Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Téli tekerés

- - - - -

• Please log in to reply
881 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Cipõnek SHMW02-es cipõ coolmax zoknival+Speci Windstopperes thermo nadrág. Ez olyan -2-ig jó, a fölött, pedig normál thermo gatya+vízálló/szélálló felsõ nadrág.
Felülre Hosszú subzero+speci vastag thermo kabát. Ez szintén olyan -2-ig jó. Az alatt egy vastag thermo mez is megy a kabát alá, vagy ha szeles, akkor egy széldzseki a thermo fölé. Kesztyûnek Altrix téli windstopper, ha hidegebb van, akkor Shimano bundás kesztyû:)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Na én még nem találtam meg azt az öltözetet, amiben ne hûlnének ki a lábaim! Te miben edzesz Thy télen? Én eddig bármiben tekertem egy óránál többet, a lábam elfagyott. És itt most nem az izületekre gondolok, hanem az izmaimra. Egyszerûen csak bemerevedtek valamelyest és éreztem, hogy sok százalékkal romlik a hatékonyságom! Ha van valami szuper tipped téli 3-4 órás tekerésekre, azt nagyon szívesen fogadnám, mert én még nem találtam problémámra megoldást.
Sokszor az elfagyás lentrõl, a talp felõl kezdõdik. Hiába használom a legjobb felszereléseket!

Példa: néhány óráig egyáltalán nem volt probléma, hiszen 3 órán keresztül csak fölfele tekertünk pár hete a Bükkben/illetve toltuk fölfele :D, ám kellett egy fél órás lefele és kész volt a fagyás. Az izmaim annyira lemerevedtek, hogy utána már a mozgástól se tértek magukhoz 100%-osan. Egy egész napos túrát szerintem már nem tudsz kivédeni csak ruhával, ehhez kell talentum is.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Hát nem tudom, de nekem se tv, se film, semmi sem tudja elvonni a figyelmemet a görgõn töltött fájdalmas órákról. 70-75%-os intenzitás mellett kínokat átélve erõlködöm - ha nem iszok ilyen cukros löttyöt, sztem az életbe is beleunnék.

Egyébként azért voltam kíváncsi Arcsiba állításának bizonyítására, miszerint hatékonyabb kint tekerni, mint görgõn, mert tényleg szigorúan be lehet tartani az edzésre elõírtakat - sokkal könnyebb tartani egy megadott célzónát, mint a szabadban. Másrészt sztem lelkileg is megerõsít - mert nekem a lelkem fáj leginkább :D Mire kiérsz a szabadba, le sem akarsz majd szállni a bringáról.
"Nice boys don't play rock and roll"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

görgözés közben meg tv-t kell nézni, akkor tuti nem unatkozol

a fejletteb görgökhöz - ami már szinte szimulátor - lehet kapni szoftvereket, amik a nevezetesebb pályák emelkedésére vannak beállítva, és még a pálya filmjét is nézheted

télen én csak akkor megyek ki ha min 10 fok van

1. Dehogynem... Egyedül a Transformers alatt nem unatkoztam :)

2. Ja. 200 ezerér :D

3. Ja. -10 ;) Ha 10 fok van, az már tavasz :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
görgözés közben meg tv-t kell nézni, akkor tuti nem unatkozol
a csuklófáradásról még annyit, hogyha csak a hátsókereken van a görgõ (nemtom hogy nevezik az ilyet) akkor sokkal kényelmesebben lehet tekerni. az alkarodat rárakod a kormányra, vagy veszel TT-s kormányt és mész:)

a fejletteb görgökhöz - ami már szinte szimulátor - lehet kapni szoftvereket, amik a nevezetesebb pályák emelkedésére vannak beállítva, és még a pálya filmjét is nézheted

télen én csak akkor megyek ki ha min 10 fok van

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Olasz modszer!
95% bringa.... :P
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

E Nemcsak hogy nem hatékony, de sérülnek az izületek és a hajszálerek is.

Tegyük hozzá, hogy ez csak akkor igaz, ha nem megfelelõ az öltözet!
Egyébként hol van rossz idõ? :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

és céltudatosság kérdése, az általam ismert rekorder - Grósz Béci - nyolc és fél órája már a mazochizmus határát súrolja.

Te jó ég, s még azt hittem a 2-3 órám már hõsies. :D

Ez nem igaz. Próbáld csak ki a spinninget, szerintem jobb. :) De csak szvsz.

Tény, hogy kényelmesebb, mert pl nem ülöd el a kezedet, csak elég kevés az a hely, ahol mondjuk reggel 6-kor vagy este 11-kor lehetne spinningelni egyet (hacsak nem veszel otthonra egy gépet).

