Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Téli tekerés

- - - - -

• Please log in to reply
881 replies to this topic

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Az én 45-ös cipõmre alig lehet felrángatni az XL-es (44-47) Shimano kamáslit. Nem tudom hogyan számoznak ezek ...

"A lényeg, hogy ne a cipõt próbáld átpasszírozni a kamásli "száján", hanem elõször vedd fel a kamáslit, aztán a bebújtatott cipõt." - hogy is van ez? :)
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Igen érdekes és tanulságos is az elõzõ h.szólás, habár az elején még nem tudtam mi lesz belõle.

Közben én megrendeltem a nadrágot és a kamáslit.
A nagrágról >>itt<< írok többet.

A kamásliról mondtam Viktóriának, hogy jó lenne ha fel tudná ott
próbálni valamelyik 43-as cipõt viselõ férfi kollegája cipõjére.
Megtette, itt az eredmény:

"Felpróbáltattam a kamáslit utcai cipõre. A 45/46-os lett jó. Bár az utcai cipõk sokfélék, remélem a te cipõdre is jó lesz. A lényeg, hogy ne a cipõt próbáld átpasszírozni a kamásli "száján", hanem elõször vedd fel a kamáslit, aztán a bebújtatott cipõt.

A csomagodat még ma postára adjuk, így várhatóan holnap megkapod.

Hát úgy néz ki csak sikerült összehozni a rendelést :-)
Várom a beszámolód a cuccokról, jó tekerést (és kevesebb esõt) télre.

Szia: Viktória, Velo-X Webshop"

Jól meg lehet vele beszélni minden apró problémát és kívánságot.
Nagyon kedves türelmes és segítõkész.

Így nézett ki életem elsõ elsõ netes rendelése.
Majd el mondom milyen ha megérkezik.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Téli tekeréshez

Bakancs: Nagyon fontos hogy vízhatlan legyen. Ha oldalt körbe gumis az a legjobb. Talpa terepes legyen mivel elõfordulhat hogy tolnod kell a kerékpárt. A bakancs óra van kint legjobban a szélbe ez fog elõször átfagyni.
Kesztyû: Nagyon vastag kesztyû nem jó hamar meleged lesz benne. Vigyél egy egyszerû vékony kesztyût is magaddal. Az a legjobb.
Sapka: Ez se kell túl meleg. Az izzadságot elvezesse az eleje jó ha szélálló. Védje a fület de hallj is benne. Egy százas polár ha szélálló megfelelõ lehet. Hóesésben jól jöhet ha simléderes. A simléder védi az arcod a széltõl is.
Kabát: Ne nagykabát legyen. Fontos hogy legyenek rajta elcipzározható szelõzõk. Különben bele fõsz. Ha nincs a nyaki cipzárral tudod szabályozni a test hõt.
Aláöltözet: Egyik legfontosabb ruhadarab. Az izzadság a legnagyobb ellenség. Egyszerû pólóban ne is próbálj elindulni.
Nadrág: Ha nagyon vastag erre is kel szelõzõ. Általában elég egy szélálló nadrág plusz egy harisnya. Figyelj arra ne fújon be a szél a nadrág alá.
Derék. Mindenképp véd a derekadat. Hosszabb kabát, magas derekú nadrág. Esetleg derék melegítõ.
Arc: Ha igen hideg van és nem véded. Nem tudsz majd beszélni. :-) Ez nem olyan fontos ruhadarab.
Nyak: Fontos hogy itt ne fújon be a szél. Magas nyakú kabát és pulóver. A nyaki részen a cipzárral nagyon jól lehet szabályozni a test hõt.
Lágyék: A kerékpáros nadrág jól védi ezt a részt és a fenekedet is. A lábad között nagy a szél. Véd a nemesebb testrészedet.
Térd: Mivel a nadrág hozzásimul a térdednek folyamatosan hûti a szél. Nagyon ajánlott egy térdmelegítõ. Így légrés keletkezik a nadrág és a térded között. Mellékesen jövõre is tudsz majd járni
Pulóver: Fontos hogy elvezesse az izzadságot. Egy kétszázas polár megfelelõ választás vastagabb kabáthoz viszont sok lehet.

Télen általában hó és nehéz terep vár. Lassabban haladsz és erõsebben kel tekerni. Ez rengeteg hõt termel. Ne indulj neki nagykabátban, glotgatyába bebugyolálva. Mikor elindulsz nem baj ha kicsit fázol. Fél óra múlva úgyis meleged lesz.
Ha nagyon fázol válts nehezebb terepre. Híd el nem fogsz fázni. Semmiképpen ne próbálj gyorsan, jól járható úton tekerni csak hogy hazaérj.
Mikor meleg helyen pihensz. Mindig vetkõz le teríts ki átizzadt ruháid. Ne maradj semmiképp felöltözve.
Néha ellenõrizd a fékhatást. Nagy hidegben és ködben a kerékpár eljegesedik. A tárcsákra ráfagyó vékony jégréteg miatt a fékhatása megszûnik.
Próbálj szélvédett utakon haladni. Ha gond adódik a kerékpárral. Nyílt terepen ne próbáld megjavítani. Húzódj be egy árnyékos helyre.
Mobiltelefont, MP3 lejátszó, fényképezõ jól bírja a hideget. De hamar lemerülnek tarts a kabát alatt õket. Ide tedd a csokit, müzlit is különben nem tudsz beleharapni. :-)

Szép, csendes a téli világ. De veszélyes is lehet. Apránként vesd bele magad. És meglátod mikor túrádról visszatérve áttekersz a városon. Nem érted majd mért fáznak az emberek körülötted ilyen jó idõben.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

