Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Téli tekerés

- - - - -

• Please log in to reply
881 replies to this topic

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Kipróbáltam az új téli cipõmet.(LAKE MXZ302-X) Nagyon kényelmes, de még nem tudom mennyire fagyálló, mert nincs igazán hideg.

Feltöltött kép

http://www.lakecycli...ductid=MXZ302-X
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
  • LocationKelenföld
Basszus, ennyi göncbõl még a farkasok sem tudtak volna kienni.

Te, Balu, ma nem is fagyott...vagy nem nézel hõmérõt?:)

Ez volt az új szerzemények próbaköre?
Ha segít: valami fizikai tevékenységet csak végeztél már hidegebb idõben életedben (értek ezalatt a hólapátolástól kezdve bármit), ilyen esetben is kevesebb ruhát bírhattál el magadon... a bicaj is hasonló, csak az ízületekre kell vigyáznod a menetszél miatt.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Jó ez a burkolt járgány -
- ha valakinek van elég pénze rá
- ha elég olcsó lesz valahol, valamikor
- ha van hol biztonságosan tárolni
- ha nem tapossa el egy kamion v. magas ablakos teherautó.
A téli tekerést mindenképp komfortosabbá teheti.

Ma hosszú idõ után elindultam, hogy kipróbáljam a téli bringás öltözékem.
A fejemen -
-egy Columbia termo sapka, aminek a tetején van egy szabályozható nyílás.
- és bukó..

Felül -
- két réteg nyári rövidúju bringás felsõ.
-Azon egy Columbia kabát.

Alul -

- egy nyári kantáros betétes rövidnadrág.
- A térd résznél egy kék lábmelegítõ amit az elmúlt idõszakban
. . minden sarkon árultak párban 300,- és 1000,-ft közötti áron.
- A vádlinál volt mégegy ilyen ami a felsõ hasonló melegítõ szélét fedte.
- Erre vettem fel a Kellys isowind senékbetét nélküli hosszu nadrágot.
- A lábamon volt vastag zokni, bélelt cipõ, kamásli.

Nagyon túl voltam öltözve. Nem tudom hány fok volt odakint de sok volt ez így egyben.
Még sík úton is melegem volt, hegynek felfelé ki kellett nyitni a kabátot.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Egy igazság van benne, télen sokmindentõl megvéd.
Viszont kérdés, ezzel is fel lehet menni ahol a kétkerekü feljut?
Ez legalább egy ember súlya pluszban.

Az durva lenne, ha egy ember súlya lenne pluszban! Ez csak azokra igaz, melyek inkább elektromos autóknak tekinthetõek pl Twike, Aerorider, mint burkolt bringának. Ezért is van bennük komoly aksi és motor, hogy ne kelljen annyit tekerni. Az emberi erõvel hajtottak (pl Waw, Quest, go-one) jellemzõen 25-40 kg között vannak, az én burkolatom pedig csak 9 kg-ot nyom indexes lámpával, visszapillantó tükrökkel együtt, így a fekvõvel együtt 26 kg-os. Ez azért bár érezhetõ felfelé menet, nem olyan nagy gond. Fõleg, ha figyelembe veszed, hogy mivel 3 kereked van, így nem kacsázol alacsony sebesség mellett. Így csak áttétel kérdése, és bárhova feljuthatsz. Nálam a 81 sebesség (elöl 3, hátul 3x9-es Dualdrive) elég széles áttételtartományt eredményez... :)
Az emberek a munkába általában 20-30 km-en belülre mennek. Erre szerintem a velomobil nagyon alkalmas lenne, fõleg elektromos rásegítéssel. Szinte ugyanannyi idõ alatt beérnének és a levegõ sem lenne annyira szennyezett... Télen hihetetlen jó, nyárra viszont nyitni kell a burkolaton, mert belefülledsz.
Bárcsak valamelyik nagy autógyár vagy kerékpárgyártó is rákattanna és akkor nagy sorozatban nem lenne ilyen drága. Tetszene, amikor reggelente sokezer velomobilos haladna a pesti utakon! :)

DrDj

DrDj

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Szerencsésebb anyagi helyzetben lévõknek nem okozna gondot a tárolás, szállítás, megy egyáltalán MEGVENNI. Én is a másodikon lakom, mondjuk kertvárosi jellegû övezetben, ha akarnám, meg tudnám oldani a tárolását...

