Jelentkezz be Regisztrálj
Téli tekerés
Írta 2007. december 29. - 14:21
Írta 2007. december 29. - 13:01
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. december 29. - 02:10
dolgozhattam egy tengerjáró hajón amelynek északon volt az állandó útvonala és a tengerészek fókazsír alapú krémmel kenték magukat,így védték magukat a csípõs hideg szél ellen-ez télen volt és teljes sikerrel,gondolhatjátok a szél ereje nem volt semmiNyilván a mai megfelelõi nem fókazsírból vannak - az enyémnek pl gyógynövény illata van.
talán nálunk is beszerezhetõ,vagy hasonló termék-tipp a fázósoknak
Írta 2007. december 29. - 01:04
Egyébként, hogy kinek mire van szüksége, teljesen egyéni. Nekem pl. téli zokni, téli cipõ, kamásli kombóban is le akarnak fagyni az ujjaim 2-3 óra után, amikor más meg nyári cipõ-kamásliban is megvan. Ezért fûthetõ talpbetét vagy zokni kellene.
Írta 2007. december 29. - 00:27
Városban a maszk sem feltétlen elõnyõs viselet, fõleg a fekete mert kritikus helyeken megelõzésképp visszalõhetnek..Városban kódorgáshoz nem biztos, hogy annyira jó ötlet - sõt, kiejezetten vacak.
Egyébként a kence városban miért nem olyan jó?
"Xabi: ahogy elkezdtem izzadni, a szemembe folyt és csípte"
Már értem miért nem jó városban..
A maszkot talán azért tisztelik mert kicsit félelmet kelthet. Több helyen szerepel mint a nindzsák vagy
a kommandósok álcája, többnyire harchoz, erõszakhoz kötõdik az átlagember médiából szerzett ismereteiben.
Olyan "szigorú" egyenruhaszerü hatást kölcsönöz. Védõruházatnak fõleg az tekinti aki ilyen célra használja.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2007. december 29. - 00:24
Edzésre valóban jó lehet a kence (Erdélyi túrán próbáltam hasonlót, igaz nem ilyen farkasordító hidegben, és pozitív tapasztalat, csak megállni nem volt érdemes vele, mert ahogy elkezdtem izzadni, a szemembe folyt és csípte).
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2007. december 28. - 23:06
Nem kenõdik el. Én edzésre használom, nem városban kódorgáshoz. És 3 órát simán megyek vele, s nem mosódik le meg ilyesmi. Városban kódorgáshoz nem biztos, hogy annyira jó ötlet - sõt, kiejezetten vacak.
Írta 2007. december 28. - 22:53
Nem is az a gond, hanem pl a hidegben folyik az ember orra. Azt idõnként törölgetni kell.az enyémnek pl gyógynövény illata van.
A kence hamar lekopik és sûrûn meg kell állni pótolni, gondolom én.
Vagy ha megtörlõd a szemed akkor is minden kenõcsös lesz, vagy ez vékony réteg és nem kenõdik annyira?
Esetleg ez vele jár, aki gyakran használja azt már nem zavarja?
Írta 2007. december 28. - 22:37
Írta 2007. december 28. - 20:32
Nálam már az is csökkentette a túlhûlést ha megálltam egy pillanatra.Nekem ha nagyon fázik az állam-arcom egy ideig megfogom a kezemmel. Dörzsölgetem, fújok a tenyerembe meleg levegõt úgy hogy arrafelé áramoljon.
Amikor elindultam a menetszél megint azonnal csípett és fádalmasan hideg volt.
Legalább jobban melegít, már ha befér a fejed mellé ..bocs, te mondtadBalu, ez sztem vastagabb anyagu, legalabbis a kep alapjan annak tunik.
Szerintem lefedi a pórusokat ahol a bör párologtatna, ezzel csökkenti a hõleadást...de még a sarkvidéki inuit vadászok is fókazsírral kenik az arcukat, .. szóval lehet benne valami.
Ezen kívül még hõszigetelõ is, viszont nem szívesen kenném össze magam és a ruhám zsírral, ha nem muszáj.
Persze szükség helyzetben ha más nincs.. na meg ha valaki megszokta.
Írta 2007. december 28. - 14:19
Nem okoz vérbõséget, ha erre gondolsz, s igazából én a hegymászásból vittem át a bringára, ott ugyanis mindenki ilyesmivel nyomul. (de még a sarkvidéki inuit vadászok is fókazsírral kenik az arcukat, vagy mi, szóval lehet benne valami) Én azért felveszek egy sálat, nem ez a lényege - hanem, hogy a lefagyó területeket (arccsont, orr, száj környéke, áll) tök jól bevédi.
Írta 2007. december 28. - 14:18
amit linkeltem, az ugyanaz az anyag, mint az alaoltozetek, siman befer sisak ala (uis a nagy fejem az L-es sisakot elegge kitomi enelkul is ).
Írta 2007. december 28. - 12:33
Írta 2007. december 28. - 12:25
Utána még néhány napig nagyon meg volt fázva a légcsövem és fájt a tüdõm felsõ része, fõleg a hörgõk.
Mindez a leghidegebb +4 fokban! Olyankor már beszélni sem tudok, annyira átfázik az arcom.
Gyenge az immunrendszered és/vagy áttizzadt ruhában mentél. Nem véletlenül kell fölfelé levetkõzni, lefelé beöltözni. Sokat segít, ha mindegyik mezed zippzáros, így gyakorlatilag el tudod kerülni, hogy meleged legyen, s beleizzadj. Egy maszk ára kb 6 db C-vitamin, s szerintem legalább annyira hatékony.
Mondjuk el kell ismernem, hogy nyilván más egy téli "edzés", mint egy téli városi közlekedés - szóval elég hülyén nézne ki, ha a bankk elõtt egy papírtörlõvel leszednéd a krémet az arcodról, indulás elõtt, meg újra felkennéd. De azért be kell látnotok, hogy elég kevés "profit" látni nindzsaszerelésben, pedig feltehetõen nálatok sokszorosan többet tekernek odakint.
Írta 2007. december 28. - 11:25
Írta 2007. december 28. - 10:11
Az könnyen lehet, azért is igyekeztem beszerezni téli cuccokat. Egyébként is fázós vagyok.Nincs gond a hideg levegõvel - attól fáztál meg, hogy nem voltál rendesen felöltözve és kívülrõl "hûtötted" a mellkasod.
Most meg, amióta két éve felfordult a világ, alig jut idõm bármire.
Szintén régebbi történet, mínusz néhány fokban, utcai meleg kabátban
csak néhány km-t tekertem és az arcomon minden felsorolható terület fájdalmasan fázott.
Úgy éreztem, hogy nem úszom meg fagyási sérülés nélkül.
Semmi mást nem éreztem az arcomon, fülemen orromon..stb csak azt, hogy nagyon fáj és érzéketlen.
Nekem ezért kell valami védõ arcra is. Talán az a legjobb amit itx linkelt ide.
itx: Erre gondoltál?
Ezt itt megtalálod az elérhetõségével együtt:
Motoros cuccok.. << katt rá
Írta 2007. december 28. - 09:57
Írta 2007. december 28. - 09:52
Ez engem is érdekelne, he lehet venni valahol!nem tudjatok ilyet vagy legalabbis ilyesmit hol tudnek venni itthon?
http://www.forelle.c...12571D4006E1E84
nekem csak a fejem, ill. a fuleim faznak teli tekereskor.
Írta 2007. december 28. - 03:59
http://www.forelle.c...12571D4006E1E84
nekem csak a fejem, ill. a fuleim faznak teli tekereskor.