Én egy -ausztriából származó (talán Lidl)- 5000.-ért kéz alatt vásárolt téli biciklis felsõben tekerek. Elég vastag 100% poliészter. A szél nem fúj át rajta, elég meled, de nagy problémám, hogy nem is szellõzik semmit. 1 óra fel-le tekerés után az ujjai vébgébõl és a kabát aljából csavarni lehet az izzadságot. Ez drágább felsõknél is így van, vagy azok szellõznek normálisan?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Kössz!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
kb bármelyik bringás boltban.
márkától függõen ~2ezertõl 6ezerig.

http://ebike.hu/termekek/ruhazat/sapka
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Miket tudsz.? Hol lehet olyant venni.. és mennyiért?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
miért kötött sapit akartok bukó alá rakni?
thermo/polár.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Elég lutri internetrõl rendelni ruházatot. Fõleg kamáslit...

Már néhány éve tervezem, hogy veszek valami téli holmit.
Ígérte is valaki, hogy segít nekem de végül sehogy nem jött össze.
Amikor olyan boltban jártam akkor egy téli thermo kebát (vagy hogy is..) 40ezer körüli árba került.
Semmit nem találtam amirõl azt mondom, hogy na ez árban és használhatóság szempontjából is jó lenne.
Egyszer vettem egy zoknit amirõl kiderült, hogy qrva-drága és elszorítja a lábam.
Ennyit a ruházkodási érzékemrõl.

Most azt mondtam, bele vágok, fõleg amikor megláttam azt a kabát márkát amirõl itt szó esett, hogy jó.
Aztán láttam jó áron jónak látszó cuccokat.
Elõkerült jó zokni is, viszont a jó hõtartó nadrág óriási gondot jelentett.
Azt viszont megláttam a netes áruházban. Mivel máshol még nem találkoztam vele
ezért jobban körül néztem és azt mondom, legalább valahonnan legyen.

A kamásli.. azt úgy kértem, hogy 43-as cipõre jó legyen.
Legfeljebb keresek olyan cipõt ami bele fér.

..két hete van szerencsém hordani sisakalá sapit a kötött helyet bagóért adták altrix 1350.- volt

Ezt hol vetted?
Nekem csak közönséges kötött sapka van.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
maszk van pirosban is de én speciel nem költöttem rá hanem egy ólcsó porvédö maszk az a papirféle a festék boltbol és kendö a hideg ellen ja és két hete van szerencsém hordani sisakalá sapit a kötött helyet bagóért adták altrix 1350.- volt egész jó állja a szelet és türhetöen szellözik kifelé még a fülvédök se akarnak fellpöndörödni
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Elég lutri internetrõl rendelni ruházatot. Fõleg kamáslit. Felpróbáltam vagy hatot, de egy sem volt használható. Még a 47-49-es Shimano is annyira alul volt számozva, hogy a 45-ös SPD cipõvel nem tudtam felerõltetni.
(Végül egy sóhajtás után lett egy NorthWave Celsius téli cipõ, amit nem bántam meg...)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Nekem is tele dobálta sárral a hátamat a kerék, még a fejemre is jutott belõle..
Aztán haza értem, lemostam a sárvédõ belsejét, kerestem egy darab keményebb autó belsõ
gumi darabot, kivágtam egy bringa sárvédõ méretü csíkot és bele ragasztottam, hogy jól hátra érjen a kerék mögé.
Pvc padló ill. cipész ragasztóval. Azután még csavarral is rögzítettem és azóta jóóó!
Elöl is hasonlóan lelóg jó mélyen egy db. sárvédõ szélességü gumi.

Apropó, megvan mi hiányzik az öltözékbõl, a "rabló maszk". :) Az arcvédõ.
Olyan csak ronda feketében ill. sötét színben van?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nekem ez szolgál:
http://ebike.hu/term...vedo/szett/5671

2 rugó volt a helyi boltban, csak az a kis fekete farokszerû izé hiányzik róla, de amugy is gyártva lett rá sk "laffantyú"

Városi SSen használom,/1,5slick/ tök jól be lehet állítani, elég stabil, néha szokok vele terepen is menni,/persze cssk módjával, lásd gumi/ bírja. Egyszer kell fittin méretre szabni, s örök élet.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
sárvédõ topikban van pár ajánlás ;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
mondjatok nekem olyan sárvédõt, ami valóban véd is a víztõl, illetve a sártól (tehát nem csak a kerék legfelõ pontjáig ér, hanem majdnem körbeöleli a felsõ félkörívet), nem zörög, és univerzális a rögzítése (magellan crater vázra menne)...az se baj, ha nem egy vagyon, és tudtok mondani helyet, ahol beszerezhetõ. :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Forralt bor ;) ... kerékpár?:) ... Tél? :winter: :rolleyes: ... egy marék õrültség?
Talán megvannak mind. :)

biztosan kell betétes hosszú termo naci?
én anno vettem sima hosszú termot, így tudom használni futni is, ha meg bicajozok, akkor aláveszek egy rövid betétest.

Elég fázós vagyok. A lábam begörcsöl (a vádlim meg a combom) ha kicsit hûvösebb az idõ és edzetlenül nyomom.
Szerintem hidegben kell az.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Egy nadrágot (Kelly's hosszú Isowind)

biztosan kell betétes hosszú termo naci?
én anno vettem sima hosszú termot, így tudom használni futni is, ha meg bicajozok, akkor aláveszek egy rövid betétest.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
egy marék õrültség?

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag