Jelentkezz be Regisztrálj
Téli tekerés
Posted 2008. January 09. - 16:55
Felülre Hosszú subzero+speci vastag thermo kabát. Ez szintén olyan -2-ig jó. Az alatt egy vastag thermo mez is megy a kabát alá, vagy ha szeles, akkor egy széldzseki a thermo fölé. Kesztyûnek Altrix téli windstopper, ha hidegebb van, akkor Shimano bundás kesztyû
Posted 2008. January 09. - 16:50
Sokszor az elfagyás lentrõl, a talp felõl kezdõdik. Hiába használom a legjobb felszereléseket!
Példa: néhány óráig egyáltalán nem volt probléma, hiszen 3 órán keresztül csak fölfele tekertünk pár hete a Bükkben/illetve toltuk fölfele , ám kellett egy fél órás lefele és kész volt a fagyás. Az izmaim annyira lemerevedtek, hogy utána már a mozgástól se tértek magukhoz 100%-osan. Egy egész napos túrát szerintem már nem tudsz kivédeni csak ruhával, ehhez kell talentum is.
Posted 2008. January 09. - 16:42
Egyébként azért voltam kíváncsi Arcsiba állításának bizonyítására, miszerint hatékonyabb kint tekerni, mint görgõn, mert tényleg szigorúan be lehet tartani az edzésre elõírtakat - sokkal könnyebb tartani egy megadott célzónát, mint a szabadban. Másrészt sztem lelkileg is megerõsít - mert nekem a lelkem fáj leginkább Mire kiérsz a szabadba, le sem akarsz majd szállni a bringáról.
Posted 2008. January 09. - 16:41
görgözés közben meg tv-t kell nézni, akkor tuti nem unatkozol
a fejletteb görgökhöz - ami már szinte szimulátor - lehet kapni szoftvereket, amik a nevezetesebb pályák emelkedésére vannak beállítva, és még a pálya filmjét is nézheted
télen én csak akkor megyek ki ha min 10 fok van
1. Dehogynem... Egyedül a Transformers alatt nem unatkoztam
2. Ja. 200 ezerér
3. Ja. -10 Ha 10 fok van, az már tavasz
Posted 2008. January 09. - 16:15
a csuklófáradásról még annyit, hogyha csak a hátsókereken van a görgõ (nemtom hogy nevezik az ilyet) akkor sokkal kényelmesebben lehet tekerni. az alkarodat rárakod a kormányra, vagy veszel TT-s kormányt és mész:)
a fejletteb görgökhöz - ami már szinte szimulátor - lehet kapni szoftvereket, amik a nevezetesebb pályák emelkedésére vannak beállítva, és még a pálya filmjét is nézheted
télen én csak akkor megyek ki ha min 10 fok van
Posted 2008. January 09. - 14:37
95% bringa....
http://soloszabi.blogspot.com
Posted 2008. January 09. - 14:01
Tegyük hozzá, hogy ez csak akkor igaz, ha nem megfelelõ az öltözet!E Nemcsak hogy nem hatékony, de sérülnek az izületek és a hajszálerek is.
Egyébként hol van rossz idõ?
Posted 2008. January 09. - 13:59
és céltudatosság kérdése, az általam ismert rekorder - Grósz Béci - nyolc és fél órája már a mazochizmus határát súrolja.
Te jó ég, s még azt hittem a 2-3 órám már hõsies.
Ez nem igaz. Próbáld csak ki a spinninget, szerintem jobb. De csak szvsz.
Tény, hogy kényelmesebb, mert pl nem ülöd el a kezedet, csak elég kevés az a hely, ahol mondjuk reggel 6-kor vagy este 11-kor lehetne spinningelni egyet (hacsak nem veszel otthonra egy gépet).
Jajj, de nagyon kimennék már, csak ez a beállt gyatra idõ (mennyi ideje is? 7 hete?) már nagyon kiábrándít, ilyen (bringás szempontból) kemény télre még nem is emlékszem. 3 éve van Polar-om, s minde évben rendszeresen (legalábbis hétvégén) ki tudtam menni tekerni. Azért még reménykedem, hogy ha már ilyen dühös a tél, legalább hamar vége lesz, mondjuk úgy február elejétõl kezdõdhetne is a tavasz.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2008. January 09. - 13:51
Az újságokra csak módjával hallgassunk, mert oda sajnos nem mindig írnak szakemberek, vagy ha szakemberek is, de sokszor nem azon a területen, amirõl éppen írnak!
Mellesleg nem tudom, hogy milyen újságra, vagy versenyzõi tapasztalatra hivatkozik aricsaba, mert én még sehol nem olvastam olyat, hogy a görgõzés kevésbé lenne hatékony, mint a kinti edzés. Ellenkezõleg, hatékonyabb, sõt mivel nem vonják el a külsõ körülmények a figyelmed, sokkal szigorúbban be lehet tartani a határértékeket, 100%-ban az edzésre tudsz koncentrálni. Az egyetlen hátránya, hogy monoton, így a legtöbb ember nem tud sok idõt lehúzni a görgõn. Persze ez is csak fegyelem és céltudatosság kérdése, az általam ismert rekorder - Grósz Béci - nyolc és fél órája már a mazochizmus határát súrolja.
A nulla fok körül, hideg jégesõben végzett edzéssel egy komoly izomsérülést kockáztatsz.
Posted 2008. January 09. - 12:12
Posted 2008. January 09. - 11:36
könnyebben le tudok tekerni 5-7 órát...
Áááááááááááááá! (biorobot)
Posted 2008. January 09. - 11:34
A téli tekerésrõl meg csak annyit, hogy módjával barátaim, mert télen (pár fok alatti T-n) kint edzeni nem edzésértékû, hanem romboló hatású. Nemcsak hogy nem hatékony, de sérülnek az izületek és a hajszálerek is. Az újságokra csak módjával hallgassunk, mert oda sajnos nem mindig írnak szakemberek, vagy ha szakemberek is, de sokszor nem azon a területen, amirõl éppen írnak!
Túrázni persze lehet, de ilyenkor edzeni szigorúan csak odahaza vagy teremben! Az élversenyzõk mind ezt követik.
Posted 2008. January 08. - 23:57
Én kicsit több mozgásteret biztosítottam magamnak - túl sokat. Lehet megpróbálom szûkebb, 4-5 ütéses zónával.
Posted 2008. January 08. - 23:50
Posted 2008. January 08. - 23:37
Annak, aki szerint nem kemény a görgõ, ajánlok próbaképpen egy napi 6 órás menetet egy 4ütéses pulzustartományon belül - Nati ha jól emlékszem így készült a Cape Epicre.
Ez komoly? 6 órán át egy 4 ütéses tartományban? Csak úgy kiváncsiságból, hogyan határozta meg, hogy pont ebben az igen szûk tartományban kell tekerni? Azért nem kicsi elhatározás kell ehhez... Minden elsimerésem!!
Posted 2008. January 08. - 22:50
Még ha gyorsan kapok 1500-at, akkor veszek viszont egyet. Másnem kisgyerekeket ijesztgetni jó lesz...
savanyu igérem holnap benézek oda. Csak 9 órám lesz lehet akkorra bezár..
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. January 08. - 22:02
Posted 2008. January 08. - 21:22
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. January 08. - 19:02
Posted 2008. January 08. - 01:26
A téli ruházatot is már csak favágáshoz veszem fel.