Megint valami párharcnak fogja fel ezt valaki. A velomobil nem valami ellen, hanem valami mellett van. Simán lehetne az év 60-70%-ában használni a bringát és a maradékban a velót. Rossz idõjárási körülmények között nehogy már élvezet legyen szarrá ázni-fázni. És sztem nagyon poén lenne télen ugyanolyat túrázni egy velomobillal, mint amilyeneket nyáron tud az ember a bringával...

És igen, valami hihetetlenül drága. Lesz ez majd olcsóbb is, ha a Távol-Keletre viszik a gyártást, ugyanúgy, mint mindig. Hátránya pedig van, nem tökéletes megoldás ez sem, de már így is elképesztõ, hogy mennyire hatékonnyá, kényelmessé tudták tenni a tekerést - olyan helyzetekben, ahol a bringázás élménye már nem feltétlenül élmény.

DrDj.blog.hu
velomobil, kerékpáros közlekedés

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

(velomobil: háromkerekû, burkolt fekvõkerékpár)

Nagyon sok évvel ezelõtt már arról álmodtam, hogy hogyan lehetne
burkolt jármûvet készíteni ami könnyû és izomhajtásu.

Aztán montanában ráakadtam a külföldön TWIKE néven közismert márkára
aminek az ára vetekszik egy gépjármûnek számító autó árával is.
Jobb módu külhonban ez a gazdag fiatalok elit szórakozása a golf mellett.
Mindenféle kiegészítõ meghajtást építenek bele, ha elfárad az ifjú milliomos akkor se kényszerüljön veszteglésre.

Az idõjárástól valóban jól véd, sõt még a csúszós utakon sem lehet esni vele.

Értem én ezt, hogy a velomobil mekkora jóság, de holvan nekem erre fölösleges párszázezrem? ...
Arról nem is beszélve, hogy nem fér el a gardróbban :D

"Párszázezer??" Azért annyira nem olcsó' ez. Na jó, olcsóbban is le lehet gyártatni, de a súlya..

A másik gond, hogyan tenném be a liftbe, hogy azután a hetedik emeleti
elõszobában el tudjam helyezni és mellette még én is bejussak a lakásba.
Tartok tõle, ez csak a garázzsal ellátott családiházban megoldható.

Egy igazság van benne, télen sokmindentõl megvéd.
Viszont kérdés, ezzel is fel lehet menni ahol a kétkerekü feljut?
Ez legalább egy ember súlya pluszban.

Amikor jön egy magasabb jármû abból nem látszik, ott állsz-e még elõtte vagy kimentél.
Egyszer még a személykocsit is ezért nyomta meg hátulról egy magas ablaku szállító autó, benyomódott a fara.
A TWIKE ennyit nem viselne el hátulról sem.

Nagyon tetszene, de annyi egyéb hátránya van..

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Értem én ezt, hogy a velomobil mekkora jóság, de holvan nekem erre fölösleges párszázezrem? Másrészt, a városi bringázáshoz (merthogy télen az emberek jórésze csak ezt a sportot ûzi) nem feltétlen találom alkalmasabbnak a bringánál. :)
Arról nem is beszélve, hogy nem fér el a gardróbban :D

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Lábmelegítõt, maszkot a népnek!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DrDj

DrDj

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
A hidegben, szélben, hóban-esõben nincs is annál jobb, mint amikor az ember szárazon marad és nem fázik át. Sztem ennek a legjobb módja a velomobil.
Bár a gyári modellek drágák, elég jó "utángyártott" jármûvek, burkolások készültek.

