél egyet, próbáld ki, s nem lesz gondod. Alöltözettel egy hosszú bringásnadrág akármit kibír, én -7-8-ban is mentem már 35-ös átlagot órákon át.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
10 fok alatt miben tekertek?

efelett nalam igy alakul:
15-20 fok - hosszu mez, futogatya (+freeride gatyo). lefele neopren felso.
10-15 fok - hossz mez, neopren felso, futogatya. 10 fok korul egy szelallo dzseki lefele.

a futonacit meg 10 fok kornyeken sem ereztem szuknek, inkabb a neopren felsovel lenne gondom. konnyu beleizzadni (talan 10-12 fok kornyeken nem). lefele meg ugyan jol viseli a szelet, de sok helyen "hideg". munkaba neha szoktam menni polarpulcsiban, ma tesztkeppen egyszal polo + pulcsi komboban elindultam 7 fokban, es meglepoen komfortos volt. ha megallok sem rohad ram, epp annyira huzatos, hogy ne izzadjak le (pedig szimpla pamutpolo volt). lefele fogalmam nincs milyen lenne, de a +1 reteg ugyis elkerulhetetlen. szal kinek mi valt be?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Hétvégén pont útba is tudnám ejteni, tudnál ott valami konkrét elérhetõséget/boltot/akármit?

az egész falu egy hatalmas lomi.
bár asszem az udvarokról már kitiltották a boltolást, a helység melletti laktanyán van berendezve piac.
(de ahol látsz nyitott kaput a faluban, bent sok cuccal oda be lehet menni)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Khm, 4számjegyû összeget szánok a projektre. Gyerek lécekkel szemezek egyelõre, és hoki teszkóbájk vázzal, természetesen használtba.
Vannak akik fûrészelik a lécet, de ha lehet inkább kerülném.

Az hogy túl puha a gyerekléc az max az elsõ 20-30cmnél lehet baj - okozhat ez problémát?! (Törés)
Vagy ha 40es lécet használok ott szerintem nem oszt nem szoroz a merevsége... Gondolom...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ihun egy igényesebb (és még mindig olcsó) megvalósítás, gyakorlatilag végigmutat mindent: link

Egy dolgot nem vágok, általában ilyen pici léceket használnak, de nem tudom honnan szerzik be és minek hívják ezeket.
Persze a páratlan lécek valószínûk olcsóbbak, lécnél ez az elsõdleges szempont.

szerk: ezek 80cmes gyereklécek lennének?

Snow Blade: eXtrem.hu - Kiprbltuk a hkorcsolyt: Trkkzs elnyben, de nincs leolds

Igazándiból 2 db kell a gépre a lábra pedig Big Foot elvágott léc nem jó mert a hátulján nincs felhajlás, gyerekléc pedig túl puha. Itt találsz infókat:http://www.sielok.hu...opic.php?t=6197
Ha érdekel komplett gyári 100.000 körül van talán még tudok is egy kereskedõt akinél van.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ihun egy igényesebb (és még mindig olcsó) megvalósítás, gyakorlatilag végigmutat mindent: link

Egy dolgot nem vágok, általában ilyen pici léceket használnak, de nem tudom honnan szerzik be és minek hívják ezeket.
Persze a páratlan lécek valószínûk olcsóbbak, lécnél ez az elsõdleges szempont.

szerk: ezek 80cmes gyereklécek lennének?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hétvégén pont útba is tudnám ejteni, tudnál ott valami konkrét elérhetõséget/boltot/akármit?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem tudom lehet e topikot nyitni neki; de lenne (jó) pár kérdés a snowbke/skibike stb építéséhez.
Egyik elsõ ilyen, hogy hol a fenébe tudok venni akár páratlan, 'vacak' síléceket? (Ha kapok azt olcsón, nem szenvedek hogy készítsek hasonlót.)

Egy link a rengetegbõl...

Devecser és hasonló lomis paradicsomokban halmokban állnak a sílécek. Vakahol már síléc kerítésr is láttam.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nem tudom lehet e topikot nyitni neki; de lenne (jó) pár kérdés a snowbke/skibike stb építéséhez.
Egyik elsõ ilyen, hogy hol a fenébe tudok venni akár páratlan, 'vacak' síléceket? (Ha kapok azt olcsón, nem szenvedek hogy készítsek hasonlót.)

Egy link a rengetegbõl...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

.
Térdmelegítõbõl több félét is láttam, de tanácstalan vagyok melyiket vegyem (adidas, merida, kelly's, bbb, stb.).

Mindenképpen olyat, amiben van szélálló membrán.

A sebesség mindent megold.

KaLeun

KaLeun

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Üdv!

Szeretnék venni egy térdmelegítõt (~6e) és egy nadrágot (~6-8e).
Térdmelegítõbõl több félét is láttam, de tanácstalan vagyok melyiket vegyem (adidas, merida, kelly's, bbb, stb.).
Nadrághoz lövésem sincs, elég lenne egy tartós bélés nélküli is.

---
Nekem is a Balu által ajánlott sárvédõim vannak (jók), de télire (saras, latyakos utakon) biztos, hogy a hagyományosak az igaziak.

---
(Régi téma) Szöges gumiknak tavaly olvastam utána és a legtöbb helyen a Nokian gumikat ajánlották mivel nem egyszerû acél, hanem kopásálló karbid (carbid) "szegek" vannak benne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Szerintem csak a hagyományos, pálcás sárvédõnek van igazán értelme õsz,tél viszonylatban.

kb ott a pont
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat, a Balu-félék valóban jónak néznek ki, fõleg hogy a hátsó az visszanyúlik kicsit az üléscsõ felé is és ott is fogja a dzsuvát, ezt eddig csak ezen a verzión láttam.
Az áruk valóban borsos de meggondolandó: lehet hogy jobb erre költeni mint gyógyszerre megázás/megfázás után. :)

Stellaz: bocsi, nem fogalmaztam teljesen egyértelmûen, a hagyományos alatt nem a pálcásat értettem, hanem a mûanyagból készült és a kerék ívét végig követõ, a V-féknél fémlappal-, és az elsõ váltónál felpattintással rögzíthetõ típusra gondoltam. Ezt sajnos eredeti formában sehogyan sem tudnám használni, több sebbõl vérzik.

Üdv

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Sajnos újra aktuális lett ez a topic :(
Az lenne a "szezonnyitó" kérdésem felétek, hogy a nyeregszárra szerelhetõ sárvédõk mennyire hatásosak?

Erre a "fazonra" gondolok:

http://www.bringabut...arlas/142/5712/

Próbáltam feltenni "hagyományos" mûanyag sárvédõt, de elnyomja a V-féket + beledarál a kerék + beleakad az elsõváltó... más baj nincs is vele :)

Üdv & szebb idõt

Szerintem csak a hagyományos, pálcás sárvédõnek van igazán értelme õsz,tél viszonylatban.

A fentebb írt problémákat 2 dolog okozhatja együttesen:

1, túl vastag és bütykös a gumi - vegyél valami keskenyebbet, kevésébé rücskös ballonosat
2, rosszul van felszerelve - rendesen vágd, állítsd méretre a pálcákat

Ha jól van felszerelve, akkor nagyyon sokat véd, többek közt a csapágyházat is, ami télen azért számít

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A korábbi gépen gyárilag éppen csak annyival volt rövidebb a kelleténél,
hogy mögötte feldobálta a saras szmötyit a fejem tetejére.

A másik bringára vettem egy ilyent:
SKS Shockblade Manitou 26" elsõ

SKS X-Blade 26" hátsó
A hátsó elég jól állítható.

Ezek elég jók az össztelósra is, igaz az ára is megvan.
Amikor vettem a gépet akkor volt nálam annyi amibe néhány kiegészítõ bele fért.

El kellene menni valamelyik bringa boltba és fel kellene próbálni rá,
hogy melyik fér el rajta. Ha meg rövid a gyári akkor a vége alá
fel lehet ragasztani autó belsõ darabból egy formára vágott kiegészítõt,
hogy biztosan megfogja a sarat.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Sziasztok!

Sajnos újra aktuális lett ez a topic :(
Az lenne a "szezonnyitó" kérdésem felétek, hogy a nyeregszárra szerelhetõ sárvédõk mennyire hatásosak?

Erre a "fazonra" gondolok:

http://www.bringabut...arlas/142/5712/

Próbáltam feltenni "hagyományos" mûanyag sárvédõt, de elnyomja a V-féket + beledarál a kerék + beleakad az elsõváltó... más baj nincs is vele :)

Üdv & szebb idõt

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
:D
ezjó
(mármint az idézet)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Persze, de alapvetõen úgyis oldalra csúsznál el, nem? :) Így viszont csak módjával lehet csapatni, mert pont kanyarban elõfordulhat, hogy végül semmi sincs, ami megfogna. Persze, csak elmélet, amíg ilyen jég van, addig én egyszerûen nem bringázom :(

A középsõ és külsõ bütykökbe is lehet csavarokat tenni.
Olyan sokkal nem lesz nehezebb.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..