Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Téli tekerés

- - - - -

• Please log in to reply
881 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Minden öltözék jó, egyedül a cipõ a legnagyobb gond, Shimano vastag kamásli, ujságpapír és Pearl Izumi orrvédõ sem elég, a megoldás egy fûthetõ talpbetét kéne, van is megfelelõ, 35, 45, 70 fokot tud 70-et 5 óráig :) Az egyedüli gond vele, hogy 25 ropi körül van :\ Majd jövõre :)

Ez is hasonló mint az aranyárban mért jó lámpa. csak ennek egyszerübb a felépítése.

Mégis azért olyan drága mert legtöbben addig mennek ki amíg elég az öltözék.
Aki extrém körülmények között kimegy és nem akar fázni, annak készül az
aktív szabályozható hõforrással egybe épített cipõbetét esetleg kesztyû,
annak viszont megkérik az árát.

A talpbetét azért fontosabb mert a lábbelink jobban ki van téve a talajközeli nedvességnek és ezáltal a nagyobb hûtésnek.

Ez az elektromos fûtés nem más mint egy belsejében egyenletesen elosztott,
több részre tagolt, hajlékony szigetelõ csõbe bújtatott néhány Wattos ellenálláshuzal fûtõbetét az öltözék részben.
A beiktatott fûtõhuzal szakasz hosszától fûgg mennyire fûtsön,
kívül hõszigetelõ és belül hõelosztó anyaggal bélelve.Az ára az luxus ár.

Ami kissé furcsán hangzik a 45 és 70 fokos hõmérséklet, mivel az élõ testszövet 43 celziuszon és fölötte már károsodik. Kicsapódnak a fehérjék, megég.

Ezt a hõfokot esetleg úgy lehet értelmezni, hogy megfelelõ kapcsoló állás esetén szobahõmérsékleten
akár 70 fokra is felmehet a betét hõje, viszont kint a mínusz 10-20 fokban legfeljebb 30-40 fokos lesz
a teskontaktusban lévõ részeken a hõérzet a külsõ hõelvonás hatására.

.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

... tucatnyi szaklap, tapasztalt sportóló mondotta, hogy akár egy óra tekerés többet ér kint, mint görgõn kockára ülni a popót nap mint nap...

Mit ír a szaklap, miért? Engem érdekelne a téma :)
"Nice boys don't play rock and roll"

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Ja még vmit, ha má a téli tekerésnél tartunk el kell mondanom, hogy tucatnyi szaklap, tapasztalt sportóló mondotta, hogy akár egy óra tekerés többet ér kint, mint görgõn kockára ülni a popót nap mint nap. Ezt mindenki tudja, nem? No, meg ha ilyen idõbe képes vagyok kint tekerni, akkor jó idõben is ki fogok menni, nem? Alig görgõztem mostanában, inkább egy réteggel többet veszek fel és kint tekerek.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Dante az nagy úr, mindig van vmihez hozzászólása....
Másfél órát a szerpetinen le-fel töltöttem, ez szerintem elég nagy edzésértékkel bír, ja meg vmi technikát is feljeszt nem? off (én legalább kimentem....)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
szerintem csak simán kiment egyet tekerni-levegõzni mert úgy volt kedve

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Jó meleg volt ma, kedvem is volt a sok görgõzés után tekerni. 3 óra 10 lett a vége outon. Minden öltözék jó, egyedül a cipõ a legnagyobb gond, Shimano vastag kamásli, ujságpapír és Pearl Izumi orrvédõ sem elég, a megoldás egy fûthetõ talpbetét kéne, van is megfelelõ, 35, 45, 70 fokot tud 70-et 5 óráig :) Az egyedüli gond vele, hogy 25 ropi körül van :\ Majd jövõre :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Én lehet elmebeteg vaok, de ma tekertem a jégesõben másfél órát, és rá is fagyott a mosoly az arcomra meg a bringára is.
Úgy vettem a kanyarokat mint a salakmotorosok :)

Ez a produkció minek számított? Élménykerékpározásnak, vagy esetleg edzésnek? Neadjisten csak egy közlekedési mód, pl moziba mentél bringával?

(én nem élvezném, edzésértéke nincs, a moziba meg nem engednélek ezek után be, de te tudod...:D)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Én egyenlõre egy évig kikísérleteztem magam..
A franc se fog tf2-t venni meg pacsmagolni...

..aztatatat hittem, hogy van neked. Végülis nekem mindegy.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
én is kimentem ma gyakorolni de a vizes aszfalton úgy csúsztak az új schwalbe külsõk mint a takony :) Itt 7 fok van

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts

Én is utálom a telet. Fél óra, mire felöltözik téli szerkóba az ember..:) Most pedig totál jég az ország. Pár napig nincs bringa... de azért megpróbálok tekerni...

Valóban jöhetne a tavasz...

Én lehet elmebeteg vaok, de ma tekertem a jégesõben másfél órát, és rá is fagyott a mosoly az arcomra meg a bringára is.
Úgy vettem a kanyarokat mint a salakmotorosok :)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Ha van kedved [...]