(velomobil: háromkerekû, burkolt fekvõkerékpár)

DrDj.blog.hu
velomobil, kerékpáros közlekedés

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Tavaszodik!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

áááá a mai nap ajándék volt. csak kár hogy már jön az újabb hidegfront. de ma mentem egy nagyot azé... (100as 25-ös átlaggal)

Jön...de csak átmenetileg,és nem is nagyon hideg. No meg talán nem lesz már 40 cm hó.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
áááá a mai nap ajándék volt. csak kár hogy már jön az újabb hidegfront. de ma mentem egy nagyot azé... (100as 25-ös átlaggal)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

A jövõ bajnoka! :)
Csak így tovább!

kössz...;)

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Tegnap 3:26:28- at mentem aszfalton... ez 81.50 km- t jelent...fárasztó volt 23,6 km/h- s átlagsebességgel...
itt már "tavaszodik"
Ma 1:11:24- et ugyancsak aszfalton... ez 28.79 km volt... ma nem voltam formában...(az edzésterv szeint 2:42:00- t kellett volna mennem, de hát egy ilyen tegnap után... tudod mikor

egyébként szerintem tegnap sem kellett volna ennyit mennem, dehát jól esett... ez a lényeg, nem?:)

Dante: rajtam csak egy vastag zokni meg a cipõ volt... de nekem csak a bal lábujjaim fáznak... érdekes

egyébként tegnap az utolsó 30 percet már számoltam vissza... pulzust sajnos nem mértem

A jövõ bajnoka! :)
Csak így tovább!
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Tegnap 3:26:28- at mentem aszfalton... ez 81.50 km- t jelent...fárasztó volt 23,6 km/h- s átlagsebességgel...
itt már "tavaszodik"
Ma 1:11:24- et ugyancsak aszfalton... ez 28.79 km volt... ma nem voltam formában...(az edzésterv szeint 2:42:00- t kellett volna mennem, de hát egy ilyen tegnap után... tudod mikor

egyébként szerintem tegnap sem kellett volna ennyit mennem, dehát jól esett... ez a lényeg, nem?:)

Dante: rajtam csak egy vastag zokni meg a cipõ volt... de nekem csak a bal lábujjaim fáznak... érdekes

egyébként tegnap az utolsó 30 percet már számoltam vissza... pulzust sajnos nem mértem

pipo

pipo

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
hol lehet bicóra szerelhetõ sítalpakat venni? egyáltalán lehet itthon kapni ilyet? engem csak ilyen cucc érdekelne: http://www.bikefilms...ithskis_250.jpg

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hu.
nemtom mi venne rá, hogy kimenjek sarazni
nem is a bicózás, csak az utána való ganézás lehetõsége...
böe

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
:) Én csak 2:20-at mentem, de terepen... Nem volt gáz, a vége felé kezdem átázni, de nem fáztam egyáltalán, jó meleg volt, 7-10 fok körül. "Pici" sár volt, a 2.25-ös schwalbe albert szedte is fel rendesen, de szerencsére nem kellett leszállni sehol.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na, ma "kemény" voltam, s kimentem 3 órát nyomni az olvadó hólébe, ahelyett, hogy a "görgõn ülném kockára a seggem". (a héten azért jópár órát ültem rajta, úgyhogy most már nagyon frankó kocka alakja van :ironic:) Nem volt annyira vészes, de a lábam a +2 fok ellenére elfagyott. Thermo-zokni, rajta GTX zokni, arra egy tágas cipõ, azon egy neoprén kamásli - és ez nekem még 3 órára mindig kevés. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az elsõ 2 órában semmi baj nem volt a "rendszerrel". A lábam egyáltalán nem nedvesedett át - egyszerûen ennyi idõ alatt a rétegek áthülnek, s ez okozza nálam a fázást. Ez így vicces lesz, mert ez a hét a "laza hetem", ennél csak hosszabbakat fogok majd menni. (egyébként sehol máshol nem fázom, de ezek szerint a lábfejemben rossz a vérkeringés, vagy passz...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Én sem, csak a "család hatása". :D
Egyébként ilyen rucit más is készített, de arról nem tudok semmi részletet. Aki fölveszi, úgy néz ki, mint egy birodalmi rohamosztagos, a Star Warsból.