Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Téli tekerés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
881 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Nagyobb hidegben szerintem futni jobb, vagy úszni.

:D :D :D Bocs, de elkerülhetetlenül úgy vizualizáltam az úszást, hogy kint.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Kell egy normális mértû hátizsák:)
Ez a ruha sima síkon jó, de hát télen nem edzünk hegyen:)
Ilyenkor alapozni kell soksok km-el!

Thy, pont ez a problémám, hogy már igy is nagy a hátizsákom!
És ez a baj, hogy síkon eltekerek sokáig, no problem, de ha hegyre kell menni, halálra izzadom magam (és olykor már csak egy aláöltözet van rajtam felül!) és utána az elsõ lefelén már kezdõdnek a problémák. Persze nem mindig, de elõfordulnak. Szóval korántsem olyan égetõ a problémám, mert mindig is tekertünk télen és fogunk is, csak épp néha nagyon szar tud lenni és gondoltam, hátha feltaláltak már végre valami izzadságelszívót bringásoknak,amirõl esetleg valaki hallott és valaki azt fogja mondani kérdésemre: "igen, itt és itt kapható"...

Egyébként én ilyenkor azért tekerek fölfele a hegyekben, mert fantasztikusan szép és nagyon élvezem, nem pedig azért, hogy eddzek, arra ott a görgõ/sp.gép. Most egyébként sem edzek még. Hogy a görgõ mennyire hatékony edzésre, arról talán elõbb meg kéne kérdezni néhány igazi versenyzõt.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Egy hónapja mág ilyen volt. Sztem javult picit... Amúgy nekem is hegyesebb, ha magasabb a pulzus, de ma nem volt nagy sietség :)

Atyaég, majdnemhogy fibrillálsz! :)

OFF A fene tudja miért, nekem nem jön be a kepfeltoltes.hu, pedig megmutatnám, hogy nekem milyen volt november elején.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Nem is ürül ki annyira, és nyilván emiatt könnyebben pótolható. Pihenni nem muszáj, de görgõzés után egybõl tuti nem megy ki az ember és fordítva...

Értem, köszi!
"Nice boys don't play rock and roll"

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Szerintem mínuszban nem egészséges tekerni, nem gondolom, hogy jót tesz az izületeknek, stb. (persze lehet vitatkozni, de én nem versenyzek, szal így tessék nézni a válaszomat). Ezen kívül nem esik jól... nekem. Csak kb +5 fok felett.
Nagyobb hidegben szerintem futni jobb, vagy úszni. Triatlonos ismerõseim is inkább futnak télen, vagy görgõznek.

Görgõzni viszont szeretek, zenével jó móka!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nem is ürül ki annyira, és nyilván emiatt könnyebben pótolható. Pihenni nem muszáj, de görgõzés után egybõl tuti nem megy ki az ember és fordítva...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Bocs, nem akadékoskodni akarok :), de mondjuk megyek 1,5 órát görgõn és 1, 5 órát szabadban, akkor nem merül ki az ásvány, vagy jobban pótolható, mint 3 óra görgõn? :) Vagy ezek szerint muszáj pihenni a két 1,5 óra között?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Egy hónapja mág ilyen volt. Sztem javult picit... Amúgy nekem is hegyesebb, ha magasabb a pulzus, de ma nem volt nagy sietség :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mit kell nézni? Nekem mindig ilyen, csak hegyesebb a vége, kivéve ha sörözés után megyek. Akkor viszont, egy kész amõba. :) Van vagy 10 melléütésed, fáradt vagy. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Igen, az izzadás miatt, és az a baj, hogy 1.5-2 óránál több görgõzésnél nem tudsz annyit bevinni, mint amennyi ürül. Többit nem kérdeztem, hiszek az edzõmnek hogy nem tesz jót :)

Amúgy Dante, nem csak én megyek kint, velem edz az idei év nagy favoritja is ;)

Mai edzésen a scattergram szûk picit :P

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Túl sok ásványi anyag ürül ki a szervezetedbõl. Ez a legfontosabb ok.

Ez mondjuk tény, de elegendõ sör...izé...izotóniás lötyivel ezt pótolni tudod. :)

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Túl sok ásványi anyag ürül ki a szervezetedbõl. Ez a legfontosabb ok. Több is van, de azt már nem kérdeztem :)

A nagyobb mértékû izzadás miatt? És mi a többi ok(, ha nem vagyok nagyon erõszakos kérdezõ, megkérdezed)? :D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Ezzel csak az a baj, hogy ennyi ruhában nem lehet fölfele tekerni. Ha pedig leveszem, akkor nem fér be a hátizsákomba. Ugyanis amikor a fényképezõgépem bent van, már csak egy termo kabát fér be. Azért kösz a tippet.

Kell egy normális mértû hátizsák:)
Ez a ruha sima síkon jó, de hát télen nem edzünk hegyen:)
Ilyenkor alapozni kell soksok km-el!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Miért is?

rocky x. rész...;)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Túl sok ásványi anyag ürül ki a szervezetedbõl. Ez a legfontosabb ok. Több is van, de azt már nem kérdeztem :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Miért is?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hát lensver, hasznosabb 3 órát jól felöltözve nem túl hidegben kint edzeni, mint ugyanezt görgõn. Görgõn/spinning gépen nem is szabadna 2 óránál többet menni.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

3 órán keresztül csak fölfele tekertünk pár hete a Bükkben/illetve toltuk fölfele :D

Ó ez nekem nem túra, de még csak nem is edzés - ez halál. Szeretnék olyan erõs lenni, hogy nekem is túrának tûnjön 3 óra felfelé télen :) Egyébként igazad van, nem figyeltem.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Cipõnek SHMW02-es cipõ coolmax zoknival+Speci Windstopperes thermo nadrág. Ez olyan -2-ig jó, a fölött, pedig normál thermo gatya+vízálló/szélálló felsõ nadrág.
Felülre Hosszú subzero+speci vastag thermo kabát. Ez szintén olyan -2-ig jó. Az alatt egy vastag thermo mez is megy a kabát alá, vagy ha szeles, akkor egy széldzseki a thermo fölé. Kesztyûnek Altrix téli windstopper, ha hidegebb van, akkor Shimano bundás kesztyû:)

Ezzel csak az a baj, hogy ennyi ruhában nem lehet fölfele tekerni. Ha pedig leveszem, akkor nem fér be a hátizsákomba. Ugyanis amikor a fényképezõgépem bent van, már csak egy termo kabát fér be. Azért kösz a tippet.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Nahát, elõbb azt mondtad, hogy egészségtelen hidegben kerékpározni! :chin:

Egyébként egyértelmûen adottság kérdése, hogy ki, mennyit bír a hidegben. Érdekességként: Nys-rõl (-ról?) edzõje azt mondta, hogy azért nem ment eddig nyáron itt-ott, mert melegben nem tud versenyezni... :) (tuti :alien:)

Akkor nem figyeltél. Edzésre nem hatékony 0 fok alatt tekerni, túrázni attól még mehetsz. Persze edzeni is mehetsz, csak túl sok értelme annak nem lesz.