Jajj, de nagyon kimennék már, csak ez a beállt gyatra idõ (mennyi ideje is? 7 hete?) már nagyon kiábrándít, ilyen (bringás szempontból) kemény télre még nem is emlékszem. 3 éve van Polar-om, s minde évben rendszeresen (legalábbis hétvégén) ki tudtam menni tekerni. Azért még reménykedem, hogy ha már ilyen dühös a tél, legalább hamar vége lesz, mondjuk úgy február elejétõl kezdõdhetne is a tavasz. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Az újságokra csak módjával hallgassunk, mert oda sajnos nem mindig írnak szakemberek, vagy ha szakemberek is, de sokszor nem azon a területen, amirõl éppen írnak!

Mellesleg nem tudom, hogy milyen újságra, vagy versenyzõi tapasztalatra hivatkozik aricsaba, mert én még sehol nem olvastam olyat, hogy a görgõzés kevésbé lenne hatékony, mint a kinti edzés. Ellenkezõleg, hatékonyabb, sõt mivel nem vonják el a külsõ körülmények a figyelmed, sokkal szigorúbban be lehet tartani a határértékeket, 100%-ban az edzésre tudsz koncentrálni. Az egyetlen hátránya, hogy monoton, így a legtöbb ember nem tud sok idõt lehúzni a görgõn. Persze ez is csak fegyelem és céltudatosság kérdése, az általam ismert rekorder - Grósz Béci - nyolc és fél órája már a mazochizmus határát súrolja.
A nulla fok körül, hideg jégesõben végzett edzéssel egy komoly izomsérülést kockáztatsz.
Ausztria, Kenguruk földje!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ez nem igaz. Próbáld csak ki a spinninget, szerintem jobb. :) De csak szvsz.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

könnyebben le tudok tekerni 5-7 órát...

Áááááááááááááá! :D (biorobot)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Elnézést hogy ide belekontárkodom (hisz nem a szakterületem :D), de én utálom a görgõt (még), egyszer próbáltam csak, de azóta nem volt kedvem visszaülni. Viszont a spinning gépeken valóban sok idõt töltöttem, amikor versenyre készültem. Viszont én ott jóval könnyebben le tudok tekerni 5-7 órát mint mondjuk 3-at görgõn, mert jóval kényelmesebb (de megintcsak számomra). Most várom is, hogy mikor jön be hozzám Zsé nagyobb számban és akkor veszek is egy ilyen gépezetet, mert kedvelem és jól elvagyok rajta.

A téli tekerésrõl meg csak annyit, hogy módjával barátaim, mert télen (pár fok alatti T-n) kint edzeni nem edzésértékû, hanem romboló hatású. Nemcsak hogy nem hatékony, de sérülnek az izületek és a hajszálerek is. Az újságokra csak módjával hallgassunk, mert oda sajnos nem mindig írnak szakemberek, vagy ha szakemberek is, de sokszor nem azon a területen, amirõl éppen írnak! ;)

Túrázni persze lehet, de ilyenkor edzeni szigorúan csak odahaza vagy teremben! Az élversenyzõk mind ezt követik.

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Áh! :) Így már más, persze így sem kis teljesítmény az a 6 óra...
Én kicsit több mozgásteret biztosítottam magamnak - túl sokat. :) Lehet megpróbálom szûkebb, 4-5 ütéses zónával.
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
OFF A 4-ütésest azt nekem írták ki, nem Natinak (õ csak mesélte, hogy ilyen horroridõket töltött görgõn) de csak 1-2 órára, mert (általában) képtelen vagyok azonos tempót menni. Persze ezt majd fokozatosan emelni kell, de itt egy hiba kiköszörülésérõl van szó. A 4-5 ütéses intervallt pedig furi, hogy nem hallottad, mert a Karvonen féle zónaszámítás során a 61-64%-os alapozózónából bizony ilyesmi jön ki!

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
off

Annak, aki szerint nem kemény a görgõ, ajánlok próbaképpen egy napi 6 órás menetet egy 4ütéses pulzustartományon belül - Nati ha jól emlékszem így készült a Cape Epicre. :)

Ez komoly? 6 órán át egy 4 ütéses tartományban? Csak úgy kiváncsiságból, hogyan határozta meg, hogy pont ebben az igen szûk tartományban kell tekerni? Azért nem kicsi elhatározás kell ehhez... Minden elsimerésem!!
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hát de no, azért bekéreckedek a boltba, csak lefotózom.:)
Még ha gyorsan kapok 1500-at, akkor veszek viszont egyet. Másnem kisgyerekeket ijesztgetni jó lesz...:D
savanyu igérem holnap benézek oda. Csak 9 órám lesz lehet akkorra bezár..:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hát, akkor a dolog gyorsan aktualitását vesztette ;-)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ajj, jolvanno. Mikor csináljam meg báttya? De mégsem veszem meg.:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
cj:
pofavédõ szett?!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Sõt, dagadt is vagyok, meg nem borotválkoztam már 2 hete. :D
A téli ruházatot is már csak favágáshoz veszem fel.