Én egyenlõre egy évig kikísérleteztem magam, és csak a puszta kíváncsiság hajtott, hogy tényleg a zsír lehetett-e a ludas. A franc se fog tf2-t venni meg pacsmagolni mások okulása miatt. Jó lesz a TF2wet, most tuti jó a racsni (legalábbis ebbõl a szempontból).

X.

Ps: mostanában max tavaszi tekercs lesz, sajna...

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Én is utálom a telet. Fél óra, mire felöltözik téli szerkóba az ember..:) Most pedig totál jég az ország. Pár napig nincs bringa... de azért megpróbálok tekerni...

Valóban jöhetne a tavasz...

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts

szívesebben látnék már 'Tavaszi tekerés' topikot..
rövidgatya pulcsi, szevasz .)

ezzel egyet kell hogy értsek :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Ez jó tesztnek.
Ha van kedved akkor próbáld ki ugyanezt a kenõanyagot (babszemnyit) alaposan összekevernél
két-háromszor annyi (jól felrázott) TF2-vel, majd valami melegebb helyen hagyod
elpárolodni az oldószert és az illékony összetevõket, közben idõnként meg lehet keverni.
Ez nagyon könnyen megtörhetõ de tapadó kenõanyagot adott nálam.
Csak a teszt kedvéért, kiváncsi lennék a véleményedre.

...felaprítjuk aztán közepes lángon 5-10 percig, míg üveges nem lesz... :D

ON
szívesebben látnék már 'Tavaszi tekerés' topikot..
rövidgatya pulcsi, szevasz .)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Tetszik ez a Campa maszk! Jól fog menni a Campa kesztyûmhöz :) Megyek és veszek, ha van...

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

ez eleg jonak latszik. hol lo"tted?
mennyire vekony felul az anyag? pl at kell allitsad a sisakot, h. ramenjen?

corratec kerekvar-ban vettem a vadasz utcaban, akkor volt asszem 8 ropi,
nem tul olcso, viszont nagyon jo.
a sisakon egy kicsit lazitani kell, de marciusig ugyis mindig rajtam van, szoval
csak egyszer kell beallitani.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
ez eleg jonak latszik. hol lo"tted?
mennyire vekony felul az anyag? pl at kell allitsad a sisakot, h. ramenjen?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
en ilyet hordok. a lenyege, hogy tobbfele anyagbol van osszerakva,
az arc nagyreszen teljesen szelallo thermo anyag van, mig a szaj/orresz elott
jo legatereszto kepessegu anyag, a fejnel pedig nedvessegatereszto, de szelallo.
remek darab, 3. eve hasznalom, mindenkinek csak ajanlani tudom.

Feltöltött kép

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
sziasztok

en a kovetkezo ket peldanyt szereztem be a telre:

http://rubbit.hu/ter...6&termeklista=1
http://rubbit.hu/ter...4&termeklista=1

a kabat szamomra tokeletes. kenyelmes, jol nez ki, tartja a meleget de nagyon - ala egy szem alaoltozot szoktam venni, minusz tiz fokban sem fazok alatta (lab, labfej, kezfej, fej reszeket ugy nem vedi!!!). ha valaki raszanja a penzt, sztem nem fogja megbanni.

a nadrag szinten nagyon jo, talan annyi baj van vele, hogy a hatso fele nem abbol a windstopperes anyagbol van, mint az elso fele, igy az elso ot-tiz percben nekem szemely szerint fazni szokott a seggem. kibirhato, utana mar eszre sem veszem. a szelet tenyleg megfogja, valmennyire csapadekallo is - a felcsapodo dzsuvat eddig nem eresztette at. kantaros, elol nincs rajta zipzar, bele kell bujni, kicsit furcsa volt, hogy nincs az ulepen betet, de nem veszes.

rubbit.hu: volt egy kis kavarodas a rendelessel, de teljesen korrekten rendeztuk le, orom volt toluk vasarolni.

loco001

loco001

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Sziasztok!

Maszkot vettem én is. (Nem neoprén, de szélálló, lélegzéshez meglukacsolt)Tapasztalat: az arcomnak jó meleg volt, viszont a lukakon át a jeges levegõ uzsgyi a torkomnak..
Egy régi sapkából kivágtam egy darabot, tépõzárral rögzítettem a lukacsok belsõ oldalán. Most már nem volt hideg a levegõ,A kifelé fújt levegõ viszont nem csak a lukakon ment kifelé, hanem felfelé is....bicajos szemüvegem egy másodperc alatt bepárásodott.
(Ugyanez kocogásnál úgy néz ki, hogy a szemöldökömre fagy rá a pára)

Decathlonban vettem egy legolcsóbb síszemüvegrt, háromezer alatt valamivel.
Igy már tökéletes. :-)

Futáshoz meg visszatérem a csõsálhoz. Bicajozáshoz is jó, csak macerásabb levenni mint a maszkot.

...Karácsonyra kaptam neoprén zokit.
Zokni + neoprén zokni a túra bakkancsba királyság!